Green beauty Review

Amanprana Razoli Scheerolie, de oplossing bij scheerirritatie?

Amanprana Razoli Scheerolie

Heb jij ook zo snel last van jeuk, rode bultjes en een geirriteerde huid nadat je je lichaam geschoren hebt? Dan ben je zeker niet de enige. Ik heb er zelf ook last van. Niet alleen het scheren kan voor irritatie zorgen, maar in combinatie met bepaalde verzorgingsproducten kan dit effect nog eens versterkt worden. Met als gevolg dat je het gevoel hebt dat je in brand staat. Ik testte de afgelopen weken Amanprana Razoli Scheerolie, een 100% natuurlijke olie dat je een gladde huid, zonder rode bultjes en scheerirritatie belooft.

Een tijdje geleden reviewde ik Prince Scheercreme van Lush, dat helaas voor mijn huid niet zo geschikt bleek te zijn. Jammer, maar gelukkig heb ik inmiddels iemand anders erg blij met dit product kunnen maken. Zij reageert namelijk wél erg goed op deze scheercrème. Zo zie je maar dat iedere huid weer anders is. Wat voor de één wel werkt, kan voor een ander een drama zijn, en vice versa.

Vlak daarna kreeg ik een fles Amanprana Razoli Scheerolie opgestuurd. Ik was erg benieuwd of dit product wél goed bij mijn gevoelige huid zou passen. Kan dit product jeuk, rode bultjes en scheerirritatie helpen voorkomen? Ik ga je er meer over vertellen!

razoli scheerolie

Amanprana Razoli Scheerolie

Amanprana Razoli scheerolie is verkrijgbaar in twee varianten, namelijk één voor de man en één voor de vrouw. De samenstelling van deze twee producten verschilt een beetje onderling, waardoor ze specifiek op de behoefte van de mannen- en vrouwenhuid afgestemd zijn. Zoals je waarschijnlijk wel begrijpt heb ik de vrouwelijke variant getest 🙂

De scheerolie kan je gebruiken om je benen te scheren, maar ook voor je oksels en bikinilijn is deze olie erg geschikt. Amanprana Razoli scheerolie is dierproefvrij, 100% natuurlijk, 100% biologisch en tevens geschikt voor veganisten.

ingrediënten amanprana razoli scheerolie

De ingrediënten van Amanprana Razoli Scheerolie

De basis van dit product bestaat uit 4 soorten plantaardige oliën, te weten: olijfolie, zoete amandelolie, kokosolie, en rode palmolie*. Deze plantaardige oliën zijn rijk aan vitamine E, voeden de huid zonder haar vet te maken en verstoppen de poriën niet. Ze maken de huid zacht en glad en verzachten irritaties en jeuk. Bovendien zorgen deze oliën ervoor dat je scheermesje eenvoudig over je huid heen glijdt.

Daarnaast bevat Razoli scheerolie etherische oliën van sinaasappel, mandarijn, kardemom, sandelhout en vetiver, die allen een kalmerende, ontstekingsremmende en antibacteriële werking hebben op de huid. De geur van dit product is trouwens erg aangenaam vind ik. Kruidig, maar ook lekker vrolijk dankzij de opwekkende geuren van sinaasappel en mandarijn.

Amanprana

Mijn ervaring met Amanprana Razoli Scheerolie

De milieuvriendelijke verpakking vouwt zich open als een bloem, erg mooi. Aan de binnenkant van de verpakking staat allerlei handige informatie over het product beschreven. De scheerolie zit een in zwarte glazen fles. Dat is wel iets om in de gaten te houden, dat je niet de fles uit je handen laat vallen omdat je gladde handen hebt van de olie. Gelukkig heb je echt maar een klein beetje van de scheerolie nodig, je handen zullen zeker niet te vet worden. De olie is namelijk erg zuinig in gebruik.

Ik gebruik deze scheerolie nu zo’n 6 weken en ik heb sindsdien helemaal geen last gehad van rode bultjes, jeuk, een branderig gevoel, irritatie of wat dan ook. Ik heb zelfs geen schaafwondjes opgelopen (wat mij toch wel regelmatig overkomt tijdens het scheren). Nope, noppes, nada, niks hiervan! Het scheermesje glijdt eenvoudig over mijn huid heen en het mesje is makkelijk weer uit te spoelen. Je hoeft niet bang te zijn dat het scheermesje verstopt raakt.

Mijn benen voelen na gebruik zacht en glad aan. Het is zelfs niets meer nodig om een bodylotion te gebruiken na het scheren. Ook al doe ik dat meestal wel, omdat ik het fijn vind. Maar het is geen ‘must’. Ik vind de Razoli scheerolie een ontzettend fijn product. Het doet wat het belooft en mijn gevoelige huid reageert er uitstekend op. Ja, ik ben aangenaam verrast!

Amanprana Razoli Scheerolie is bij diverse webshops te koop, o.a. bij Amanprana webshop Amanvida.eu. Een fles van 100ml kost €34,95. 

Gebruik jij wel eens een scheerolie?

