Persoonlijk

Change of plans

Hoi allemaal, het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat ik een blogpost geschreven heb. Vandaag leg ik uit waarom dat zo is. Om heel eerlijk te zijn heb ik zelfs overwogen om te stoppen met bloggen. Uiteindelijk heb ik besloten dat niet te doen, maar wel zal ik een aantal zaken aanpassen. En ik vertel jullie alles over mijn nieuwe plannen. 

Toen ik 4 jaar geleden met bloggen begon had ik werkelijk géén idee hoe het allemaal zou lopen. Ik heb bloggen altijd als hobby gezien en ik heb dan nooit actief naar samenwerkingen gestreefd. Ik kan mijn eerste mailtje van een bedrijf voor een samenwerking nog zo goed herinneren! Ik voelde me trots en angstig tegelijkertijd haha. In die tijd was natuurlijke cosmetica nog niet echt een ding. Nu komen er dagelijks nieuwe groene blogs en webshops bij. Wat overigens een goede ontwikkeling is, want meer aandacht voor duurzaamheid is natuurlijk altijd goed. En ik merk het ook aan het aantal mailtjes en aanvragen die dagelijks mijn mailbox binnenstromen. Groen leven is inmiddels echt een ding. Dit kan ik alleen maar toejuichen.

Bloggen is een dagtaak

Er is echter een maar… Het probleem is dat ik inmiddels een dagtaak heb om alle mails te beantwoorden, producten te reviewen, social media bij te houden en oh ja: teksten te schrijven. Ik heb het idee dat anderen (lees: bedrijven) niet altijd goed realiseren dat ik daarnaast gewoon een baan heb en een gezin. Schrijven en mailtjes beantwoorden doe ik ’s avonds als de kinderen op bed liggen. Terwijl ik dan eigenlijk al moe ben want ik heb al een hele werkdag achter de rug.

Stoppen met bloggen?

Het gevolg: ik ben moe, heel erg moe, gespannen en gestresst omdat ik constant achter de feiten aanloop. En het is ook niet zo dat ik bakken met geld met bloggen verdien. Sterker nog: over het algemeen verdien ik er helemaal niets mee. Bloggen is tenslotte een hobby, dus het gaat me ook niet om het geld. Helaas voelt bloggen inmiddels wel aan als werk met alle verplichtingen die erbij komen kijken. En dat is het mij gewoon niet waard. Ik heb daarom overwogen om te stoppen met bloggen. Want zou het niet veel relaxter zijn als ik me gewoon focus op mijn baan en gezin? Ik heb dan al veel minder ballen in de lucht te houden, dus dat zou me rust en ademruimte geven.

Change of plans

Aan de andere kant ben ik er inmiddels wel achter dat ik het bloggen zelf veel te leuk vind. Ik zou namelijk niet een gelukkiger persoon worden als ik zou stoppen met bloggen. Ik kan mijn creativiteit in het bloggen kwijt en ik heb ontzettend veel inspiratie. Dat zit er in en dat moet er gewoon uit 🙂 Wel besef ik mij nu dat ik niet langer op deze voet door kan gaan. Tijd om terug te gaan naar de basis en zaken aan te passen dus!

Het zou al ontzettend veel schelen als ik eens lekker vooruit kon werken. Want het gevoel dat ik constant achter de feiten aanloop vind ik echt ontzettend naar en vervelend. Daarom heb ik besloten dat mijn volgende blog pas op 1 mei verschijnt. Yep, in de tussentijd schrijf ik gewoon door zodat er een voorraad aan artikelen klaarstaan. Dit is niet alleen goed voor de continuïteit, het zorgt er tevens voor dat ik me niet schuldig hoef te voelen als ik een keer een avondje Netflixseries wil kijken bijvoorbeeld. Of gewoon vroeg naar bed wil. Er zal dan gewoon een artikel verschijnen. Dit zal al veel rust geven.

