beste handcrème
Green beauty

De beste handcrème test: Beauty Kitchen, Lavera, The Body Shop en meer

Ik vond het wel weer eens tijd worden voor een vergelijkingsreview. Eerder liet ik al de beste lippenbalsem test en natuurlijke deo test zien, vandaag ga ik op zoek naar de beste handcrème. De winterkou lijkt nog niet voorbij te zijn, een goede handcrème is daarom geen overbodige luxe. Maar ja, als er zoveel soorten op de markt zijn, welke moet je dan nemen? Het blijft natuurlijk een kwestie van persoonlijke voorkeur, maar om de keuze voor jullie iets makkelijker te maken, heb ik een aantal handcrèmes vergeleken.

De beste handcrème test: waar moet een goede handcrème aan voldoen?

Ik ben best kritisch als het om handcrème gaat. Naast dat een goede handcrème mijn handen tegen uitdrogen moet beschermen, hou ik er absoluut niet van als een crème een plakkerig laagje achterlaat. Een handcrème moet snel intrekken, zodat ik daarna weer snel aan het werk kan. Ook hou ik niet van een super overheersend parfum. Een beetje geur mag best, maar ik hoef mijn handen niet een uur later nog te ruiken. Tot slot moet een crème uiteraard dierproefvrij, vegetarisch en natuurlijk zijn. Een vegan ingrediëntenlijst is een pre en dat ‘ie een beetje betaalbaar is ook. Ik heb zes merken uitgezocht: wat de beste handcrème is gaan we zo achterkomen!

1 Lavera handcrème intensive care

Ik heb – inmiddels al wat jaartjes geleden- al eens een Lavera handcrème gereviewd. Dat ik dit product nu weer gebruik is al een positief teken. Wat ik erg fijn vind aan de handcrème van Lavera is dat het erg goed betaalbaar is (4,19 euro voor 75ml). Het product is 100% natuurlijk, biologisch én vegan. De handcrème heeft een subtiele geur, beetje nivea-achtig, maar iets lichter en frisser dan dat. Deze handcrème doet z’n werk prima, perfect voor dagelijks gebruik en geschikt voor het hele gezin.

2 The Body Shop Pink Grapefruit Hand Cream

De verpakking van dit product vind ik fantastisch (het oog wilt ten slotte ook wat), de geur vind ik helaas minder. Deze handcrème van The Body Shop met pink grapefruit geur, ruikt ook écht naar grapefruit. Dat is iets waar je van moet houden denk ik. Persoonlijk vind ik de geur te overheersend, maar dat is een kwestie van smaak. De crème is verder heel licht en trekt vlot in. Ik vind het echter meer iets voor de zomer en niet voldoende beschermend tegen de winterkou. De prijs is 5,50 euro voor 30 ml. Dit product is vegan, maar niet 100% natuurlijk.

beste handcrème

3 Dr Spiller Magico Handcrème

Ik ben nog niet zo bekend met de producten van Dr Spiller, maar ik moet zeggen dat ik de geur erg aangenaam vind. Subtiel, groen en fris. Het product bevat verzorgende ingrediënten uit Brazilië die huidveroudering helpen tegengaan. Echter wat de ingrediënten precies zijn, kan ik nergens achterhalen. Op deze verpakking staan geen ingrediënten vermeld, online kan ze ook niet vinden. Ik weet dus niet of dit product vegan is of niet. Het product werkt overigens uitstekend, erg fijn. Trekt vlot in én verzorgt de huid goed. Voor een tube van 30 ml betaal je 7,90 euro.

4 Beauty Kitchen Abyssinian Oil Daily Intensive Hand Treatment

Wie mij al langer volgt, weet dat ik fan ben van Beauty Kitchen. En ja, het begint saai te worden, maar ook de handcrème van Beauty Kitchen vind ik ontzettend fijn! De handcrème zit in een pompje in een glazen verpakking. Zo bevat dit product naar verhouding minder plastic en kun je de crème eenvoudig doseren. Dat werkt erg prettig vind ik. Van alle handcrèmes werkt deze het best bij een droge huid. Mijn handen voelen na gebruik echt enorm poezelig zacht aan, dankzij de toevoeging van abyssinian olie. De handcrème voelt niet vet aan, het trekt vlot in. Wel aan de prijs, 12,99 euro voor 50ml. Dit product is vegan.

