Iva Natura Nourishing Hair Mask
Green beauty Review

Iva Natura Nourishing Hair Mask

Ik vind van mezelf dat ik redelijk lastig haar heb. Mijn haar is dik, zwaar, het wordt snel slap, het heeft geen volume, de haarwortels zijn vet, maar de punten zijn droog. Aan de ene kant moet ik daarom wel een conditioner of haarmasker na de shampoo gebruiken, vanwege mijn droge haarpunten. Aan de andere kant kan mijn haar juist nóg slapper worden wanneer ik een haarmasker gebruik, met slierterig haar nog op de koop toe. Nou moet ik eerlijk toegeven: dat slappe en slierterige ontstaat bij mij wanneer ik haarverzorgingsproducten gebruik waar siliconen inzitten. Siliconen leggen een beschermend laagje om je haar, waardoor het haar beter beschermd wordt tegen invloeden van buitenaf. Maar of het haar daar nou mooier van wordt? In mijn geval niet! Ik was daarom ook aangenaam verrast toen ik hoorde dat Iva Natura Nourishing Hair Mask vrij van siliconen is!

Overigens is dat nog niet het enige pluspunt van dit haarmasker, of eigenlijk: van dit merk. De producten van Iva Natura zijn namelijk 100% natuurlijk, voor een groot deels biologisch, niet op dieren getest, GMO-, parabeen-, sulfaat-, silicoonvrij en vrij van petrochemische stoffen.

Iva Natura

De producten van Iva Natura zijn bereid met essentiële kruiden, plant extracten en oliën die afkomstig zijn uit beschermde ecosystemen in Turkije, ver weg van de bewoonde wereld. Deze natuurlijke flora wordt gevoed volgens de agrarische traditie, die al duizenden jaren uniek is in Anatolië. Sommige planten overleven zelfs -40 graden Celsius waarbij weer anderen kunnen overleven bij + 45 graden Celsius. De 26 huid, haar en lichaamsverzorgingsproducten van Iva Natura zitten bomvol met sterke, krachtige en werkzame stoffen dus!

Iva Natura Nourishing Hair Mask

De Iva Natura Nourishing Hair Mask zit in een mooie, grote en stevige pot van 250 ml. Het haarmasker heeft een neutrale geur, met een subtiele, licht kruidige geur (tijm!) op de achtergrond.

Iva Natura haarmasker

Iva Natura Nourishing Hair Mask heeft een rijke en volle textuur, wat prettig en niet vet aanvoelt. Het haarmasker is makkelijk over het haar te verdelen. Je kunt dit haarmasker over de gehele lengte van je haar gebruiken, dus ook op je hoofdhuid en haarwortels, nadat je het gewassen hebt met shampoo. Na zo’n 10 minuten kun je het masker weer uitspoelen.

Het haarmasker versterkt de haarwortels en beschermen de hoofdhuid tegen uitdroging. Het bevat een unieke samenstelling van olijfolie, arganolie, sheabutter en extracten uit de laurierwilg wat zorgt voor levendig, gezond en mooi glanzend haar.

Dit haarmasker bevat tevens tijm- en laurier extract, wat een reinigende werking op haar en hoofdhuid heeft. Tijm heeft antibacteriële eigenschappen, bevordert de haargroei en is tevens verzorgend voor het haar. Laurier verstevigt beschadigd haar, voorkomt haaruitval, bestrijdt roos en stimuleert de bloedsomloop. Iva Natura Nourishing Hair Mask bevat mooie, verzorgende ingrediënten en is helemaal puur natuur.

Iva Natura Nourishing Hair Mask

Mijn ervaring met Iva Natura haarmasker

Ik gebruik dit masker 1x per week voor mijn haar. Ik masseer het dan echt van haarwortels tot aan de punten. Meestal gebruik ik alleen een haarmasker bij de haarpunten, omdat het vaak mijn haar zwaarder en slapper maakt. Maar bij Iva Natura durf ik het aan om het over mijn gehele haar te gebruiken. Ik merk dat dit masker mijn haar zichtbaar gladder, zachter en glanzender maakt. Ook mijn gevoelige hoofdhuid vindt dit masker erg fijn! Toch wordt mijn haar niet slap, vet en slierterig van dit haarmasker, waar ik persoonlijk ontzettend blij mee ben! Wat mij betreft is Iva Natura Nourishing Hair Mask daarom ook een ontzettende aanrader!

Iva Natura Nourishing Hair Mask kost €17,89. Helaas is dit product niet meer in Nederland verkrijgbaar. Ben je op zoek naar een fijn haarmasker? Bij De Online Drogist vind je een ruim assortiment. 

Gebruik jij graag een haarmasker? En let jij er dan ook op of er siliconen in zitten?

Dit artikel betreft waarvan het product door een bedrijf/merk ter review opgestuurd is, met altijd een eerlijke mening.

Meer Iva Natura:
Iva Natura cream peeling review

Meer haarverzorging:
O’right haarverzorging
Faith in Nature
Kokosolie voor je haar

You Might Also Like...

2 Comments

  • Debbie
    4 oktober 2015 at 08:37

    Dit lijkt me een heerlijk masker! Ik ga deze binnenkort bestellen, de ingrediënten zijn zo fijn van dit merk.

  • Greenblush
    6 oktober 2015 at 12:34

    Ja, fijne producten zijn het hè? 🙂

Leave a Reply