Duurzame lifestyle

Dit is een goede gids – Marieke Eyskoot

Dit is een goede gids

Een paar weken geleden was ik aanwezig op het Happinez Festival. Ik woonde daar een lezing van Marieke Eyskoot bij, dé duurzaamheidsexpert van Nederland. Onlangs heeft Marieke (mooie naam ;-)) een een boek geschreven genaamd ‘Dit is een goede gids’, een informatief verzamelwerk over groen & duurzaam leven. Ik heb het boek gekocht en vertel vandaag wat ik er van vind. 

Dit is een goede gids

Wil je graag duurzamer leven, maar weet je niet hoe? Dit is een goede gids van Marieke Eyskoot is een praktisch boek voor een duurzame lifestyle. Het staat vol met praktische en positieve tips op het gebied van kleding, verzorging, eten, wonen, werken en vrije tijd. Marieke laat met dit boek zien dat mooi en verantwoord prima samen kunnen gaan. Het is een handig naslagwerk met fijne adresjes, webshops, websites, verrassende weetjes en handige oplossingen. Zodat een groen leven ook voor jou bereikbaar wordt!

Must have voor iedereen

Of je nu al langer met duurzaamheid bezig bent, of net op dit gebied komt kijken, Dit is een groene gids is interessant voor iedereen die zijn/haar leven graag wat groener wil inrichten. Want zeg nou zelf: het is soms best lastig om duidelijkheid te krijgen in de wirwar van keuzeopties. Als ik naar mijn persoonlijke situatie kijk heb ik bijvoorbeeld nog veel op het gebied van fair fashion te leren. Dit boek legt het allemaal uit. Vragen als ‘wat is biologisch katoen?’, ‘hoe zit het met arbeidsomstandigheden?’, ‘wat houdt dit keurmerk in?’, ‘wat zijn nou de duurzame kledingmerken?’, ‘hoe leg je een duurzame garderobe aan?’ en nog veel meerworden allemaal beantwoord. En uiteraard geldt dit ook voor andere onderwerpen, zoals verzorging, wonen, recycling en voeding.

Inspirerende interviews

Interessante feiten, weetjes en informatieve lijstjes zijn in ‘Dit is een goede gids’ aangevuld met inspirerende interviews. Bn’ers, rolmodellen en ondernemers gevens hun eigen visie op een groen en duurzaam leven weer. Interessant om te lezen en een mooie afwisseling op de feiten en informatie die in het boek beschreven staan.

Het boek is erg prettig geschreven, het leest zo weg. Wat ik overigens érg fijn vind aan dit boek is dat het geen ‘boos vingertje wijzen’ is. Nope, Marieke Eyskoot laat op een positieve manier zien hoe het anders kan, wat de mogelijkheden zijn, zonder je ook maar één keer het gevoel te geven dat dit is enige juiste manier is. Je hoeft het dus niet perfect te doen om een verschil te maken. Erg prettig, want zo blijft groen leven ook laagdremelig!

Interessante websites, webshops en adresjes

Ik denk dat Marieke voor dit boek zich helemaal suf gegoogled heeft, want er staan zóveel interessante merken, websites en webshops in ‘dit is een goede gids’ vermeld, waar ik zelf echt nog nooit van gehoord heb! Ik vind het echt heel tof dat zij, zonder sponsoring van merken/initiatieven, deze merken in de spotlight zet.

Grappig detail: ik had op Twitter geschreven dat ik dit boek aan het lezen was, waarop Marieke een reactie terugstuurde met: ‘heb je al op pagina 152 gekeken?’ Eh, nee, dat had ik niet. Nou, ik ging dus kijken en wat zag ik tot mijn grote verbazing daar….

…mijn blog staat ook in ‘dit is een goede gids’ vermeld! Wow, wat een enorme eer! <3

Met maar liefst 336 pagina’s vol informatie is dit echt een handig naslagwerk geworden. Eentje die je nog regelmatig er bij zult pakken en nalezen. Ik noem het boek gekscherend ‘mijn groene lifestyle bijbel’, maar echt, dat is het wel. Ik ben nog lang niet uitgelezen en ik blijf maar nieuwe adresjes ontdekken. Een goede koop dus, echt een aanrader!

Mocht je zelf dit boek ook willen lezen, dan is het voor 20 euro bij te koop bij Bol.com. Het boek is gedrukt op duurzaam papier met plantaardige inkt. Er is ook een e-book verkrijgbaar. 

7 Comments

Ik schrijf op greenblush.nl over green beauty, duurzame lifestyle, gezondheid, vega(n) voeding en minimalisme.

Previous Post
24 oktober 2017
Next Post
24 oktober 2017

7 Comments

 • Mariëlle

  Dit boek staat echt op mijn lijstje!! En wat gaaf dat je er in staat zeg 🙂

 • Amy

  Wat een interessant boek, dat lijkt me wel iets om zelf te lezen! Ik zet het op mijn lijstje 🙂 Wat bijzonder trouwens dat je vermeld staat, heel tof!

