Healthbox Chilling & Grilling Green Gypsy
Vega(n) Food

Healthbox | Chilling & Grilling met Green Gypsy

Vorige week werd bij ons de nieuwe Healthbox editie thuisbezorgd. Deze maand is Healthbox een samenwerking aangegaan met het team van Green Gypsy. Oplettende lezers weten inmiddels vast wel dat er vaker producten van hen in de Healthbox zitten. Deze maand mochten de meiden van Green Gypsy zélf een box samenstellen, wat natuurlijk echt een ontzettende eer is en super tof is om te doen. Het thema van deze maand? Chilling & Grilling! Alles voor de BBQ, maar dan nét een stukje gezonder. Kijk je mee wat er in zit?

Healthbox | Chilling & Grilling met Green Gypsy

Green Gypsy staat voor eerlijke en natuurlijke producten zonder toevoegingen. Zo zijn er diverse kruidentheeën en smaakmakers (waaronder kruidenmixen en marinades) in hun webshop te vinden. Daarnaast is Green Gypsy een blog voor Groene Hippies, voor Boho Chicks die het leven net even wat groener en gezonder willen maken, maar ook ontzettend van het leven willen genieten. Daar kan ik mij persoonlijk ontzettend in vinden! Hoe leuk is het dan dat zij deze maand speciaal voor Healthbox een box hebben samengesteld.

Mocht je het concept van Healthbox nog niet kennen, het is een food- en lifestyle box waarbij je maandelijks kennismaakt met allerlei heerlijke, fijne en gezonde producten. De Healthbox van deze maand bevat vooral producten die geschikt zijn voor de BBQ. Kom maar op met de zomer!

Healthbox Green Gypsy

Green Gypsy | Marinades ‘Hoer op de grill’ & ‘Marineer je gek’, €3,75 per stuk.

Uhhh, pardon staat daar echt ‘hoer’? Ja, daar staat écht hoer! Ik moest wel even met mijn ogen knipperen toen ik het las, want ik dacht in eerste instantie dat ik het fout gelezen had. Maar nee hoor 🙂 Deze marinades zijn op basis van kruiden en specerijen waarmee je onder andere vlees (maar ook groente en maïskolven bijvoorbeeld) kunt kruiden. ‘Hoer op de grill’ is op basis van peper, paprika, gember, koriander, kokosbloesemsuiker, knoflook, citroengras, zout en chili. ‘Marineer je gek’ bevat chillies, paprika, gember, nootmuskaat, knoflook, mosterd, uien, zout, komijn, peper, karwij, oregano en tijm. Wat er zo fijn aan is? Het is 100% puur en vrij van conserveringsmiddelen. De blikjes bevatten 80 gram en ze zijn echt helemaal niet duur. Neem eens een kijkje in hun webshop voor hun overige kruidenmixen, want er zijn nog meer interessante producten te vinden! Ideaal om op voorraad te hebben!

Healthbox 2BSslim

2BSlim | BBQ saus en Yonnaise €3,40 per stuk.

De producten van 2BSlim kende ik nog niet, maar wat deze producten zo uniek maakt is dat ze 0% vet, 0% suiker bevatten, gluten-, aspartaam-, lactosevrij zijn én geschikt zijn voor vegetariers. Ze bevatten slechts 1 calorie per portie. Nou ben ik zo’n persoon die zich dan afvraagt wat er dan wél in zit. Ik verwacht dan een hoop gekke ingrediënten, maar dat valt echt reuze mee. Ik zie vooral water, kruiden, azijn en mosterd op de ingrediëntenlijst staan. Helemaal onder aan de lijst staat sucralose aangegeven. En de yonnaise bevat daarnaast nog eigeel. Ik heb de sauzen nog niet geprobeerd (ik heb nog niet gebarbequeed in de tussentijd), dus ik kan nog niet zeggen hoe deze sauzen smaken. Toch denk ik dat deze sauzen voor veel mensen een uitkomst kan zijn, zeker wanneer je op je calorie inname let, je suikervrij eet of wanneer je bepaalde dieetvoorschriften hebt bijvoorbeeld.

zaadbommen healthbox

Zaadbommen Special van Zaadbommen.com €7,00.

Kijk, dit is nou iets waar mijn hart nou écht sneller van gaat kloppen. Heb je wel eens van zaadbommen gehoord? Ik vind dat dus he-le-maal geweldig! Een zaadbom is een bolletje met allerlei kruiden- en bloemenzaadjes erin verwerkt. Je kunt ze in je eigen tuin gooien, voor een explosie aan prachtige bloemen, maar je kunt ze ook in een saai openbaar veldje gooien voor wat meer vrolijkheid (ook wel guerilla gardening genoemd). Hierdoor trek je op den duur meer bijtjes aan en dat is hoognodig voor ’t behoud van mens, dier en milieu. TOP initiatief, ben ik heel blij mee!

