Lamazuna reinigingsdoekjes
Green beauty Review

Lamazuna Reinigingsdoekjes | Zero Waste Beauty

De laatste tijd ben ik erg bezig met afvalvermindering. En ik moet zeggen dat ik dat nog een behoorlijke uitdaging vind. Maandelijks gaat hier toch meer afval de deur uit dan dat ik van tevoren had voorzien. Dus als er ergens op afval bespaard kan worden, ja heel graag! Gelukkig zijn er steeds meer oplossingen voorhanden die Zero Waste zijn, zoals de Lamazuna reinigingsdoekjes. 


Mijn dagelijkse reinigingsritueel

Ik gebruik zelf de konjacspons, maar daarnaast koop ik regelmatig wattenschijfjes om te gebruiken bij mijn reinigingsmelk. Ik heb werkelijk een haat/liefde verhouding met wattenschijfjes. Iedere keer denk ik: ‘ik koop ze niet meer, het is alleen maar extra afval’ en toch val ik iedere keer weer door de mand, want uiteindelijk belanden ze toch weer in mijn winkelmandje. Het punt is dat ik gewoon wil zien hoeveel vuil en make-up er van mijn gezicht verwijderd wordt. Heel gek misschien, maar een vuil wattenschijfje maakt me blij: het vuil zit ten slotte niet meer op mijn gezicht, maar allemaal op het watje. Een geruststellende gedachte toch wel, voordat ik ga slapen 🙂 Neemt natuurlijk niet weg dat de dagelijkse reiniging op een duurzamer manier moet kunnen.

Lamazuna Reinigingsdoekjes

Via webshop De Beautydrogist kreeg ik de vraag of ik wasbare en dus herbruikbare reinigingsdoekjes wilde reviewen. Uiteraard, want iedereen die een natuurlijk, milieuvriendelijk, handgemaakt en afval besparend product op de markt brengt, verdient bij voorbaat al een lintje. Naast deze reinigingsdoekjes ontving ik ook een fijne, verzorgende rozenolie van Khadi.

Lamazuna reinigingsdoekjes zijn eco-vriendelijke doekjes die je gezicht reinigen met alleen water. That’s right, een aparte make-up remover is in principe niet nodig. Tenzij je veel waterproof make-up gebruikt, dan is een extra reinigingsproduct zeker wel aan te raden.

lamazuna reinigingsdoekjes
Lamazuna reinigingsdoekjes zitten in een handbeschilderd doosje van bamboehout, het ziet er zo mooi uit! Je kan zien dat er veel tijd, aandacht en liefde aan besteed is. Een prachtig bewaardoosje. Het doosje bevat 10 reinigingsdoekjes, die vervaardigd zijn uit 80% gerecycled polyester en 20% gerecycled polyamide. De doekjes zijn wasbaar op 40 graden en zijn tot wel 300 keer te gebruiken. Een wasnetje en een gebruiksaanwijzing zitten er bij dit doosje bij inbegrepen. Wat overigens opvallend is dat de doekjes aan de ene kant roze gekleurd zijn en aan de andere kant ‘naturel’. Qua formaat zijn ze groter dan wattenschijfjes, maar ze zijn toch nog handzaam in gebruik.

IMG_20160614_124144995
Hoe gebruik je de Lamazuna Reinigingsdoekjes?

Je gebruikt de reinigingsdoekjes door ze vochtig te maken en voorzichtig met ronddraaiende bewegingen over je gezicht te halen. Het vuil en make-up blijft dankzij het absorberende materiaal aan de doekjes plakken. Doordat dat je geen apart reinigingsproduct nodig hebt, bespaar je niet alleen afval, maar ook nog eens geld. De doekjes hebben daarnaast een licht scrubbend effect, maar zijn toch mild voor de huid, waardoor ze ook voor de gevoelige huid geschikt zijn.

