flow cosmetics korento
Green beauty

Flow Cosmetics Korento serum foundation & conditioner bar

Een aantal jaar geleden maakte ik al kennis met de fijne natuurlijke verzorgingsproducten van Flow Cosmetics. Ik schreef destijds een review over een bodyscrub en een zeep. Ik vond (en vind) deze producten echt geweldig en was meteen fan. Vandaag mag ik weer twee producten laten zien: Flow Cosmetics Korento age defying serum foundation en een solid conditioner bar!

Natuurlijke, vegan cosmetica uit Finland

Flow Cosmetics draait om skin loving, oprecht natuurlijke en duurzame cosmetica. Daarom kiest het merk alleen voor ingrediënten die biologisch of in het wild gegroeid zijn. De producten zitten bomvol plantextracten, die veelal in de ongerepte Finse natuur groeien.

Deze plantextracten hebben een hoog gehalte aan beschermende voedingsstoffen die de planten tijdens de korte Finse zomer opslaan. Tijdens de zomer schijnt de zon dag en nacht, dit hebben de planten nodig om de koude gure winters te kunnen doorstaan. In de winter verdwijnen de planten namelijk onder een dikke laag sneeuw en ijs. Het duurt dan maanden voordat de planten de zon weer terugzien. Dankzij de intensieve zomers zijn de planten rijk aan krachtige vitamines, antioxidanten en natuurlijke bewaarstoffen. Deze ingrediënten hebben een intensief verzorgende en therapeutische invloed op onze huid.

Flow Cosmetics bestaat uit gezichtsverzorging, haarverzorging, lichaamsverzorging en make-up. Het merk is dierproefvrij en vrij van chemische stoffen als parabenen, sulfaten en minerale oliën. Bovendien zijn bijna alle producten van Flow Cosmetics vegan en hebben ze een duurzame verpakking.

Flow cosmetics korento

Flow Cosmetics Korento age defying serum foundation

Goed, ik kende een aantal producten van Flow al, maar ik was vooral benieuwd naar Korento, de natuurlijke make-uplijn van Flow Cosmetics. Deze make-uplijn bestaat onder andere uit minerale make-up en serum foundation. Zelf heb ik de serum foundation (voluit Korento Age Defying Serum Foundation) in de kleur Cool01 getest.

Ik gebruik dagelijks foundation, maar een serum foundation was nieuw voor mij. Wat is serum foundation precies? In feite is het een huidverzorgend product met een tintje, een beetje als een BB-cream, maar met een super lichte en vloeibare textuur. Een serum foundation geeft minder dekking in vergelijking met een foundation, maar het blend wel makkelijk met je huid. Het voordeel van zo’n serum is dat het heel eenvoudig door je huid opgenomen wordt, waardoor droge plekjes, vlekjes en fijne lijntjes vervagen. Fijn als je huid wilt verzorgen en netjes voor de dag wil komen, maar niet een plamuureffect op je huid wil hebben.  

Het huidverzorgende effect merkte ik overigens direct aan mijn huid. Ik fiets namelijk dagelijks flinke afstanden naar mijn werk en door alle wind en gure regen is mijn huid een beetje droog en schraal geworden. Het droge en schrale gevoel verdwijnt meteen nadat ik de serum foundation heb aangebracht. Het geeft mijn huid een ontzettend fijn, zacht en beschermend gevoel.

Zoals je ziet zit de serum foundation in een handig flesje met pipetje, zodat je het hygienisch aan kunt brengen. Geeft het dekking? Ja dat ook, een lichte tot medium dekking. Maar het lijkt mijn huid vooral een natuurlijke glow te geven. Dit komt onder andere door lichtreflecterende pigmenten die de teint egaliseren, maar ook dankzij het toegevoegde Berry Active Complex™.

Dit natuurlijke antioxidantencomplex is rijk aan vitaminen en vetzuren die roodheid helpt te verminderen, de huidvernieuwing stimuleert en een droge, ruwe huid kalmeert en verzacht. Doordat je dagelijks maar een paar druppels nodig hebt is deze serum foundation van Korento heel zuinig in gebruik.

Inhoud: 20 ml, €39,90

flow cosmetics conditioner bar

Flow Cosmetics Conditioner Bar

Naast make-up heb ik ook een conditioner bar getest; dit is een cremespoeling in vaste vorm. Shampoo bars ben ik mee bekend, dus het lijkt mij niet meer dan logisch om je haar te verzorgen met een conditioner bar. Zero waste in de badkamer is altijd een goed idee.

Deze conditioner bar is geformuleerd met koud geperste hennepolie en verzorgt het haar intensief. De conditioner bar voedt het haar en maakt het haar glanzend en zacht.

De conditioner bar gemakkelijk te gebruiken. Ik wrijf de bar over mijn handen en breng het daarna met mijn handen aan in mijn natte, gewassen haar. Vervolgens laat je het even intrekken, daarna kan het worden uitgespoeld. Omdat de werking zeer intensief is heb je echt maar een kleine hoeveelheid nodig. De conditioner is daardoor superzuinig in gebruik. Mijn haar wordt er in ieder geval lekker zacht en glanzend van én het is goed doorkambaar zonder dat mijn haar zwaar aanvoelt.

De conditioner bar kun je het beste in een blikje of zeepbakje bewaren, dit zorgt ervoor dat er geen water bij kan komen. Als de conditioner bar nat wordt, wordt deze zacht en kan hij smelten.

Inhoud: 60 gram. €28,00. Ook deze producten van Flow Cosmetics zijn ontzettend fijn om te gebruiken! Flow Cosmetics verkrijgbaar via hun eigen website, maar ook via Bol.com.

Kende jij de producten van Flow Cosmetics als? Heb jij wel eens een serum foundation of conditioner bar gebruikt?

Lees ook:
Shampoo bar review
Zero waste beauty
Flow Cosmetics review

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply