Alle ballen in de lucht tag
Persoonlijk

Alle ballen in de lucht houden TAG – Een kijkje achter de schermen

Ik weet het, ik weet het. Ik ben geen mamablogger dus verhalen over zindelijk worden, opvoeden, slapeloze nachten en voedingsgewoonten vind je op mijn blog niet zo snel terug. Sterker nog: ik denk stiekem dat er best wel een aantal lezers zijn die niet eens weten dat ik kinderen heb, haha! Maar goed, ik heb ze dus wel 🙂 Niels is 6 jaar en zit inmiddels in groep 3. En Roos is 3 jaar en mag na de zomervakantie naar school. Ondanks dat ik geen mamablogger ben kan ik me in deze alle ballen in de lucht houden-tag wel enorm vinden. Het is zo herkenbaar! Ik kwam deze tag tegen op de blog van Mama’s Jungle en heb ‘m bij deze ook ingevuld!

Alle ballen in de lucht houden- TAG

1 Wat is bij jullie thuis de verdeling van taken als het gaat om kinderen en huishouden etc?

Simon heeft sinds een maand een andere baan en hij werkt nu 4 dagen (36 uur) in plaats van 5 dagen (40 uur) per week. Zelf werk ik 3 dagen per week. Het feit dat hij nu een dag minder werkt scheelt voor mij echt een hele hoop, met name wat huishoudelijk werk betreft. Voorheen deed ik bijna alles zelf, maar nu is het gelijkmatiger verdeeld. De boodschappen laten we vaak door Appie Heijn thuisbezorgen (dat is omdat we geen auto rijden, scheelt gesjouw en jengelende kinderen op de fiets. Echt, zó ideaal!). De kinderen gaan twee dagen per week naar de (naschoolse) opvang. Alle ballen in de lucht houden gaat sinds Simon een andere baan heeft een stuk makkelijker.

2 Hoe zorg je dat werk en privé gescheiden blijven?

Dat blijft gescheiden doordat ik mijn mail notificaties heb uitgezet. Dus op de dagen dat ik niet werk, lees ik geen mail. Dat komt dan de volgende dag wel. En als er écht iets belangrijks is bellen ze maar. Ik werk als contentspecialist bij een webshop en ik heb alleen een computer en internet nodig om mijn werk te kunnen doen. Ik werk het liefste op kantoor, zodat werk/prive gescheiden blijft. Een enkele keer werkt het OV niet mee waardoor ik genoodzaakt ben om thuis te werken. Het is fijn dat deze optie er is, maar ik kan mijn werk toch beter loslaten indien ik letterlijk de deur van kantoor achter me dichttrek,

3 Welke klusjes in het huishouden heb je opgegeven of laat je als eerste vallen?

Dweilen doe ik echt maar 1x per maand of zo. En ramen lappen moet hoognodig eens gebeuren. Verder hou ik alles wel echt goed bij. Ik was wekelijks de dekbedden, Stofzuigen, afstoffen, wastafels/wc doe ik meestal 2x per week omdat ik een stofallergie heb. Helaas lijkt het wel vaak alsof er hier een bom ontploft is vlak nadat ik alles heb opgeruimd. Tsja. Het houdt je bezig.

4 Wanneer was de laatste keer me-time en wat heb je toen gedaan?

Ik ben iemand die best wel me-time nodig heeft. Ik raak anders snel overprikkeld. Me-time is voor mij: gewoon even helemaal niks moeten. Op vrijdagmiddag laat ik altijd mijn agenda leeg. Ik plan dan bewust geen afspraken in. Dan ga ik gewoon even Netflix kijken bijvoorbeeld, of een boek/tijdschrift lezen. De kinderen laat ik dan ook even aanrommelen op de tablet. En op vrijdag wordt er niet gekookt: we eten dan vaak pizza. Gezond eten doen we de rest van de week wel weer 😉

5 Heb je wel eens een date night en wat doen jullie dan?

Meestal komen we niet verder dan een avondje thuis samen naar series kijken. Dat scheelt namelijk weer oppas regelen haha. Maar we gaan ook ieder jaar met z’n tweetjes een weekendje weg. Naar een concert gaan of gewoon eens een avondje in de kroeg hangen kan ik ook steeds waarderen hoor. Maar daar zijn dan ook onze vrienden dan bij, dus niet echt een date-night met z’n tweeën dus. Af en toe besluiten mijn ouders spontaan de kinderen op te halen om ze een weekendje bij hen te laten logeren. Dat is dus feest, want de kinderen vinden het fantastisch om uit logeren te gaan!

