Duurzame lifestyle

Super handig: De Kringloop App!

Kom jij wel eens bij de kringloopwinkel? Ik kom er zelf vrij regelmatig. Als ik een keer wat nodig heb, kijk ik éérst bij mijn lokale kringloopwinkel of ik het daar vinden kan.

Laatst nog: onze wandelwagen ging stuk, waardoor ik hem niet meer gebruiken kon. Het ging me te ver om een nieuwe wandelwagen te kopen, want hey, dat kost gewoon ontzettend veel geld. Ik besloot daarom eerst maar eens bij de kringloopwinkel langs te gaan.

En je raadt het al: Daar stond er gewoon één, precies hetzelfde merk en model wat we al hadden, alleen in een andere kleur. En het mooie was: hij zag er nog beter uit dan mijn oude wandelwagen! De prijs: 15 euro. Nou daar hoefde ik niet lang over na te denken, dat begrijp je natuurlijk wel.

Kringloopwinkels zijn écht ideaal

Kringloopwinkels zijn de laatste jaren ontzettend in opmars heb ik het idee. Enerzijds vanwege de aanhoudende economische crisis, maar ik denk eigenlijk vooral doordat de consument steeds bewuster wordt. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar er zijn zóveel spullen die weggedaan worden. Spullen die gewoon nog goed zijn en nog makkelijk een tweede ronde mee kunnen. Ik vind het dan ook gewoon zonde om nieuwe spullen te kopen. Waarom zou je, als het verder nog gewoon goed is?

Soms kun je, als je geluk hebt, bijzondere spullen in een kringloopwinkel tegenkomen. Een mooie schaal of lamp bijvoorbeeld. Of een bijzonder vintage kastje. Spullen wat niet iedereen in huis heeft en vaak voor een mooi prijsje mee te nemen is ook nog! Kringloop shoppen, oftwel thrift shoppen, is niet alleen duurzaam en goed voor de portemonnee, het is ook nog eens ontzettend leuk.

Nou hoorde ik laatste over de kringloop app. En serieus, hoe te gek is dát? ALLE kringloopwinkels van Nederlands staan er in vermeld! Geloof me, dat zijn er nogal wat! Zo blijkt er bij mij in de omgeving (in een straal van 10 km zo’n beetje), wel 10 kringloopwinkels te bestaan. Ik had géén idee dat er, alleen in mijn omgeving al, zoveel kringloopwinkels te vinden zijn!

De Kringloop App

Alle kringloopwinkels in één handig overzicht. Dat biedt de nieuwe Kringloop App, die nu gratis te downloaden is voor iOS en Android. Gebruikers van de app kunnen eenvoudig zoeken naar kringloopwinkels en meteen de openingstijden en routebeschrijvingen zien. Verder zorgen foto’s voor een sfeerbeeld van de afzonderlijke winkels. Bovendien kunnen gebruikers van de Kringloop App beoordelingen van de winkels lezen en plaatsen om zo hun ervaringen te delen.

Kringloop App is een startup uit Zwolle. De startup hoopt met de app een bijdrage te leveren aan duurzaamheid en de beleving van kringloopwinkels in Nederland. Tijdens een dagje shoppen in een andere stad kom je vaak niet meteen een kringloopwinkel tegen in de grote winkelstraten. Terwijl mensen het wel heel leuk vinden om te snuffelen in tweedehands winkels. Met deze app hoef je niet te lopen zoeken. Zo wordt tweedehands winkelen makkelijker en recyclen leuker.

Ik heb de kringloop app uiteraard zelf getest en bekeken en er zitten een aantal super handige features in!

De grote voordelen van de kringloop app:

Je ziet een overzicht van alle kringloopwinkels in Nederland. Wanneer je de app opstart zie je meteen een aantal kringloopwinkels in je directe omgeving. Je kunt op plaatsnaam (alfabetische volgorde) zoeken, via een zoekbalk óf op km afstand vanaf je huidige locatie.

de kringloop app

de kringloop app

De openingstijden van alle kringloopwinkels in Nederland staan erop vermeld! Ontzettend fijn, want sommige kringloopwinkels zijn niet alle dagen geopend. Zo voorkom je dat je voor een dichte deur staat.

De kringloop app is bovendien gekoppeld aan Google Maps, dus je kunt de winkels eenvoudig op een plattegrond terugvinden wanneer je in een ‘vreemde’ stad aan het winkelen bent. Handig, want kringloopwinkels bevinden zich vaak buiten het centrum.

de kringloop app Screenshot_2015-10-08-22-09-46

De ene kringloop winkel is de andere niet. Bij de één kun je goed terecht voor kleding, de ander meer voor snuisterijen en meubels. Je kunt op de app de door jouw bezochte kringloopwinkel een beoordeling geven. Hoe scoort de winkel op service, assortiment en uitstraling?

De kringloop app werkt soepel en ik vind hem ontzettend overzichtelijk ingedeeld. Alle informatie is eenvoudig te vinden. De kringloop app ziet er goed uit en is nog helemaal gratis ook!

Kringloop App, gratis te downloaden in de Apple App Store en Google Play Store. Alle winkels zijn ook te vinden op www.kringloopapp.nl

Kom jij wel eens in een kringloopwinkel?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Kringloop App

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply