the vegan switch challenge
Vega(n) Food

The Vegan Switch: 10-daagse detox challenge met plantaardige voeding

Over het algemeen eet ik erg gezond, maar in december ben ik een beetje uit de bocht gevlogen. Niet zo gek natuurlijk met al die feestdagen, maar het had wel tot gevolg dat ik maar liefst 3 kilo aangekomen ben die maand. Ik voelde me opgeblazen en niet zo fit dankzij alle suiker, chocola, oliebollen en alcoholische versnaperingen. Mijn lichaam had duidelijk behoefte aan een break van al het ongezonde eten. Gelukkig kwam The Vegan Switch op mijn pad. Meer energie en een paar kilo kwijtraken met behulp van gezonde, plantaardige voeding (en niet met sapjes) leek mij een perfecte manier om 2020 mee te beginnen!

Wat is The Vegan Switch?

The Vegan Switch van Fittergy is een 10-daagse detox dieet waarbij je je lichaam effectief ontgift. Door je lichaan te ontgiften kan je meer energie ervaren, een mooiere huid krijgen, je darmflora versterken én tot een paar kilo gewicht verliezen. The Vegan Switch is ontwikkeld op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Daar is uit gebleken dat je beter ontgift door veel plantaardig (vegan) te eten, in combinatie met intermittent fasting.

Hoe werkt The Vegan Switch?

Bij The Vegan Switch is het de bedoeling dat je eerst een paar dagen je voedingspatroon gaat afbouwen. De eerste dagen mag je dus nog wel dierlijke voedingsmiddelen eten, pas na een paar dagen ga je 100% veganistisch eten. Aan het eind van het programma bouw je de dierlijke producten weer op. Van de 10-daagse detox zijn er dus een paar dagen die geheel vegan zijn. Mocht je niet bekend zijn met plantaardig eten, is dat dus geen probleem. Je lichaam krijgt de tijd om er rustig aan te wennen.

Tijdens het programma slik je bepaalde voedingssupplementen, waaronder vitamine B12. Deze supplementen zijn bij de kuur inbegrepen, die hoef je dus niet zelf nog los aan te schaffen. Daarnaast ontvang je van Fittergy ook een grote pot Greens (die je aan je smoothie kan toevoegen) en een receptenboek. Ook krijg je tijdens het programma begeleiding van een personal coach. Mijn coach was Li-Ann van Groen, waar ik dagelijks app contact mee had.

Verder is het de bedoeling dat je dagelijks gaat bewegen om de afvalstoffen af te voeren en wordt aangeraden om tijdens de kuur een keer naar de sauna te gaan. Bij voorkeur eet je veel biologisch en eet je je maaltijden binnen 10 uur. Je vast dus 14 uur per dag zodat je lichaam rust krijgt gifstoffen af te voeren.

Als ontbijt neem je bijvoorbeeld havermout met fruit of een groene smoothie. Lunch en avondeten bestaan voornamelijk uit heel veel groente en peulvruchten. Zoals deze salade met mango, kidneybonen en cashewnoten. Smaakte overigens heerlijk!

Mijn ervaring met The Vegan Switch

Het is niet mijn eerste ervaring met detoxen. Zo heb ik een aantal jaar geleden eens een sapkuur gevolgd, waarbij ik een week lang alleen maar groentesapjes mocht drinken. Die detoxkuur heb ik destijds volgehouden, maar het is niet iets wat ik nogmaals zou doen. Detoxen met echte, plantaardige voeding leek mij daarom heel wat makkelijker vol te houden. Wel besloot ik 10 dagen lang plantaardig te eten voor wat extra uitdaging. Ik ben namelijk al gewend om veel groente, havermout en salades te eten, alleen eet ik normaal gesproken niet geheel vegan.

Wat ik erg prettig vond is dat ik iedere dag een appje van mijn coach kreeg waarbij ze vroeg hoe het met mij ging en of ik nog ergens tegenaan liep. Ook heb ik van tevoren een intakegesprek met haar gehad zodat ik goed voorbereid van start kon gaan.

Ontgiftingsverschijnselen

Als je gaat detoxen, kan het zo zijn dat je lichamelijk allerlei ontgiftingsverschijnselen gaat ervaren. Zo had ik de tweede dag een beetje last van vermoeidheid en hoofdpijn, maar vanaf dag 3 ging mijn energielevel met bergen omhoog. Ik had (en heb nog steeds!) ontzettend veel energie. Het vasten viel mij allerzins mee en ik had geen trek tussendoor. Ik ging zelfs met plezier naar de sportschool. Persoonlijk heb ik vrij weinig detoxverschijnselen ervaren, hierdoor vond ik de challenge heel goed te doen.

Het enige wat ik lastig vond is dat ik tijdens The Vegan Switch heel veel peulvruchten moest eten, die kwamen op een gegeven moment toch wel mijn neus uit. Van Li-Ann kreeg ik de gouden tip om eens pasta op basis van rode linzen te proberen: dit was voor mij een een perfecte oplossing. Zo had mijn eten toch een andere structuur en heb ik me helemaal aan het programma kunnen houden!

Héél veel energie + minder kilo’s

Na 10 dagen detoxen besloot ik weer eens op de weegschaal te staan en wat schetste mijn verbazing? Ik ben maar liefst 5 kg (!!) afgevallen! Dit is voornamelijk vocht, maar toch erg lekker dat dit eraf is. Zoals ik al zei voel ik me nu een stuk fitter en energieker.

The Vegan Switch vond ik een heel prettige detoxkuur en echt goed te doen. Wil je ook fitter worden en The Vegan Switch eens ervaren? Neem dan eens een kijkje op de website en zoek een coach bij jou in de buurt.

Heb jij wel eens een detox kuur gevolgd?

You Might Also Like...

2 Comments

  • Jenn
    24 januari 2020 at 13:12

    Klinkt interessant!

  • RVS kraan
    8 februari 2021 at 04:06

    Zo’n mooie blogpagina!

Leave a Reply