Flow Cosmetics
Green beauty

Flow Cosmetics, vegan bodyscrub & zeep uit Finland!

Soms moet ik mezelf wel even in mijn arm knijpen, want wat is het toch fijn om mooie beautymerken te mogen ontdekken! Onlangs kwam ik met de producten van Flow Cosmetics in aanraking, een natuurlijk, dierproefvrij en biologisch beautymerk uit Finland!

Flow Cosmetics

Flow Cosmetics is een familiebedrijf uit Finland. Al hun verzorgingsproducten zijn op natuurlijke en biologische basis en worden met de hand in hun kleine werkplaats gemaakt. Het merk is dierproefvrij en vrij van chemische stoffen als parabenen, sulfaten en minerale oliën. In plaats daarvan maakt Flow Cosmetics graag gebruik van plantenextracten, die veelal in de ongerepte Laplandse natuur groeien. Veel van hun producten (maar niet allemaal), zijn vegan. De producten die ik vandaag review zijn in ieder geval wèl vegan.

Ik werd door Katja, de eigenaresse van webshop Vanamo.be, benaderd of ik twee producten van Flow Cosmetics wilde reviewen. Nou, heel graag! Wat zo leuk is, is dat Katja zelf uit Finland komt (maar tegenwoordig in België woont). In haar webshop verkoopt Katja mooie natuurlijke Scandinavische merken die hier nog redelijk onbekend zijn. En wow, ik ben echt onder de indruk wat voor moois ze daar in Scandinavië maken. Ik raad je echt aan om eens een kijkje in haar webshop te nemen!

De afgelopen weken heb ik Flow Kokos & Citroen Himalayazout scrub en Flow Duindoorn & Citroen Himalayazout zeep getest.

Flow Cosmetics Body Scrub Kokos & Citroen (300 gr, € 23,50)

Deze bodyscrub is op basis van Himalayazout, kokosolie en sheabutter met een geur van exotische kokosnoot en energieke citroen. De geur ruikt echt heerlijk, althans, vind ik dan 🙂 De combinatie van zout, kokos en citroen doet mij denken aan tropische oorden. Het maakt mij wakker en vrolijk. Ideaal om de dag te mee beginnen of als oppepper wanneer je wel wat extra energie kunt gebruiken. Confession: ik draai vaak gewoon even de pot open om even de geur op te snuiven. Zo lekker! Ik word daar intens gelukkig van. De geur doet mij overigens ook denken aan Lush Ocean Salt Scrub, dat vond ik ook al een heerlijk product met een geweldige geur!

Wat textuur betreft is het echt een dikke, volle scrub, de substantie voelt boterachtig aan. Het is bijna als een bodybutter! Dit betekent dat het ook een heel verzorgend product is. In principe is een bodylotion na gebruik niet nodig, je huid voelt namelijk na gebruik zacht en gevoed aan. Overigens hoef je niet bang te zijn dat je een te weinig scrub effect ervaart. De zoutkorreltjes voel je namelijk heel duidelijk op je lichaam tijdens het scrubben. Persoonlijk vind ik dat erg fijn. Ja, het is een heerlijke bodyscrub! Hou er echter rekening mee dat je dit product beter niet kunt gebruiken als je net je benen geschoren hebt. Iets met zout in de open wonden strooien 😉

Flow Cosmetics Zeep Duindoorn & Citroen (100 gr, € 8,50)

Het andere product dat ik mocht reviewen is een zeep op basis van himalayazout, duindoorn, grapefruit, sinaasappel en citroen. De zeep is mild en effectief bij huidproblemen. Met een antiseptische en opwekkende werking.
De zeep heeft een subtiele, citrusachtige geur. Het ruikt zoet en fris tegelijkertijd. Lekker opwekkend ook en ideaal om ’s morgens te gebruiken! Flow duindoorn & citroen zeep is rijk aan etherische oliën en plantextracten, maar toch is de geur zeker niet overheersend. Waar je de geur van de bodyscrub langer blijft hangen, is het bij de zeep weer snel vervlogen.

Deze zeep heeft een wat korrelige structuur zoals je kunt zien. Waarschijnlijk komt dit doordat het product himalayazout bevat. Ik vind het wel wat hebben eigenlijk. Ik hou van ambachtelijke zeepjes! Het product geeft een zacht en mild schuim. Het schuim is zacht en romig.

Zeep kan nogal eens een uitdrogend effect hebben op de huid, maar ik moet zeggen dat ik daar bij dit product geen last van heb. Dit komt doordat het product op basis is van verzeepte sheabutter en kokosolie, voor een extra verzorgend effect. De geur had voor mij ietsiepietsie sterker gemogen, maar los daarvan is dit ook erg fijn product! Oh en nog een groot pluspunt: de zeep is vrij van palmolie.