Minder beauty, meer lifestyle

Een ander beslissing die ik heb genomen is dat ik vanaf nu géén health- en beautyproducten van andere webshops meer aanneem. Dit heeft meerdere redenen:

– Ik werk zelf bij een webshop en het voelt niet meer goed voor mij om andere beauty webshops te promoten. Ook al zijn het producten die wij zelf niet verkopen; ik loop constant met een enorm schuldgevoel rond. Het voelt een beetje als ontrouw zijn. Ik vind mijn werk en collega’s ook heel fijn, vandaar dat ik heb besloten om vanaf nu geen producten van andere beauty webshops meer aan te nemen.
– Minder met bedrijven samenwerken schept minder verplichtingen en geeft dus meer rust. Dan kan ik schrijven omdat ik dat wil, niet omdat het ‘moet’.
– Ik heb zoveel ideeën en onderwerpen waar ik over zou willen schrijven, maar ik kom er maar niet aan toe. Ik wil deze onderwerpen ook de ruimte en aandacht kunnen geven.

Zal beauty helemaal verdwijnen op mijn blog? Nee zeker niet! Er zullen nog steeds beauty reviews verschijnen, alleen in mindere mate. In de praktijk zal het er op neer komen dat ik op den duur geen andere cosmetica webshops meer zal promoten. De producten zullen voornamelijk van een merk of pr-bureau afkomstig zijn. En hoewel ik nog steeds ontzettend veel van beauty hou, zijn ook mijn interesses en behoeftes aan het veranderen merk ik.

Welke onderwerpen kun je voortaan op mijn blog verwachten?

Zoals ik al zei zal het minder beauty zijn en meer lifestyle. Nou is lifestyle natuurlijk ontzettend breed, maar het zal zeker te maken hebben met groen en bewust leven. Maar ook vragen als ‘wat is geluk’, ‘hoe zorg je voor overzicht en focus’, ‘hoe bereik je je doelen’ en authentiek zijn/zelfacceptatie zijn vragen die ik persoonlijk graag beantwoord zou willen zien. Aangevuld met gezonde, lekkere recepten en leuke, groene hotspots. Divers, ja dat zeker, maar ik heb er enorm veel zin in 🙂

De komende weken ga ik lekker schrijven, vanaf 1 mei zullen er dan weer blogposts verschijnen. Ik hoop dat jullie dit begrijpen. Voor nu wil ik jullie fijne Paasdagen wensen en geniet van deze dagen! Tot snel!

Liefs, Marieke

You Might Also Like...

18 Comments

 • Mariëlle
  15 april 2017 at 12:24

  Wat sterk dat je voor je zelf kiest, good luck 🙂

 • Sofie
  15 april 2017 at 13:15

  Wat een goeie oplossing heb je voor jezelf bedacht! Ik kijk alvast uit naar je artikelen en wens je veel rust in je hoofd! Liefs, Sofie

 • Resaarcle
  15 april 2017 at 13:30

  Wat goed van je dat je je doelen bijstelt om nog steeds plezier te halen uit de dingen die je doet! Ik kom binnenkort ook heel graag lezen over je nieuwe thema’s.

 • Sarina
  15 april 2017 at 13:44

  Goed dat je voor jezelf kiest hoor Marieke. Het moet natuurlijk wel leuk blijven en als jij op deze manier meer plezier uit bloggen kan halen, juig ik dat alleen maar toe! Ik ben benieuwd wat voor moois je allemaal in petto hebt. ?

 • Jessica J.
  15 april 2017 at 17:49

  Wat goed! Zolang het voor jou leuk blijft, is het voor ons als lezers allemaal prima. Als je er minder plezier aan beleeft en het als een verplichting ziet, merken wij dat tenslotte ook… Ik kijk uit naar 1 mei, ik ben benieuwd naar de nieuwe richting die je uitgaat! Vergeet in de tussentijd niet voor jezelf te zorgen, hé. 🙂

 • Sophie
  15 april 2017 at 19:45

  Ik heb dit ook vaak gevoeld toen ik nog blogde naast een fulltime baan. Zorg voor jezelf en dan komt het helemaal goed! 🙂

 • Natasja
  15 april 2017 at 20:05

  Ik vind het ontzettend stoer en dapper dat je deze stap zet. Ik merk bij mezelf ook dat, hoe leuk het ook is dat mijn blog succesvoller is geworden, de bijkomende zaken als mails beantwoorden en contact met bedrijven onderhouden, me op sommige dagen enorm tegenstaan. Ik wil gewoon schrijven en foto’s maken, dat is waar mijn passie ligt.