*Even een notitie: Ik ben persoonlijk niet een grote voorstander van palmolie, omdat dit ten koste gaat van het tropisch regenwoud. Nou weet ik dat de Rode Palmolie van Amanprana duurzaam verbouwd wordt en dat Amanprana zelf van alles aan doet om het regenwoud te beschermen. Palmolie zit overigens ook in heel veel voedingsmiddelen verwerkt, vaak onder de noemer plantaardige olie. Dit is naar mijn idee nog veel gevaarlijker omdat het niet inzichtelijk is. Ik weet persoonlijk te weinig ervan af hoe het nou daadwerkelijk allemaal zit, maar ik wilde het even genoemd hebben. Amanprana is tenminste open en eerlijk over het gebruik van rode palmolie.

Dit artikel bevat een product dat door een bedrijf ter review opgestuurd is. 

Previous Post
20 juli 2016
Next Post
20 juli 2016

4 Comments

 • Inge

  Ik gebruik eigenlijk zelden een olie. Goed om te lezen dat het bij jou helpt! Bij mij zal het niets uitmaken, aangezien het probleem bij mij wel onderhuids moet zitten. Maar wel fijn om dit in mijn achterhoofd te houden.

 • Natasja

  Oh dit klinkt goed zeg! Eigenlijk neem ik de pukkeltjes en rode bultjes na het scheren altijd voor lief, maar na jouw artikel gelezen te hebben, moet ik misschien toch maar eens overstappen op een ander product :-/

 • Hennie

  Prettig! Ik heb hier al meerdere positieve verhalen over gelezen. Ik vind hem alleen wel vrij prijzig. En dat weerhoudt mij een beetje, zelfs als wellustige shopster zijnde.

 • Rachel Kromdijk

  oh super fijn ik heb de laatste tijd juist zo’n last van rode bultjes, enorme jeuk en verstopte haartjes dus ik ga dit wel uitproberen!

Leave a Reply

Instagram

 • Drie jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met @flowcosmetics.benelux en ik was direct verkocht. Ook hun serum foundation en conditioner bar zijn echte aanraders! Meer over deze producten lees je via #linkinbio. Wil je deze producten ook eens proberen? Met kortingscode 'greenblush' ontvang je tijdelijk 15% korting! 💚#flowcosmetics #naturalbeauty #crueltyfree #thepowerofmakeup #makeup #bbloggers #review #vegan #skincare #cosmetics #greenblogger #organic #finland #zerowaste #zerowastebeauty #beauty #veganbeauty #foundation #serum #dutchblogger #instadaily #coupon #gekregen #kortingscode #ecobeauty #greenlifestyle #dierproefvrij
 • Sint gaat op 5 december aan alle kinderen cadeautjes uitdelen, maar kan helaas niet aan iedereen bloed weggeven, terwijl dat juist zo hard nodig is. Daarom steun ik Sanquin en heb ik mij aangemeld als bloeddonor ❤ Overweeg jij ook bloeddonor te worden? Meld je dan aan via de website van #sintzoektje (zie #linkinbio) #sinthierbenik #sanquin #bloeddonor #bloedgeven #bloedbank #bloedgevendoetleven #sinterklaas #geven #redeenleven #collab
 • Ik maakte van de week deze lasagne en oeh, hij smaakte erg goed! In plaats van 'gewone' lasagne heb ik pompoenlasagne gebruikt. Dit zijn in feite dunne plakjes pompoen, maar het werkt erg goed als vervanger. Lekker met spinazie en kaas, bijvoorbeeld ricotta! Als saus heb ik Verspil-me-nietjes pastabasis met 96% groente gebruikt. Dit een saus op basis van minder perfecte groente, maar die uiteraard net zo lekker smaken. Met het Verspil-me-nietjes concept wil supermarkt Lidl voedselverspilling tegengaan én kunnen wij een gezonde maaltijd op tafel zetten 🌍💚 Het recept vind je via #linkinbio! #pastabasis #verspilmenietje #makkelijkgezondemaaltijd #verspillingsvrij #snellepasta #pumpkin #lasagne #lowcarb #vega #vegetarian #recipe #instafood #foodpic #dinner #recept #healthymeal #healthyfood #koolhydraatarm #pompoenlasagne #pompoen #collab #comfortfood
 • 😍😍😍 @woocares scented candles, room sprays and diffusers 💚#linkinbio #woocares #worldsofopportunities #amsterdam #review #scent #candle #homescents #tranquility #gift #christmas #present #gekregen #greenblogger #homedecor #scentedcandles #sustainable #discoverunder5k #instadaily #picoftheday #candles #diffuser #roomspiration #roomspray #handmade #loveit #musthave
 • ❤️ the vibe of Berlin. The people here are awesome and we really had a great time. Too bad it's time to go home now, though I can't wait to see my family again 😘#berlin #berlijn #friends #citytrip #instatravel #travel #berlinwall #berlinwallart #goodvibes #art #eastsidegallery #discoverunder5k #city #deutschland
 • Berliner Mauer East Side Gallery#berlin #berlijn #berlinwallart #eastsidegallery #holiday #art #graffiti #berlijnsemuur #deutschland #germany #discoverunder5k #instatravel #citytrip #travel #instadaily #picoftheday

Follow Me!