duurzame energie overstappen
Duurzame lifestyle

Overstappen naar duurzame energie en geld besparen

Onlangs vertelde ik al dat we momenteel thuis bezig zijn met geld sparen. Dit willen we doen door te besparen op onze vaste lasten én naar manieren om ons inkomen te verhogen, zoals het recyclen van je mobiele telefoon. En dan ontkom je er niet aan om óók je energierekening onder de loep te nemen. Zelf zitten wij al jaren bij dezelfde energiemaatschappij. Dit is puur uit laksheid en ach, we zijn ook wel tevreden. Maar echt handig is het natuurlijk niet, want zodoende betaal je de hoogste prijs. Voor ons is het van belang dat de energie die wij thuis geleverd krijgen, groen is. Duurzame energie is daarom een must. Maar wat zijn de duurzame opties? En naar welk energiemaatschappij kunnen we het best overstappen? Is dit daadwerkelijk goedkoper? We gaan het zien!

Waarom duurzame energie?

In feite zijn er twee soorten energie; je hebt groene en grijze stroom. Groene stroom wordt gewonnen uit duurzame bronnen, denk bijvoorbeeld uit zon-, water- en windenergie. In tegenstelling tot grijze energie, dat gewonnen wordt fossiele brandstoffen zoals kolen of gas. Nou wil ik niemand iets opdringen, maar grijze stroom is niet milieuvriendelijk. Gas raakt op en de Groningers worden ook niet zo vrolijk van de aardbevingen die veroorzaakt worden door gaswinning. Bovendien wordt door verbranding van fossiele brandstoffen CO2 gevormd, wat weer invloed heeft op de opwarming van de aarde. Dus heel eerlijk? Duurzame energie ís gewoon beter.

Maar goed, dat is dan natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar we willen natuurlijk niet te veel geld aan groene stroom kwijt zijn. Gelukkig kan je prima geld beparen als je van energieleverancier overstapt. Ja, óók naar een duurzame leverancier.

Overstappen naar duurzame energie

Wij zitten al jaren bij Greenchoice, een groene energiemaatschappij. Bij energiemaatschappijen zit het systeem zo in elkaar dat je niet beloond wordt wanneer je ergens klant blijft. Nope, daarentegen bespaar je juist geld door jaarlijks over te stappen. Energie vergelijken kun je snel en eenvoudig doen met een handige online tool. Deze laat zien hoeveel geld je op jaarbasis kunt besparen. Door eerst je postcode en gezinssamenstelling te selecteren kun je je jaarlijkse stroom- en gasverbruik aangeven. Bovendien is het mogelijk om alleen de duurzame energiemaatschappijen te selecteren. Tot slot vul je je huidige energiemaatschappij in. Vervolgens zie je een handig overzicht van goedkoopste tot duurste aanbieder op een rij.

En? Met welk groene energieleverancier besparen wij het meest?

In ons geval blijkt Vandebron de goedkoopste energieleverancier te zijn, met Qurrent op een goede tweede plaats. Het blijkt al snel dat, als we overstappen naar Vandebron, we zo’n 220 euro op jaarbasis besparen. Dat is toch weer mooi meegenomen! Dit is inclusief alle kosten, je hoeft niet bang te zijn dat er ergens nog verborgen kosten zijn. Vandebron levert zowel groene stroom als groen (Co2 gecompenseerd) gas. De stroom wordt lokaal gewonnen bij een duurzame energiebron. In plaats van zoveel mogelijk winst maken, investeert Vandebron liever in meer duurzame bronnen. Zo kunnen wij geld besparen en toch duurzaam bezig zijn.

Overstappen gaat snel en eenvoudig, want overstappen.nl regelt alles voor je. Gratis! Zo heb je er zelf geen omkijken meer naar.

Maak jij gebruik van duurzame energie?

-Dit is een samenwerking

You Might Also Like...

5 Comments

 • Marianne
  3 augustus 2017 at 13:17

  Onze energieleverancier wordt helaas bepaald door onze huurbaas, maar zodra we hier zelf iets over te zeggen gaan hebben, wil ik zeker overstappen op groene stroom!

 • Josephine
  3 augustus 2017 at 13:30

  Leuk dat je hierover schrijft. Wij zijn ook onlangs overgestapt naar Vandebron. Ik vergelijk altijd de prijzen, en kies als het even kan een groen initiatief.

 • Mariëlle
  3 augustus 2017 at 17:07

  Ik wilde naar Vandenbron maar las veel negatieve reviews, toen durfde ik niet meer. Nu zit ik niet bij een hele duurzame, maar ik zou zeggen gemiddeld. Maar ik wil zeker wel een duurzamere gaan kiezen!

 • Greenblush
  9 augustus 2017 at 19:21

  Ah dat is jammer van de negatieve reviews!

 • Greenblush
  9 augustus 2017 at 19:22

  De prijzen vergelijken zou ik inderdaad ook standaard moeten doen. Ik ben gewoon een beetje laks wat dat betreft :-p Bevalt Vandebron goed?

Leave a Reply