Green beauty Review

Iva Natura Nourishing Hair Mask

Iva Natura Nourishing Hair Mask

Ik vind van mezelf dat ik redelijk lastig haar heb. Mijn haar is dik, zwaar, het wordt snel slap, het heeft geen volume, de haarwortels zijn vet, maar de punten zijn droog. Aan de ene kant moet ik daarom wel een conditioner of haarmasker na de shampoo gebruiken, vanwege mijn droge haarpunten. Aan de andere kant kan mijn haar juist nóg slapper worden wanneer ik een haarmasker gebruik, met slierterig haar nog op de koop toe.

Nou moet ik eerlijk toegeven: dat slappe en slierterige ontstaat bij mij wanneer ik haarverzorgingsproducten gebruik waar siliconen inzitten. Siliconen leggen een beschermend laagje om je haar, waardoor het haar beter beschermd wordt tegen invloeden van buitenaf. Maar of het haar daar nou mooier van wordt? In mijn geval niet! Ik was daarom ook aangenaam verrast toen ik hoorde dat Iva Natura Nourishing Hair Mask vrij van siliconen is!

Overigens is dat nog niet het enige pluspunt van dit haarmasker, of eigenlijk: van dit merk. De producten van Iva Natura zijn namelijk 100% natuurlijk, voor een groot deels biologisch, niet op dieren getest, GMO-, parabeen-, sulfaat-, silicoonvrij en vrij van petrochemische stoffen.

Iva Natura

De producten van Iva Natura zijn bereid met essentiële kruiden, plant extracten en oliën die afkomstig zijn uit beschermde ecosystemen in Turkije, ver weg van de bewoonde wereld. Deze natuurlijke flora wordt gevoed volgens de agrarische traditie, die al duizenden jaren uniek is in Anatolië. Sommige planten overleven zelfs -40 graden Celsius waarbij weer anderen kunnen overleven bij + 45 graden Celsius. De 26 huid, haar en lichaamsverzorgingsproducten van Iva Natura zitten bomvol met sterke, krachtige en werkzame stoffen dus!

Iva Natura Nourishing Hair Mask

De Iva Natura Nourishing Hair Mask zit in een mooie, grote en stevige pot van 250 ml. Het haarmasker heeft een neutrale geur, met een subtiele, licht kruidige geur (tijm!) op de achtergrond.

Iva Natura haarmasker

Iva Natura Nourishing Hair Mask heeft een rijke en volle textuur, wat prettig en niet vet aanvoelt. Het haarmasker is makkelijk over het haar te verdelen. Je kunt dit haarmasker over de gehele lengte van je haar gebruiken, dus ook op je hoofdhuid en haarwortels, nadat je het gewassen hebt met shampoo. Na zo’n 10 minuten kun je het masker weer uitspoelen.

Het haarmasker versterkt de haarwortels en beschermen de hoofdhuid tegen uitdroging. Het bevat een unieke samenstelling van olijfolie, arganolie, sheabutter en extracten uit de laurierwilg wat zorgt voor levendig, gezond en mooi glanzend haar.

Dit haarmasker bevat tevens tijm- en laurier extract, wat een reinigende werking op haar en hoofdhuid heeft. Tijm heeft antibacteriële eigenschappen, bevordert de haargroei en is tevens verzorgend voor het haar. Laurier verstevigt beschadigd haar, voorkomt haaruitval, bestrijdt roos en stimuleert de bloedsomloop. Iva Natura Nourishing Hair Mask bevat mooie, verzorgende ingrediënten en is helemaal puur natuur.

Iva Natura Nourishing Hair Mask

Ik gebruik dit masker 1x per week voor mijn haar. Ik masseer het dan echt van haarwortels tot aan de punten. Meestal gebruik ik alleen een haarmasker bij de haarpunten, omdat het vaak mijn haar zwaarder en slapper maakt. Maar bij Iva Natura durf ik het aan om het over mijn gehele haar te gebruiken. Ik merk dat dit masker mijn haar zichtbaar gladder, zachter en glanzender maakt. Ook mijn gevoelige hoofdhuid vindt dit masker erg fijn! Toch wordt mijn haar niet slap, vet en slierterig van dit haarmasker, waar ik persoonlijk ontzettend blij mee ben! Wat mij betreft is Iva Natura Nourishing Hair Mask daarom ook een ontzettende aanrader!