Paleo broodmix vechtenaer

Biologisch Paleo Broodmix van De Vechtenaer €6,96

Ik ben bekend met het Paleo principe, maar Paleo brood heb ik nog nooit gegeten. Ik weet dat granen bijvoorbeeld vermeden worden door Paleoisten (is dat een woord? vast niet), en daarom bestaat deze broodmix alleen uit zaden, noten en pitten. Om er een brood van te bakken hoef je alleen nog wat eieren, olijfolie en een beetje zout aan toe te voegen. Erg fijn dus wanneer je geen granen, gluten en/of tarwe eet. Ik vind het eerlijk gezegd vrij lastig om mij de smaak voor te stellen van dit product. Volgens mij is het namelijk totaal niet te vergelijken met een gewoon brood. Ik zie echt een gebakken ei met pitten voor me, maar goed, dat word een gewoon een kwestie van eens uitproberen met het gezin.

Orthica Multi Energie

Orthica Multi Energie capsules €15,50

Dit product zit iedere maand in de Healthbox en deze maand dus ook weer. Handig wanneer je dagelijks vitaminen slikt, want dan is het echt een uitkomst. Je hoeft ze dan niet meer los te kopen, want je krijgt ze iedere maand via de box binnen. Toch heb ik wel een klein verzoekje: persoonlijk zou ik het erg fijn vinden als er eens kauwtabletten in de Healthbox verschijnen in plaats van capsules, want dat vind ik namelijk een stuk prettiger in gebruik dan pillen slikken. That’s just me, waarschijnlijk maakt het voor veel mensen helemaal niks uit. Ik ben gewoon een suffe muts die de pil al nauwelijks doorgeslikt krijgt 🙂

Tranquini positively relaxed jade

Tranquini Positively Relaxed €1,29

Aha, eerder hebben we al kennisgemaakt met het blauwe blikje van dit merk (en die vond ik erg lekker), deze maand hebben we een groene, dat verrijkt is met groene thee extract. Tranquini is verrijkt met allerlei kruiden die een ontspannende werking hebben op lichaam en geest, een soort tegenhanger van koffie dus. Ik kan het wel waarderen zo’n drankje, de wereld heeft dringend behoefte aan meer Zen in het leven. Zeker opdrinken dus!

Zoutplaat Bodyrevitaliser healthbox

Bodyrevitaliser Himalaya Zoutplaat €18,99

In eerste instantie dacht ik: ‘Wat is deze doos toch zwaar, het lijkt wel of er een baksteen in zit’. Deze baksteen bleek een heuse zoutplaat te zijn, gemaakt van roze Himalaya zout. Ik vind dit heel cool bedacht, echt origineel! De plaat kun je gebruiken om allerlei hapjes op te serveren, waarbij de plaat zijn verfijnde zoutsmaak aan je gerechten afgeeft. Je kunt het ook op de BBQ plaatsen en daar je gerechten op klaarmaken. Of op het gasfornuis, dat werkt ook. Of hey, de zoutplaat kan zelfs in de vriezer geplaatst worden, zodat je het met ijs of andere desserts kunt serveren. Wat dacht je van een karamel- chocolade dessert met lichte zoutsmaak? Yum! Doordat de plaat lichtroze is, ziet het er nog leuk uit ook. Ja, erg leuk bedacht!

Deze maand heeft de Healthbox een waarde van 64 euro, erg netjes aangezien je maar 24,95 voor een box betaalt. Ook deze maand zijn ze er weer in geslaagd een mooie en originele box samen te stellen, met fijne producten die erg bruikbaar zijn. Laten we hopen dat het een mooie zomer wordt!

Wil je meer weten over de Healthbox of een abonnement afsluiten? Via de website van Healthbox kan je hier alles over teruglezen!

 

Dit artikel betreft een sponsoring/samenwerking met een bedrijf. 

You Might Also Like...

3 Comments

 • Galina
  19 juli 2016 at 20:24

  Die zoutplaat is gaaf! Ik wist niet dat zoiets bestond, maar dit lijkt me echt een leuk hebbedingetje. Gebruik sowieso alleen maar himalayazout en heb ook de zoutlampen (die ik iedereen aanraad, ze geven echt een fijn licht).

 • Natasja
  19 juli 2016 at 20:49

  Wat een geweldig leuke box!

 • Melike
  19 juli 2016 at 21:49

  Wat een leuke producten! Ook leuke namen zie ik. Hier zou ik wel wat mee kunnen;)

Leave a Reply