Lifestyle

Festival ready met TOMS rugzak van Duifhuizen tassen & koffers

Yes, tijd voor een fair fashion review! Ik mocht van Duifhuizen Tassen & Koffers een tas uitzoeken om te reviewen. Uiteraard koos ik voor een fair fashion tas, namelijk een TOMS rugzak! Deze rugzak is niet alleen duurzaam, maar ook heel praktisch. Super handig om mee te nemen naar een festival bijvoorbeeld of tijdens een wandeling. 

Festival ready met TOMS rugzak in Poet Navy

Ik heb een doel; ik wil mijn gehele garderobe op den duur 100% fair en duurzaam hebben. En uiteraard hoort daar ook een fair fashion tas bij. Ik koos voor TOMS omdat ik vind dat ze een hele fijne missie hebben waar ik helemaal achter sta. TOMS hanteert namelijk het one-for-one principe. Voor ieder verkocht product doen ze iets goed voor de planeet. Zo wordt er voor iedere verkochte tas een moeder in nood gered haar baby veilig ter wereld te brengen. Wist je dat jaarlijks 40 miljoen vrouwen wereldwijd bevallen zonder hulp van een deskundige vroedvrouw of arts? TOMS wil het risico op infecties zo veel mogelijk beperken en zorgt voor kraampakketten, hygiënische omstandigheden en opleidingen voor vroedvrouwen in landen als Ethiopië, Haïti en India en redt hiermee levens. Mooie karmapunten voor jezelf én voor TOMS dus!

Ik ben overigens gek op festivals. Vroeger ging ik ieder jaar naar Lowlands, ik ben daar al tien keer geweest. Sinds ik kinderen heb zit een meerdaags festival er even niet in, maar we gaan wel graag naar festivals waar me met het hele gezin heen kunnen gaan. Zo gaan we bijvoorbeeld graag naar Bevrijdingspop, maar ook naar Uit Je Bak festival. Vooral laatstgenoemde is écht een aanrader trouwens. Het is gratis, met leuke bandjes, kraampjes, toffe foodtrucks, een hoop gezelligheid en springkussens voor de kids. Dus hup, oordopjes in en gaan!

Duurzaam en praktisch

Een tas moet voor mij niet alleen leuk zijn, maar ook duurzaam en praktisch. Een clutch is zo niet mijn ding. En bovendien heb ik voor de kinderen toch altijd nog wel spulletjes in de tas zitten. Denk bijvoorbeeld aan drinkpakjes, wat fruit of snoepjes. Dat past hier allemaal prima in. En mijn spiegelreflexcamera past er ook nog bij. Zeker tijdens een wandeling wil ik die graag meenemen. Ik hoef dan niet een mega grote rugzak te hebben. Een kleinere variant, zoals deze TOMS rugzak, volstaat dan meer dan prima!

TOMS rugzak duifhuizen

TOMS rugzak is gemaakt van nylon en heeft een lederen koord. Dit maakt dat de tas helaas niet vegan is. De tas kan je eenvoudig openen en weer dichtdoen; gewoon even aan het koordje trekken. Een kind kan de was doen. De tas heeft een handige druksluiting die goed en stevig blijft zitten. 

De rugzak heeft twee ritsvakjes; één aan de zijkant van de tas (met een grappige tassenhanger eraan) en één aan de binnenkant van de tas. Ik vind zo’n binnenvakje altijd ideaal om mijn sleutels in te doen, zeker wanneer ik een jurkje en geen jas draag. Een binnenvak is voor mij een must. 

De rugbanden zijn verstelbaar, wel zo fijn! Maar verwacht je anders van een rugzak? Nee eigenlijk niet. Voor mij is het belangrijk dat een tas een goede kwaliteit heeft en daarnaast bruikbaar en multifunctioneel is. Dat zit met deze rugzak wel goed! En dat je met een aankoop van deze tas levens redt? Dat is gewoon onbetaalbaar. Daar kan geen designertas tegenop!

TOMS rugzak heeft een formaat van 27×14 x28 cm en is verkrijgbaar bij Duifhuizen Tassen & Koffers. De prijs van deze rugzak is 69,95 euro. 

 

6 Comments

Ik schrijf op greenblush.nl over green beauty, duurzame lifestyle, gezondheid, vega(n) voeding en minimalisme.

Previous Post
7 juni 2017
Next Post
7 juni 2017

6 Comments