Flow Cosmetics & verkrijgbaarheid

Ik ben erg onder de indruk van dit prachtige Finse merk. Deze producten van Flow Cosmetics zijn verkrijgbaar via de Belgische webshop Vanamo.be. Een echte aanrader wanneer je net als ik een grote liefhebber van natuurlijke beautyproducten bent!

Kende jij Flow Cosmetics al?

Ik heb deze producten ter review opgestuurd gekregen.

You Might Also Like...

17 Comments

 • Natasja
  23 maart 2017 at 06:04

  Wauw, wat een prachtig merk! En ook zo helemaal Marieke 🙂

 • Mariëlle
  23 maart 2017 at 07:54

  Oeeeh wat heerlijk!! Ik kende het nog niet 🙂

 • Claire
  23 maart 2017 at 08:36

  Je enthousiasme voor dit merk spat ervan af! Het lijken me mega fijne producten. Ook de geur van de scrub lijkt me heerlijk! Oei oei nu wil ik stiekem wel bestellen hoor Marieke ?

 • Kim
  23 maart 2017 at 10:16

  Ik heb gelijk even de webshop bekeken en wat een toffe items verkopen zij zeg! Ik zag ook enkele producten uit Zweden. Zo gaaf! Lucky you!

 • jeapiebel
  23 maart 2017 at 10:24

  Wat fijn dat je een nieuw merk mag leren kennen en daardoor wij ook. Het lijkt mij een super heerlijk merk en producten.

 • Jessica J.
  23 maart 2017 at 11:20

  Klinkt goed, zeg! Ik had er ook nog nooit van gehoord! Ben de webshop meteen gaan volgen, want wauw, zo mooi allemaal! En dat opendraaien van potten om effe te snuffelen, ken ik maar al te goed. Gisteren onder de douche nog gedaan met een pot van Rituals, haha.

 • Sarina
  23 maart 2017 at 15:53

  Dat lijken mij fijne producten! Toevallig heb ik de zeep vandaag in een winkel in Bergen op Zoom zien staan. Moest meteen aan je artikel denken!

 • Sara | MevrouwMiauw
  23 maart 2017 at 21:10

  Wauw. Dit merk ziet er sowieso al ontzettend leuk uit. Wat fijn dat de producten net zo leuk en fijn zijn als ze eruit zien. De scrub lijkt me heerlijk, vooral ook omdat het ook een verzorgende werking heeft. <3

 • Linda
  24 maart 2017 at 09:43

  Ik sta iedere keer weer verbaasd wat voor fijne dingen er uit Scandinavië komen. De visie en het uiterlijk. En zo ook dit merk. Zeker producten met zout erin verwerkt spreken mij erg aan, en kies daarom al snel voor Lush. Wat heerlijk dat jij dit merk ontdekt hebt wat je ook aan een product van Lush doet denken. Mijn nieuwsgierigheid is gewekt! 🙂

 • Merel
  27 maart 2017 at 08:32

  Wat een tof merk! De verpakking ziet er heerlijk vrolijk uit en zo te lezen ben je enorm enthousiast, leuk om te lezen 🙂

 • Bente
  27 maart 2017 at 10:42

  Ah die scrub klinkt echt heel erg lekker!

  Het merk kende ik nog niet nee, ik ben zelf erg fan van de rituals scrubs 🙂

 • Els
  27 maart 2017 at 19:02

  Dit klinkt eigenlijk nog beter als Lush :-).

 • Romy
  28 maart 2017 at 08:40

  Dat klinkt als een geweldig merk, vooral die body scrub! Ik zou willen dat er zoiets bestaat als geurenlaptops, zodat ik die geur door mijn beeldscherm zou kunnen ruiken. De combinatie van kokos met citroen klinkt in ieder geval heerlijk 🙂

 • Evelien
  3 april 2017 at 16:48

  Oh wat een leuk merk lijkt me dit zeg, vooral die scrub klinkt enorm goed. Dat hij naar Ocean Salt ruikt is natuurlijk he-le-maal super! 😉 De ingrediënten van de zeep klinken ook erg fijn, aangezien zeepook vaak mijn huid uitdroogt.

 • Tanja
  7 april 2017 at 23:50

  Hoi Marike, echt goede review! Is Flow in plastic verpakt? Vind het altijd jammer als juist natuurlijke en eerlijke producten in plastic zitten en dus niet echt duurzaam verpakt zijn namelijk….. Groetjes Tanja

 • hillybillybeauty
  15 april 2017 at 11:24

  Dat ziet er als een heerlijk en fijn merk uit. Ik kende het merk nog niet. De bodyscrub lijkt mij heerlijk, ik ben dol op zoutscrubs. En met citroen, die combinatie heb ik nog nooit eerder in een product gehad volgens mij. Klinkt heerlijk zomers!

 • Ella
  13 januari 2019 at 21:32

  Je kan deze producten tegenwoordig ook gewoon in nederland kopen op flow-cosmetics.nl !

Leave a Reply