6 Hoe vaak zie je je vriend(inn)en en wat doen jullie dan?

Het lukt niet meer ieder weekend, maar we proberen vaak wel op zaterdag met vrienden af te spreken. Meestal gewoon bij iemand thuis, gezellig koken, eten en spelletjes doen. Of we gaan uit eten en naar een concert. Mijn beste vriendin komt regelmatig doordeweeks langs voor koffie. Dan kletsen we vooral heel veel!

7 Heb je veel contact met je familie?

Mijn ouders spreek ik wekelijks en mijn schoonouders zelfs nog wat vaker, die wonen in de buurt. Mijn schoonzus en zwager zie ik vrijwel dagelijks op het schoolplein: mijn neefje zit namelijk bij mijn zoon in de klas. Het zijn dan ook beste vrienden! We hebben hier dus een goed contact met de familie, dat is erg fijn!

8 Waaraan kan je als eerste zien dat er eigenlijk veel meer uren in een dag moeten zitten? Oftewel hoe zien jouw prioriteiten er uit?

Wat het huishouden betreft: als de boodschappen maar gedaan zijn, de rekeningen betaald en de was schoon en opgevouwen is. De rest is mooi meegenomen, maar als het niet lukt: jammer dan. Verder merk ik dat bloggen an sich ENORM veel tijd kost. Een review schrijven kost mij zeker 3 uur. En dan heb ik het nog niet eens over social media bijhouden en mailtjes beantwoorden. Ik merk dat ik wat dat betreft soms achter de feiten aanloop. Ook omdat ik het bloggen in de avonduren doe, nadat de kinderen op bed liggen. Tegen de tijd dat ik met bloggen kan beginnen is het vaak al half 9. En de volgende ochtend om 6 uur gaat de wekker alweer. Iedere dag een artikel schrijven lukt mij dus niet, maar ik doe wat ik kan 🙂

9 Doe jij je soms wel eens beter voor dan in werkelijkheid?

Me beter voordoen? Nee, ik ben totaal niet bezig met een perfecte image neerzetten of zo. Wat ik schrijf en wat je ziet is wel hoe ik echt ben. Als ik enthousiast over iets ben, dan ben ik dat ook oprecht 🙂 Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik álles laat zien. Ik ben ook best wel op mijn privacy gesteld. Ik verzwijg niks, maar ik hang ook niet alles aan de grote klok zeg maar. Van nature ben ik best wel verlegen, rustig en bescheiden.

10 Welke tips heb je voor andere moeders?

Wees niet te hard voor jezelf. Jammer dan als je huis niet perfect schoon is of je kinderen eigenlijk 3 weken geleden al naar de kapper hadden moeten gaan. Je hoeft niet altijd alle ballen in de lucht te houden. Je mag er af en toe best één laten vallen. Verder denk ik dat rust nemen, maar ook leuke dingen doen en genieten van het leven een must is. Een ontspannen mama is een relaxt kind. Ok, misschien niet altijd, maar stress maakt dingen altijd erger en kinderen reageren daar enorm op. En mocht je even in een vervelende fase zitten, denk dan maar zo: ook dit gaat weer voorbij!

11 Wat vraag jij je wel eens af hoe andere moeders dat aanpakken?

Ik vraag me vooral af hoe moeders met grote gezinnen het toch doen. Ik heb twee kinderen en dat vind ik echt druk genoeg. Hoe doen moeders met 4 kinderen het toch? En niet alleen qua zorg, maar bijvoorbeeld ook financieel, als de kinderen gaan studeren enzo? Dat lijkt mij niet te doen, maar misschien heb ik wel een heel verkeerd beeld?

Ik tag: Eva van De Appel van Eva, Desirée van Curvacious en Hilde van Hillybilly Beauty. En andere mama’s: voel je vrij om deze tag over te nemen!

Hoe houden jullie alle ballen in de lucht?

You Might Also Like...

18 Comments

 • Eva
  31 januari 2017 at 11:12

  Ah leuk om je antwoorden te lezen Marieke! Heel herkenbaar! Ik ga hem invullen. Leuk dat je mij vermeldt! X

 • Galina
  31 januari 2017 at 12:06

  Zelf heb ik geen kinderen, maar ik stel me wel eens voor hoe dat zou zijn en dan denk ik wel eens ‘hoe dóen ze dat toch?’. Vind het knap van dat je én twee kinderen hebt én een relatie hebt én je huishouden onder controle hebt én ook nog eens blogt. Ik heb geen kinderen en mijn ramen zijn ook niet bepaald schoon, ik bedoel maar 😛

