kokosolie voor je huid
Green beauty

Kokosolie voor je huid, haar en lichaam gebruiken

De afgelopen maanden, eigenlijk sinds ik met The Minimalist Game begonnen ben, heb ik grondig mijn beauty stash opgeruimd. Ik wilde even terug naar de basis, minder beauty producten gebruiken en mijn badkamer duurzamer maken. Ik stapte over op zeep en ik besloot kokosolie te gebruiken. Wist je dat je kokosolie voor je huid, haar en lichaam kunt gebruiken? Hoe dit mij bevallen is laat ik vandaag zien!

Kokosolie voor je huid, haar en lichaam gebruiken

Ik ben een groot liefhebber van allerlei beautyproducten (Joh echt? Anders was ik wel een andere hobby begonnen ;-)), maar ik heb zo mijn periodes dat het allemaal best wel wat simpeler mag. Less is more zullen we maar zeggen. Ik geloof ook dat het goed is om je huid zo nu en dan wat rust te gunnen in plaats van het altijd maar peelings, een dieptereiniging en serums te geven. Om mijn huid even een rustpauze te gunnen heb ik een aantal weken lang de meeste producten uit mijn routine geschrapt en ben ik mijn huid gaan verzorgen met kokosolie.

Nou weten we allemaal dat kokosolie ongekend populair is om mee te bakken, te frituren en te koken. Daarnaast wordt kokosolie ook graag als verzorgingsproduct gebruikt. Ik begrijp dat wel. Het is ook gewoon ook heel makkelijk om maar één zo’n potje in de badkamer te hebben staan. Het scheelt niet alleen geld, maar ook heel veel tijd en afval. Het geeft je bovendien meer rust en overzicht in de badkamer.

DIY vegan lipscrub vanille

De toepasbaarheid van kokosolie voor je huid, haar en lichaam

Naast dat je kokosolie voor werkelijk alles kunt gebruiken (als make-up remover, haarmasker, bodybutter, lipverzorging, you name it), is het ook een favoriet ingrediënt in allerlei DIY recepten. Bijvoorbeeld in een bodyscrub of lipscrub. Wist je trouwens dat kokosolie antibacterieël is? Het beschermt je huid tegen infecties! Persoonlijk heb ik gemerkt dat kokosolie daarom ontzettend goed helpt bij hoofdhuidproblemen en berg. Mensen die mij al langer volgen weten dat ik een vrij gevoelige hoofdhuid heb. Het neigt naar eczeem. Sinds ik overgestapt ben naar een natuurlijke shampoo en mijn hoofdhuid regelmatig met kokosolie verzorg (wel goed uitwassen natuurlijk!), is de jeuk en eczeem helemaal verdwenen. Ook de berg bij mijn kinderen heb ik op deze manier verholpen. Het werkt perfect!

Daarnaast gebruik ik kokosolie graag als make-up remover. Door gewoon een beetje olie met een lepeltje uit het potje te scheppen en tussen je handen te verdelen, zorg je ervoor dat de kokosolie smelt. Wanneer je het dan op je gezicht aanbrengt en verdeelt, zul je merken dat je het verwijderen van je make-up ontzettend makkelijk gaat. Het werkt zelfs bij waterproof mascara! Ik gebruik een washandje en warm water om de make-up en kokosolie weer weg te spoelen. Mijn huid voelt na gebruik schoon, zacht en verzorgd aan.

Dit zijn mijn favoriete manieren om kokosolie te gebruiken, maar uiteraard kun je het ook als bodybutter, scheerolie, als dagcrème of als nagelriemolie gebruiken. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Let er op bij de aanschaf dat je een puur en biologisch product gebruikt. Bij voorkeur onbewerkt! Goede kokosolie koop je bij Natuurvoordeel.nl.

Gebruik jij weleens kokosolie voor je huid of als haarverzorging?

You Might Also Like...

6 Comments

 • Inge
  21 december 2016 at 08:28

  Ik heb kokosolie lang ontweken, omdat ik echt geen kokos lust en ook de geur niet lekker vind. Nu heb ik laatst een pot kokosolie meegenomen die geurloos is. Waarschijnlijk bewerkt, maar het is de enige manier dat ik de kokosolie kan waarderen. 🙂

 • Mariëlle
  21 december 2016 at 09:11

  Yay, ik heb nog een pot staan maar ik gebruik het nu niet eigenlijk. Ik moet dat echt weer gaan doen want ik ben eigenlijk wel fan van het idee!

 • Evelien
  22 december 2016 at 20:38

  Ik heb het wel staan, maar gebruiken doe ik eigenlijk amper. Zonde, want ik lees zoveel goede tips bij jou! Als bepaalde producten op zijn, zoals m’n Lush Ultrabland, ga ik eens kokosolie proberen.

 • Claire
  25 december 2016 at 11:14

  Goed artikel! Ik heb altijd de kokosolie van Royal Green in huis. Ik gebruik het als make-up remover en haarmasker want ik heb inderdaad ook een gevoelige hoofdhuid! Ik kan het niet als dagcrème gebruiken want de volgende dag zit ik dan onder de bultjes, zo jammer!

 • Linda - Zaailingen
  25 maart 2018 at 13:08

  Ja, fijn! Soms heb je echt maar één ingrediënt nodig en werk het nog super ook. Mijn haar was nog nooit zo zacht na een masker van kokosolie. Het hielp alleen niet tegen mijn jeukende hoofdhuid (eczeem, herkenbaar!). Heb jij het vaak gebruikt voordat de jeuk weg was of werkte het meteen?
  Voor mijn handen en gezicht gebruik ik trouwens sheabutter. Even wennen omdat het zo dik is, maar ik heb het idee dat dat beter intrekt en het zou je huid minder afsluiten. Weet niet of dat zo is, maar het voelt wel prettig 🙂

 • Sabine
  18 oktober 2021 at 10:40

  Ik gebuik nu de candiplex, een supplement op advies van een natuurarts De jeuk is weg al binnen een paar dagen. Nu is me ook aangeraden de symbion forte te gaan gebruiken om ervoor te zorgen dat de schimmel niet meer terug komt want voorheen kwam het steeds terug, ook als ik medicatie had van de dokter. Ik wil er nu wel eens voorgoed van af

Leave a Reply