 • EmilyLotus

  Ik heb dit boek gekregen voor m’n verjaardag. Al een beetje ingebladerd en vind het erg inspirerend. 🙂
  Tof dat je erin staat!

 • Romy

  Het klinkt echt als een heel fijn en interessant boek! En wat ontzettend gaaf dat jouw blog er ook in vermeld staat! Helemaal verdiend 🙂

 • Sara | MevrouwMiauw

  Wat een ontzettend tof en inspirerend boek lijkt me dit. En wauw, wat een eer dat greenblush.nl vermeld staat in dit boek. Gefeliciteerd! Dat is een feestje waard.

 • Rachel

  Ziet er heel interessant uit, wishlist!

 • Lotte

  Heel tof boek! Zeer inspirerend 🙂

Leave a Reply

Instagram

 • Love this Raw Inventions Beauty Kit grom @beautykitchen! With this set you can create your very own natural beauty products like body scrub, Hair mask, face wash and body cream very easily! . Vind jij het ook zo leuk om zelf beauty producten te maken? Met de Raw Inventions set van Beauty Kitchen maak jij eenvoudig je eigen 100% natuurlijke DIY beauty producten thuis! Zie mijn review #linkinbio 😍 . #beautykitchen #rawinventions #diy #beauty #bbloggers #greenblogger #naturalbeauty #loveit #musthave #gekregen #sample #review #blog #picoftheday #instadaily #beautyproducts
 • At times it's quite hard to find a good working all natural deodorant. But I have to admit @saltoftheearthdeodorant does it's job very well! I love the scent of Rock Chick (with 🍓!) and the fact the products are vegan and cruelty free. You can read my full review on my website (in Dutch), see #linkinbio. What's your favourite natural deodorant? . Het is soms best lastig om een goedwerkende natuurlijke deodorant te vinden. De deodorant van Salt of the Earth werkt prettig en ik hoor regelmatig van anderen dat ze niets anders meer willen gebruiken. Wat is jouw favoriete deodorant? . . #deodorant #saltoftheearth #beauty #review #bblogger #minerals #natural #crueltyfree #vegan #veganbeauty #naturalbeauty #crueltyfreebeauty #greenblogger #beautyblogger #dutchblogger #scent
 • Lekker uitgewaaid op de pier van Wijk aan Zee, het was heerlijk weer! We zagen zelfs nog een zeehond zwemmen (maar die ging hier net een kopje onder 😄). Hoe was jullie dag? . . #weekend #familytime #wetime #beach #wijkaanzee #zeehond #seal #saturday #sea #loveit #picoftheday #instadaily
 • Zoooo, dat was een lange afwezigheid! Ik had even een social media break nodig. Maar inmiddels is er een hoop gebeurd! Zo ben ik afgelopen maandag geopereerd en de operatie is gelukkig voorspoedig verlopen. Vandaag op controle bij de oogarts geweest en dat zag er ook allemaal prima uit. Van mijn collega's kreeg ik een fruitmand opgestuurd, lief hè? Zo moet het herstel helemaal goedkomen! 💚 #fruit #fruitbasket #health #recovery #surgery #eyesurgery #vegan #veganfood #healthyfood #food #wholefoods #fruits #plantbased #healthylife #greenblogger
 • Beetje gekke en hectische tijden nu. Niet alleen vanwege de feestdagen, maar over een weekje mag ik een andere achternaam dragen én hebben we (als het goed is) een auto gekocht. Ok, dat laatste is niet heel duurzaam, maar aangezien we inmiddels al 2x zo oud zijn als de rijgerechtigde leeftijd, hebben we inmiddels hopelijk wel wat karmapunten verdiend. Het lijkt mij ook heel fijn om een keer 'gewoon' met het gezin op vakantie te kunnen gaan :-) En oh ja, over een maandje word ik eindelijk geopereerd, na een wachttijd van 1,5 jaar. Over veranderingen gesproken! 2018 wordt een topjaar 💚 Staan bij jullie nog (grote) veranderingen op de planning? #2018 #changes #newyear #goals #newlife #happiness #happylife #positive #positivevibes #selfie
 • Ahhh, zo fijn! Ik had nog een kortingscode van @treatwellnl in huis en heb hier dankbaar gebruik van gemaakt door vanmorgen een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste te brengen. Ik kreeg een gezichtsbehandeling met hotstone massage en aromatherapie, heerlijk! Ik voel me nu helemaal ontspannen, moet ik vaker doen! 😊 Ga jij wel eens naar de schoonheidsspecialist? . . . #beauty #bblogger #schoonheidsspecialiste #chi #aromatherapy #massage #wellness #gekregen #treatwell #skincare #hotstone #naturalbeauty #greenblogger #zen

Follow Me!