Green beauty Review

Lush Ocean Salt Gezicht- en Bodyscrub Review

Lush Ocean Salt Review

Onlangs liet ik jullie een review van Lush Prince scheercrème zien, waar mijn huid helaas niet zo goed op bleek te reageren. Nou had ik nog een ander product van Lush in huis, namelijk de Lush Ocean Salt gezicht- en bodyscrub. Zou dit product mij beter bevallen zijn?

Lush Ocean Salt

Wat Lush zegt:
Zeewater is prima voor je huid omdat het een hoog mineraalgehalte heeft. Lush Ocean Salt scrub bevat daarom heel veel zeezout. Citroen en limoen verfrissen je huid en avocado- en kokosboter verzachten. Gebruik een keer per week, een vettere huid kan het vaker gebruiken. Met draaiende bewegingen zachtjes inmasseren op een vochtige huid, afspoelen met warm (niet te heet!) water.

Lush Ocean Salt Review

Lush Ocean Salt: De ingrediënten

Zeezout, fijn (Fine Sea Salt), Zeezout, grof (Coarse Sea Salt), Grapefruit infusie, vers (Citrus paradisi), Zijde tofu, Glycerine (Glycerine), Was, Japanse (Japan Wax), Natrium Cocoamphoacetate (Sodium Cocoamphoacetate), Limoen, vers, biologisch, extract in vodka. (Citrus aurantifolia), Mangoboter (Mangifera indica), Kokosolie, extra virgin (Cocos nucifera), Avocadoboter (Persea gratissima), Limoen essentiële olie (Citrus aurantifolia), Zeewier absolue (Fucus vesiculosus), Violenblad-absolue (Viola odorata), *Limonene (*Limonene), *Linalool (*Linalool), Parfum (Perfume), Kleurstof 42090 (Colour 42090)

Lush Ocean Salt Review

Zelf-conserverend

Wat ik zo fijn vind is dat dit product zelf-conserverend is (er is overigens ook een niet-zelf-conserverende-variant). Dat betekent dat er geen parabenen of andere synthetische stoffen nodig zijn om dit product houdbaar te maken. Hierdoor is Lush Ocean Salt bijna helemaal natuurlijk.  Een ander dik pluspunt is dat dit product vegan is. Lush is uiteraard dierproefvrij.

Fantastische geur!

Nou hoor ik wel eens mensen zeggen dat Lush zo sterk ruikt. Nou ja klopt, bij een aantal producten is dat zeker het geval. Maar Ocean Salt face- en body scrub valt reuze mee hoor! Parfum staat namelijk helemaal onderaan het lijstje. Het heeft een bijzonder aangename zeezout-kokos-limoen geur die zeker niet te overheersend is. Ik vind het heerlijk ruiken! Alsof je heerlijk naar het strand in één of ander zonnig oord bent geweest!

Lush Ocean Salt Review

Heb je trouwens op de ingrediëntenlijst gezien dat Lush Ocean Salt Zijde Tofu bevat? Wat grappig, ik heb dat nog nooit in een verzorgingsproduct gezien. Zijde tofu (ook wel silken tofu genoemd), is een zachte tofu die in Aziatische gerechten, maar ook wel in puddinkjes en chocolade mousse verwerkt wordt. En blijkbaar kan je het ook prima op je huid smeren.

Zout voor je gezicht

Lush Ocean Salt bevat, zoals de naam al overduidelijk aangeeft, zeezout. Het bevat zowel grof als fijn zeezout. Nou weet ik uit persoonlijke ervaring dat ik een zoutscrub voor mijn lichaam erg prettig vind. Maar zout voor je gezicht? Dat is nieuw voor mij.

Ook ben ik opgegroeid met het idee dat je een body scrub nooit voor het gezicht mag gebruiken, omdat het te grof is. Je wilt tenslotte niet je huid beschadigen! Daar je Ocean Salt ook op je gezicht kan gebruiken terwijl het grof zeezout bevat, vraag ik me stiekem wel af of mijn gevoelige huid dit wel kan hebben.

oceansalt3

Mijn ervaring met Lush Ocean Salt

Ocean Salt is een redelijk vloeibare scrub, die qua samenstelling lang niet zo grof is als vele andere bodyscrubs dat zijn. Zodra je de scrub over de huid gaat verdelen voel je overigens duidelijk de zoutkorrels je huid scrubben.

Wanneer je je huid scrubt en het vervolgens weer met water afspoelt, voel je dat er een verzorgend laagje op je huid achter gebleven is. Mijn lichaam voelt echt heerlijk zacht en verzorgd aan, in feite is een bodylotion niet eens nodig daarna! Ook blijft er een subtiel geurtje achter, die gewoonweg heerlijk is.

oceansalt4

Met het scrubben van mijn gezicht ben ik iets voorzichtiger. Ik breng het namelijk aan op mijn gezicht, laat het even inwerken, en spoel het daarna af onder de douche. Zonder te veel te scrubben en te boenen. Toch voel ik dat ook dan de zoutkorrels goed hun werk doen. Mijn gezicht voelt zacht en egaal aan daarna en mijn huid reageert er gelukkig niet gevoelig op!

Lush Ocean Salt is wat mij betreft helemaal goedgekeurd, ik vind hem heerlijk! Lush Ocean Salt is verkrijgbaar in twee formaten: 120 gram kost €12,95, de 250 gram kost €23,50. Niet goedkoop nee, wél erg fijn in gebruik!