 • Claire
  31 januari 2017 at 13:27

  Stiekem heb ik het niet zo op mama-blogs (want ik ben zelf 23 en heb totaal nog geen kinderwens) maar gek genoeg vind ik het wel heel leuk om het van jou om te lezen! Ik snap niet hoe moeders het doen. Ik vind het in mijn eentje al lastig om de ballen in de lucht te houden haha. Precies wat Galina eigenlijk zegt. Ik loop nu al achter met de was, het dweilen en mijn ramen heb ik nog nooit gedaan. Dus wat mij betreft doe je het mega goed! Wat vinden je kinderen trouwens van een bloggende mama? 🙂

 • Greenblush
  31 januari 2017 at 13:38

  Hihi, ik volg ook niet veel mama-blogs hoor! Alhoewel ik geen problemen mee heb als het een keer over het gezinsleven gaat. Nou het bloggen zelf doe ik meestal ’s avonds, dus daar krijgen ze niet zoveel van mee. Maar ze zien mij natuurlijk wel foto’s maken en ze zien ook dat er wel eens een pakketje binnenkomt. Dat vinden ze dus mega interessant. Ik zag m’n dochter bijvoorbeeld laatst haar speelgoed op de grond leggen en herschikken ‘want ze moest er even een foto van maken’, haha 🙂 Verder merk ik dat de kinderen vooral youtube erg interessant vinden, maar daar doe ik zelf niks mee. Mijn oudste wilt bijvoorbeeld graag vlogger worden, maar daar vind ik ‘m echt nog veel te jong voor.

 • Mariëlle
  31 januari 2017 at 18:04

  Wat een leuke tag zeg! Ik woon nog thuis dus een heleboel wordt nog gedaan, maar ik ben wel net begonnen met werken dus ik ga het zien haha!

 • Iris
  31 januari 2017 at 19:37

  Wooow je leek me zo jong om een mama te zijn 😮

 • Iris
  31 januari 2017 at 19:38

  En oooh so much time! Ik probeer m’n blog te combineren met weekendwerk en een opleiding bio-ingenieur 😮 …

 • Greenblush
  31 januari 2017 at 21:07

  Klinkt als een toffe opleiding!

 • Greenblush
  31 januari 2017 at 21:07

  Ik ben toch echt bijna 35 hoor 🙂

 • Claire
  1 februari 2017 at 11:03

  Haha wat super schattig! Ik snap wel dat je je zoon nog geen vlogger laat worden. Toch gek he dat vloggers die impact hebben op zulke jonge kinderen! Ik zie weleens meet&greets van grote YouTubers en dan valt het me op dat het vooral kinderen van 12 jaar zijn. Terwijl ik altijd het idee heb dat er vooral jjongeren/twintigers naar kijken.

 • Desirée
  2 februari 2017 at 14:33

  Hey, wat een leuke tag en antwoorden! Ik zie nu pas dat je me getagged hebt. Ik ga hem zeker overnemen binnenkort!

 • Greenblush
  2 februari 2017 at 15:03

  Leuk Desirée! Ik ben heel benieuwd naar je antwoorden!

 • Greenblush
  2 februari 2017 at 15:05

  Leuk! Ik ben benieuwd naar je antwoorden Eva 🙂

 • Jessica J.
  6 februari 2017 at 14:33

  Ik ben geen mama, maar vind deze tag toch ontzettend leuk om te lezen! Enneuhm, ik zit ook érg lang aan iets zo simpels als een review – en dat zónder kinderen. Dagelijks posten hoeft toch helemaal niet? 🙂 Knap dat je het allemaal rond krijgt!

 • Greenblush
  16 februari 2017 at 11:11

  Nee, dat is waar. Het idee dat ik iedere dag iets moet posten heb ik maar losgelaten. De ene keer ben ik gewoon wat intensiever bezig met bloggen dan de andere keer. Het gezin gaat voor en soms vraagt dat gewoon (zoals op dit moment) even meer aandacht 🙂

 • geertruurzaam
  24 februari 2017 at 17:25

  Wat leuk om te lezen, vind het altijd inspirerend hoe andere moeder dat nu doen.
  Ik ben je pas net gaan volgen (5 minuten geleden ofzo ;-)) maar ga deze tag meteen overnemen om snel te posten. Want ja, ik ben een mama van 4 kinderen!

 • Greenblush
  24 februari 2017 at 22:34

  Hey wat leuk, ik ben ontzettend benieuwd naar je antwoorden. Ik volg je terug! 🙂

 • Lori (Mama's Jungle)
  8 maart 2017 at 00:18

  He, wat leuk dat je ‘m ook hebt ingevuld. Ik lees zo veel herkenning! Tot aan het blog dat zo veel tijd kost aan toe. Ik werk ook 3 dagen, maar ik moet echt bewuste keuzes maken omtrent bloggen omdat het bijna als werk wordt (zo voelt het dan soms omdat ik minstens 2 artikelen per week wil en mijn sm wil bijhouden en wil reageren… ach je kent het 😉 )

Leave a Reply