Mijn ervaring met de reinigingsdoekjes

Lamazuna reinigingsdoekjes voelen wat stroef aan en dat is in het begin toch écht wel even wennen vind ik. Ook het reinigen met alleen water gaat lichtelijk tegen mijn principes in. Ik ben bang dat mijn huid niet goed genoeg gereinigd wordt. Doordat het vuil minder zichtbaar is op het doekje in tegenstelling tot een wattenschijfje, durf ik ook niet te zeggen of het reinigingseffect vergelijkbaar is.

Ik heb de doekjes ook in combinatie met een reinigingsmelk geprobeerd, maar dat is echt geen succes. De doekjes worden dan glibberig, alsof je een zemen lap over je gezicht heen haalt. Geen aanrader 🙂 In mijn beleving werkt het het beste als je éérst je gezicht reinigt met het doekje en vervolgens daarna nog een facewash gebruikt om je gezicht extra te reinigen. Maar goed, thats me, misschien dat het voor jou wél voldoende is om alleen het doekje in combinatie water te gebruiken.

Na gebruik kun je de doekjes wassen in de wasmachine in het speciale wasnetje dat erbij inbegrepen zit. Dit werkt prima. De doekjes blijven zo bij elkaar en ‘verdwijnen’ zo niet ergens in de wasmachine zoals sokken dat nog wel eens kunnen doen.

Lamazuna reinigingsdoekjes

Duurzaam & afvalbesparend

Ik vind het geweldig dat dit product uit gerecycled materiaal bestaat en super lang mee gaat, want op den duur bespaar je echt veel afval op deze manier. Ik denk dat het een fijn product is wanneer je niet veel verzorgingsproducten wilt gebruiken, maar wel op een duurzame manier je gezicht wilt reinigen. Echter ben ik iemand die wél graag reinigingsmelk gebruikt en dat werkt niet goed in combinatie met deze doekjes heb ik gemerkt. De ronde vorm van deze doekjes doen denken aan een wattenschijfje, maar het is geen vervanging van. Iets om rekening mee te houden dus!

Lamazuna Reinigingsdoekjes zijn verkrijgbaar bij de Beautydrogist. Een doosje kost €14,90 en gaat super lang mee. 

Dit betreft een product dat opgestuurd is ter review. 

Wat voor producten gebruik jij om je gezicht te reinigen?

 

You Might Also Like...

5 Comments

 • Claire
  19 augustus 2016 at 10:44

  Wat een leuk product! Ik ben zelf ook echt van het flink reinigen van mijn huid. Ik gebruik altijd micellair water en nog een facewash. Dan weet ik zeker dat alles schoon is haha. Ik denk dat misschien wasbare wattenschijfjes wel wat voor jou zijn! Dan heb je niet het afval maar wel alle pro’s van een watje.

 • Greenblush
  19 augustus 2016 at 10:46

  Daar heb je inderdaad een goed punt Claire, ik ga op zoek naar wasbare wattenschijfjes!

 • Roos
  19 augustus 2016 at 16:24

  Ik gebruik ook wasbare wattenschijfjes en sinds kort een habndschoen die in de StyleTone box zat. Echt ideaal, Eerst smeer ik wat kokosolie op mijn ogen om mijn waterproof mascara eraf te krijgen. Dat veeg ik af met een nat wasbaar wattenschijfje. De handschoen maak ik nat en haal ik over mijn gezicht en werkelijk, het neemt alle make up en vuil mee en mijn huid ziet er echt heel mooi en schoon uit. Ik gebruik het nog niet zo lang maar ben van plan om er meerdere te kopen zodat ik er iedere dag van de week 1 heb. Gaan per glove 500 wasbeurten mee dus tel uit hoeveel ik daarmee uitspaar.

 • Nelle Kooren
  19 augustus 2016 at 18:11

  Hoi Marieke!

  Leuk onderwerp! Jammer dat het nog geen ideaal product is. Heb zelf microvezel doekjes geprobeerd en ervaar beetje dezelfde problemen helaas. We blijven zoeken :).

 • Natasja
  20 augustus 2016 at 07:17

  Ik gebruik nog nauwelijks wattenschijfjes, alleen om mijn nagellak te verwijderen. Jammer dat deze doekjes niet helemaal doen wat bij jouw routine past, ze zien er wel heel mooi uit.

Leave a Reply