groener groningen
Duurzame lifestyle

Groener groningen event | een perstrip naar het duurzame noorden

Enkele weken geleden reisde ik af naar het hoge noorden, om bij het Groener Groningen event aanwezig te zijn. Ik wilde al heel lang graag een keer naar Groningen afreizen aangezien deze stad veel groene en duurzame hotspots heeft. Toen ik de uitnodiging kreeg om Groningen  te bezoeken hoefde ik daar dus niet lang over na te denken! 

Groener Groningen

Groener Groningen is een initiatief van duurzame ondernemers uit Groningen. Met hun online platform zetten ze groene hotspots op de kaart: waar kan je biologisch of veganistisch eten? Waar verkopen ze duurzame kleding en producten? Via hun online stadsgids willen ze laten zien hoe rijk de stad aan duurzame projecten is.

Met een aantal duurzame bloggers (Kim, Iris, Xantoucha, Hermien, Lidia, Marin en ik) reisden wij af naar deze geweldige stad. We bleven overnachten in een tof hostel en we bezochten veel groene hotspots. Ik neem jullie mee en laat zien wat we allemaal gedaan en bezocht hebben.

Rebel Rebel Hostel

Wat ik zo tof vind aan Rebel Rebel Hostel is dat het gelegen is op een industrieterrein, naast een leegstaand suikerfabriek. Op deze locatie worden regelmatig events en festivals georganiseerd. De hostel is gebouwd uit gerecylcede zeecontainers, briljant! De containers zijn te gek ingericht en de sfeer is er echt geweldig. Ik voelde er meteen thuis! Geen wonder, want op de binnenplaats kun je chillen in een hangmat, er is een hottub en kan er een kampvuur gehouden worden en een lokaal gebrouwen biertje drinken. Daarnaast hebben ze bij Rebel Rebel hun eerste duurzame stappen gezet; je kunt er fietsen huren en de douches hebben waterbesparende douchekoppen. Bovendien wordt warm water verwarmd door hun pelletskachel en spoelen ze de toiletten met verzameld douchewater.

Feel Good Groningen

De eerste dag gingen we lunchen bij Feel Good Groningen. Bij Feel Good houden ze van puur en écht eten. Dus denk aan onbewerkte groente en fruit, noten, peulvruchten, granen. Voeding waar je echt blij van wordt! Alle gerechten zijn vrij van geraffineerde suikers en e-nummers. We hebben hier heerlijk geluncht. Alles was vegan! Zo hebben we heerlijke salades, vegan bonenburger, groentechips én toetjes gegeten en lekkere smoothies gedronken <3 Het was allemaal zó lekker!

Vintage markt Klein Berlijn

Deze prachtige en zonnige dag vond ook vintage markt Klein Berlijn plaats, waar je vintage en tweedehandskleding kon kopen. Ook Groener Groningen had een eigen plekje op de markt, waarbij alle initiatieven hun groene projecten konden tentoonstellen.

*

Kim showt hier haar duurzame social media planner die ze recent gelanceerd heeft.

Jam van Plukn <3

Fair fashion streetwear van Polywolves.

Kokotoko Sustainable Goods

Kokotoko is dé plek waar je met een gerust hart kunt shoppen. Alle producten zijn met zorg, aandacht en liefde voor het leven en onze toekomst gemaakt. Dat betekent dat vrijwel het gehele assortiment fairtrade en biologisch gecertificeerd is. Je vindt er onder andere kleding voor mannen en vrouwen, accessoires voor je outfit en voor in huis, handige tools om je lunch mee te nemen en kaartjes en posters van Groningse ontwerpers. Bij het samenstellen van de collectie houden ze bij Kokotoko rekening met de verschillende kleur- en lichaamstypes zodat je draagt wat echt bij jou past. Zo kregen we allemaal een kleuradvies. Ik blijk een zomertype te zijn!

High Tea bij Holtbar Concept Store

HOLTBAR is het Deense woord voor duurzaam: “holdbar” en met een kleine twist een knipoog naar de achternaam van de eigenaresse. Aandacht voor mooie merken en producten, evenals  biologische en lokale ingrediënten. Er wordt heel bewust voor een unieke verzameling aan merken gekozen. Speciaal voor ons heeft de moeder van de eigenaresse een vegan high tea samengesteld!

*

*

Yoga met NoMatYoga

Marianne van NoMatYoga gaf ons een yoga workshop in de verlaten suikerfabriek naast Rebel Rebel. Dit was zo gaaf!

*

De initiatiefnemers van Groener Groningen

Groener Groningen bestaat uit de volgende ondernemers:

Rebel Rebel Hostel
Feel Good
Plukn
Holtbar
Kokotoko
NoMatYoga
Polywolves
Stardust
Beeton
Kim Buining
Sven Flier

Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor het mede mogelijk maken van het topweekend. Het was fantastisch en zo ontzettend gezellig! 🙂 Ik kom heel graag nog een keer terug naar Groningen!

Ben jij wel eens in Groningen geweest?

*de meeste foto’s zijn door mij zelf gemaakt, behalve deze met een sterretje.

You Might Also Like...

8 Comments

 • Mariëlle
  23 oktober 2017 at 09:27

  Wat super tof zeg! Het is nogal ver, Eindhoven – Groningen. Maar ik vind het écht heel leuk om te zien!

 • Paula | MustMag.nl
  23 oktober 2017 at 19:46

  Aah, zo leuk om te lezen! Ik zag al op Twitter dat je bij Feelgood was geweest, maar je hele blogpost lezen is toch extra leuk. Wat een mooie hotspots allemaal. Dat hostel ziet er ook tof uit zeg! 🙂

 • Hennie
  23 oktober 2017 at 19:57

  Wat een ontzettend leuk verslag, Marieke. Deze dagen zijn echt helemaal op jouw lijf geschreven. Leuk om een stukje duurzaam Groningen te zien. Of ik er wel eens geweest ben? Geboren en getogen Grunnse zoals je waarschijnlijk wel weet, ik woon alweer een tijdje in de provincie, maar ik werk nog steeds in de stad en ik zou het niet graag anders willen zien. Als je weer eens deze kant op komt, dan doen we een – duurzaam – bakkie!

 • Debbie Wassink
  24 oktober 2017 at 09:47

  Wat een ontzettend mooie foto’s heb je gemaakt. De feel good spat ervan af! Groningen is een hele leuke stad waar ik ook heel graag kom. prachtig event hoor 🙂

 • Kim
  24 oktober 2017 at 18:02

  Zooo fijn dat je erbij was <3

 • Iris
  24 oktober 2017 at 21:55

  Jaaa, wat een leuke blogpost is het geworden! Was echt zo fijn met jullie! <3

 • Linda
  25 oktober 2017 at 10:44

  Zoo jouw artikel helpt mij beeld van Groningen even compleet om zeep. Ik krijg nu juist zin om die kant op te gaan, want wat zijn er leuke hotspots te vinden! Enorm leuk dat jullie zelfs een nachtje gebleven zijn, en de foto’s stralen dat ook helemaal uit! 🙂

 • bychristiana
  1 november 2017 at 07:54

  Nee, ik geloof niet dat ik zelf ooit in Groningen geweest ben , voor mij ligt het dan ook wel echt heel ver uit de richting;-) Maar wat een ontzettend tof initiatief en leuk event moet dit geweest zijn, waarin meerdere merken / bedrijven de handen in één steken. Heerlijke en gezellige foto’s heb je ook gemaakt. Zo lijkt het net alsof je er een beetje bij bent;-)

Leave a Reply