  Ik kijk enorm uit naar Greenblush 2.0 ik vind het ontzettend goed en interessant klinken!

 • Hennie
  15 april 2017 at 20:47

  Hee Marieke, wat een stoer en dapper besluit. Ik denk dat jij heel mooi verwoordt waar wij, werkende vrouwen, regelmatig tegenaan lopen. We hebben over het algemeen allemaal een baan – gelukkig maar – en de blog neemt, hoe leuk ook, heel veel tijd in beslag. Ik hoop dat je de komende weken je rust weed een beetje gaat vinden. Ik kijk uit naar 1 mei! Liefs Hennie

 • geertruurzaam
  15 april 2017 at 21:42

  Ik wen je alle goeds met je genomen beslissing Marieke!
  En als het voor jou goed voelt, dan IS het ook goed! Geniet van je tijd met je gezin, dat is het allerbelangrijkste xxx

 • Astrid
  16 april 2017 at 10:10

  Super dat je even rust neemt! Slim ook dat je wat vooruit gaat werken. Dat geeft een hoop rust.

 • Linda - Zaailingen
  16 april 2017 at 11:33

  Yes, wat goed! Als je van bloggen niet je werk wil maken, moet je zéker lekker alleen maar doen waar je zelf zin in hebt. Je bent niemand iets verplicht. Hopelijk lucht het al op nu je dit opgeschreven hebt.
  Ik ben nu al benieuwd naar je nieuwe blogs, maar ben ook supergeduldig 😉

 • Claire
  16 april 2017 at 15:21

  Aahh wat super leuk Marieke dat je deze keuze hebt gemaakt. Ik denk ook dat dit heel goed bij je past. Ik kan niet wachten tot mei <3 Geniet van je gezin, je blogvakantie en je baan.

 • Jenn
  18 april 2017 at 10:45

  Mooie plannen, klinkt alsof je de goede keus voor jezelf hebt gemaakt. Natuurlijk begrijp ik dat, ik ben heel benieuwd naar je nieuwe thema’s.

 • Sytse - Het Groene Broertje
  18 april 2017 at 10:48

  Wat goed dat je op deze manier je weg hebt gevonden! Ik ben blij dat je blijft! Enne, lifestyle vind ik stiekem ook leuker 😉

 • Romy
  23 april 2017 at 09:41

  Wat een goed besluit en fijn dat je op deze manier zelf iets meer plezier voor jezelf uit het bloggen kunt halen. Ik kan me voorstellen dat het niet fijn voelde om zoveel verplichtingen te hebben naar bedrijven toe. Ik ben blij dat je wel blijft bloggen en zie al uit naar 1 mei 🙂

 • jeapiebel
  17 mei 2017 at 08:10

  Gelijk heb je! Goed gedaan Marieke.

 • Hermien - KouweKleren
  11 juni 2017 at 17:06

  Ik lees dit nu pas, mar wat ben ik blij dat je door bent gegaan, want ik geniet erg van je artikelen, terwijl ik echt nauwelijks interesse in beauty heb, kun je nagaan. Ik vind je gewoon in ontzettend inspirerende en oprechte dame met wie ik volgens mij veel denkbeelden deel. Ik hoop dat je je helemaal goed voelt bj je nieuwe weg en dat je echt weer van bloggen kunt genieten, zonder stress.

 • Greenblush
  11 juni 2017 at 19:53

  Ahhh wat ontzettend lief, dankjewel! <3

Leave a Reply