Iva Natura Nourishing Hair Mask kost €17,89 en is via Way2Natural te koop.

Gebruik jij graag een haarmasker? En let jij er dan ook op of er siliconen in zitten?

Dit artikel betreft waarvan het product door een bedrijf/merk ter review opgestuurd is, met altijd een eerlijke mening.

Previous Post
29 september 2015
Next Post
29 september 2015

2 Comments

  • Debbie

    Dit lijkt me een heerlijk masker! Ik ga deze binnenkort bestellen, de ingrediënten zijn zo fijn van dit merk.

Leave a Reply

Instagram

  • Drie jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met @flowcosmetics.benelux en ik was direct verkocht. Ook hun serum foundation en conditioner bar zijn echte aanraders! Meer over deze producten lees je via #linkinbio. Wil je deze producten ook eens proberen? Met kortingscode 'greenblush' ontvang je tijdelijk 15% korting! 💚#flowcosmetics #naturalbeauty #crueltyfree #thepowerofmakeup #makeup #bbloggers #review #vegan #skincare #cosmetics #greenblogger #organic #finland #zerowaste #zerowastebeauty #beauty #veganbeauty #foundation #serum #dutchblogger #instadaily #coupon #gekregen #kortingscode #ecobeauty #greenlifestyle #dierproefvrij
  • Sint gaat op 5 december aan alle kinderen cadeautjes uitdelen, maar kan helaas niet aan iedereen bloed weggeven, terwijl dat juist zo hard nodig is. Daarom steun ik Sanquin en heb ik mij aangemeld als bloeddonor ❤ Overweeg jij ook bloeddonor te worden? Meld je dan aan via de website van #sintzoektje (zie #linkinbio) #sinthierbenik #sanquin #bloeddonor #bloedgeven #bloedbank #bloedgevendoetleven #sinterklaas #geven #redeenleven #collab
  • Ik maakte van de week deze lasagne en oeh, hij smaakte erg goed! In plaats van 'gewone' lasagne heb ik pompoenlasagne gebruikt. Dit zijn in feite dunne plakjes pompoen, maar het werkt erg goed als vervanger. Lekker met spinazie en kaas, bijvoorbeeld ricotta! Als saus heb ik Verspil-me-nietjes pastabasis met 96% groente gebruikt. Dit een saus op basis van minder perfecte groente, maar die uiteraard net zo lekker smaken. Met het Verspil-me-nietjes concept wil supermarkt Lidl voedselverspilling tegengaan én kunnen wij een gezonde maaltijd op tafel zetten 🌍💚 Het recept vind je via #linkinbio! #pastabasis #verspilmenietje #makkelijkgezondemaaltijd #verspillingsvrij #snellepasta #pumpkin #lasagne #lowcarb #vega #vegetarian #recipe #instafood #foodpic #dinner #recept #healthymeal #healthyfood #koolhydraatarm #pompoenlasagne #pompoen #collab #comfortfood
  • 😍😍😍 @woocares scented candles, room sprays and diffusers 💚#linkinbio #woocares #worldsofopportunities #amsterdam #review #scent #candle #homescents #tranquility #gift #christmas #present #gekregen #greenblogger #homedecor #scentedcandles #sustainable #discoverunder5k #instadaily #picoftheday #candles #diffuser #roomspiration #roomspray #handmade #loveit #musthave
  • ❤️ the vibe of Berlin. The people here are awesome and we really had a great time. Too bad it's time to go home now, though  I can't wait to see my family again 😘#berlin #berlijn #friends #citytrip #instatravel #travel #berlinwall #berlinwallart #goodvibes #art #eastsidegallery #discoverunder5k #city #deutschland
  • Berliner Mauer East Side Gallery#berlin #berlijn #berlinwallart #eastsidegallery #holiday #art #graffiti #berlijnsemuur #deutschland #germany #discoverunder5k #instatravel #citytrip #travel #instadaily #picoftheday

Follow Me!