Lush Ocean Salt is verkrijgbaar bij de Lush winkel of via hun webshop.

Gebruik jij producten van Lush?

*Dit product is door een bedrijf beschikbaar gesteld ter review

5 Comments

Ik schrijf op greenblush.nl over green beauty, duurzame lifestyle, gezondheid, vega(n) voeding en minimalisme.

Previous Post
31 mei 2016
Next Post
31 mei 2016

5 Comments

 • jeapiebel

  Dat vind ik altijd fijn als ik geen allergische reatie krijg op mijn huid. Vroeger scrub ik mijn gezicht tegenwoordig doe ik dat op een andere manier. Lush die lijkt allemaal altijd top producten. Al heb ik ook soms een misser.

 • Margo

  Klinkt als lekker spul. Ik ken nog lang niet alles van Lush, dus altijd leuk om nieuwe reviews te lezen. Beetje duur inderdaad wel.. maar ach 😉

 • Hilde

  Ik kijk al weken uit naar mijn Lush tripje met mijn dochters tzt. Ik woon niet eens zover bij een Lush vandaan, maar uit voorzorg ga ik er maar niet te vaak heen. Ik moet bekennen dat ik vaak naar binnen liep en gewoon ging snuffelen net vrijwel niets kocht. Nu ik een beautyblog heb zal dat natuurlijk wel anders gaan…hihi. Dus mijn wishlist ligt al klaar! Deze scrub zou er zomaar ook nog eens bij kunnen komen. 🙂

 • Djuli

  I love Lush! Dit product heb ik nog nooit geprobeerd, maar het klink goed!

 • Cilla

  Oh, dit product kende ik nog niet! Ziet er zalig uit én vegan 🙂

Leave a Reply

Instagram

 • Ben je op zoek naar duurzame cadeau inspiratie? De amandel giftset van @weledanl is het perfecte duurzame kerstcadeau 💚 . . . #weleda @weledanl #weledawinterproof #christmas #gift #present #xmas #xmastree #kerst #giftset #kerstmis #almond #amandel #greenbeauty #ecobeauty #crueltyfreebeauty #crueltyfree #greenblogger #bblogger #discoverunder5k #duurzaam #sustainable #organic #gekregen #weledaambassadeur #instabeauty #inspiration
 • Berry red, rose of nude, welke tint kies jij?De getinte lip balm van @weledanl beschermt en verzorgt je lippen én geeft een subtiel kleurtje! En ben je meteen winterproof 💚 . . . #weleda #weledaambassadeur #weledawinterproof #vegan #vegancosmetics #veganbeauty #crueltyfree #crueltyfreebeauty #dierproefvrij #greenblogger #dutchblogger #greenlifestyle #vegansofig #ecobeauty #naturalbeauty #organic #cleanbeauty #cleanlifestyle #conscious #consciouslifestyle #gekregen #discoverunder10k #bbloggers #flatlay #instabeauty #instadaily #picoftheday
 • 💚 the colours 🍁🍂🌱🍃 . . . #herfst #autumn #fall #leafs #colours #colors #garden #view #nature #walk #hike #littlehouse #holland #greenblogger #dutchblogger #discoverunder5k
 • Bij mij op het werk is het momenteel topdrukte. Niet erg, maar wel veel rennen en vliegen dus. 's avonds een voetenbadje met @weledanl Zilverspar verkwikkingsbad doet wonderen! Niet alleen fijn bij vermoeide voeten, maar het verfrist ook je mind. De opwekkende geur is overigens ook fijn bij verkoudheid 💚 . . . #weleda #geurenvanweleda #weledaambassadeur #bath #pine #crueltyfree #zen #relax #wellness #wellnessmoment #loveit #greenblogger #greenlifestyle #picoftheday #instadaily #discoverunder5k #eco #ecobeauty #cleanbeauty #conscious #gekregen
 • WINACTIE 💚 Ben je op zoek naar een fijne, milde en natuurlijke deodorant? Dan kan ik de deocrème van @theohmcollection van harte aanbevelen! Lees mijn review in #linkinbio en maak kans op een setje bestaande uit twee geuren! . . #winactie #theohmcollection #natural #deodorant #bbloggers #greenbeauty #ecobeauty #naturalbeauty #scents #discoverunder5k #flatlay #crueltyfree #crueltyfreebeauty #fresh #ohm #zen #greenlifestyle #greenblogger #conscious #cleanbeauty #clean
 • Bekende geuren van @weledanl, in (bijna) alle kleuren van de 🌈! De Lavendel en Arnica douchecrèmes zijn mijn favoriet! Lavendel vind ik fijn na een drukke werkdag, het is een heerlijke, ontspannende geur. En Arnica gebruik ik graag 's morgens of na het sporten. Deze geur is kruidig, fris en activerend. Verder zie je nog Rozen douchecrème, granaatappel bodyolie, duindoorn douchecrème, citroen deo en zilverspar badmelk. Oh en een handig herbruikbaar tasje! Wat is jouw favoriete geur? . . . #geurenvanweleda #weledaambassadeur #weleda #vegan #crueltyfree #scents #natural #greenbeauty #ecobeauty #natrue #naturalbeauty #veganbeauty #bath #bblogger #beautyblog #greenblogger #gekregen #dutchblogger #discoverunder5k #natrue

Follow Me!