5 Kama Ayurveda Hand Cream

Dit is de duurste handcrème van allemaal, dat zie je ook wel aan de verpakking terug. Het heeft een luxe uitstraling. Toch is deze handcrème van Kama Ayurveda mijn minst favoriet. Ik vind de geur niet aangenaam. Het ruikt heel zwaar bloemig en kruidig dankzij de toevoeging van etherische oliën van tuberoos en kardamom. De geur blijft ook erg lang aanwezig. Dit is ook weer een smaak kwestie natuurlijk, maar ik vind het gewoon niet prettig. Voor een tube betaal je 25 euro, 60ml. Deze handcrème is vegan, maar niet 100% natuurlijk: het bevat diverse soorten siliconen. Qua werking vind ik ‘m ook een beetje plakkerig. Nee, dit is het niet voor mij!

6 Rio Rosa Mosqueta Handcrème

De handcrème van Rio Rosa Mosqueta is 100% natuurlijk, biologisch en vegan. De handcrème is vrijwel geurloos, dit betekent dat dit product geschikt is voor het gezin. Deze handcrème is wat dikker van textuur en doet er wat langer over om in te trekken. Mijn handen voelen na gebruik dus een beetje plakkerig. De prijs is 8,45 euro voor 50 ml.

Conclusie: wat is de beste handcrème?

Qua werking, verpakking en geur is Beauty Kitchen handcrème absoluut mijn favoriet. Deze crème verzorgt mijn handen het best en is zuinig in gebruik. Ik gebruik deze handcrème het meest. Mocht je voor een budget optie willen gaan dan kan ik je die van Lavera aanraden. Die is naar verhouding het goedkoopst, maar werkt ook erg prettig. Die van The Body Shop en Kama Ayurveda vind ik minder, vooral vanwege de geur en omdat ze niet 100% natuurlijk zijn. Ik hou gewoon niet zo van siliconen in crèmes. Nogmaals, dit is uiteraard mijn persoonlijke voorkeur.

In volgorde, mét cijfer:

1 Beauty Kitchen 9
2 Lavera 8,5
3 Dr Spiller 8 (als ik de ingrediëntenlijst zou kunnen achterhalen zou het cijfer waarschijnlijk hoger uitvallen, de werking is gewoon fijn)
4 Rio Rosa Mosqueta 6,5
5 The Body Shop 5 (waarschijnlijk een hoger cijfer in andere geur)
6 Kama Ayurveda 4 (nee sorry, kan er niets meer van maken)

Ik hoop dat jullie iets aan deze vergelijkingsreview gehad hebben. Wat vind jij de beste handcrème?

Deze producten heb ik gekregen.

Meer reviews:
Ava Natural review
Zoiy  review
Beauty kitchen handscrub

You Might Also Like...

6 Comments

 • Mariëlle
  21 maart 2018 at 08:20

  Ik ga die van Beauty Kitchen onthouden, voor als mijn voorraad op is haha!

 • Sofie
  21 maart 2018 at 19:41

  Ik vind zelf die van Lavera ook erg fijn! De rest heb ik nog niet getest.

 • Iris
  21 maart 2018 at 21:05

  Oh dank je leuke blog! Ik heb nog nooit handcrème gekocht 🙂 dus wist er niet veel van. Eén keer heeft mijn nicht me voor mijn verjaardag een CHANNELhandcrème gegeven en vond dit echt speciaal! Want hier zal ze wel een enorm budget voor uitgegeven hebben en dat enkel voor een handcreme. Ik wou hem daarom bewaren voor speciale gelegenheden. Op een dag kwam ik langs de koelkast en zag mijn mooie handcrème er opliggen en hij was al half leeg. “Ah ik zag dat gewoon liggen en had handcrème nodig.”, zei m’n ma…..Ja en?

  Sorry, het moest er even uit 😀 Blij dat ik weet welke nieuwe ik nu moet kopen

 • Lady Rose
  22 maart 2018 at 09:11

  Zelf gebruik ik meermaals per dag handcreme. Ik heb nu eenmaal super droge handen. Naast het toilet staat een grote fles met pompje van rituals, in mijn handtas een tube van weleda en naast mijn bed een collectie van the body shop (in de solden een geschenkverpakking met meerdere tubes aan een spotprijsje gescoord)
  Mijn favoriet is eigenlijk die van rituals.
  Maar ga misschien ook eens een andere proberen.

 • Inge
  8 mei 2018 at 05:10

  Ik gebruik sinds kort de handcreme van het merk lush. Is ook een erg fijne goed smeerbare/ snel intrekkende crème.
  De producten van beauty kitchen spreken mij ook wel aan, dus die ga ik binnenkort maar eens proberen!

 • Greenblush
  21 mei 2018 at 11:42

  Leuk! Ja Lush is ook erg fijn!

Leave a Reply