Konjac Sponge Pink Clay
Green beauty Review

Konjac Sponge Pink Clay | Beauty

We weten allemaal wel dat een goede reiniging belangrijk is voor een mooie, frisse huid. Echter zijn niet alle reinigingsproducten even mild of goed voor een gevoelige huidtype. Sommige producten kunnen je huid juist sterk uitdrogen, of je kunt er allergisch op reageren. Hetzelfde geldt voor scrubben; het werkt fantastisch om dode huidcellen van je gezicht te verwijderen, maar een gevoelige huid kan er misschien wat heftig op reageren. Je huid reinigen met een Konjac Sponge (en dan met name de Pink Clay variant) kan dan uitkomst bieden!

Konjac Sponge Pink Clay

Misschien ben je al bekend met de Konjac Sponge, maar mocht je het nog niet kennen, geef ik je hierbij een korte uitleg. Konjac sponzen zijn 100% plantaardig; ze worden gemaakt van de vezels van de Amorphophallus konjac aardappelplant, die van nature voorkomt in de warme streken van Japan, China en Indonesië. Konjac Sponzen zijn ph-neutraal, vrij van chemische stoffen, 100% zuiver en ethisch geteeld, duurzaam, cruelty-free & vegan. De sponzen zijn allemaal verrijkt met Franse klei (in diverse soorten en kleuren met een eigen specifieke werking). Franse klei is rijk aan mineralen, die zuiverend werken op de huid.

Ik ontving de ‘Pink Clay’ variant, in een super leuke hartvorm en een prachtige verpakking. Ik denk dat het ook een mooi cadeau is om te geven voor Valentijnsdag, bijvoorbeeld aan je beste vriendin!

Konjac Sponge Pink Clay bevat zogezegd Franse Roze Klei (een combinatie van rode en witte klei), wat ideaal is voor de gevoelige huid, maar óók voor de vermoeide en vochtarme huid. Pink Clay is de meeste milde van alle klei soorten en is daarom ook voor de meest gevoelige huid geschikt.

konjac2

De spons ligt fijn in de hand, het heeft een ideaal formaat om je gezicht te reinigen. De Konjac Sponge werkt heel eenvoudig: Je maakt de spons nat onder de kraan en je wast vervolgens je gezicht, al dan niet in combinatie met een reinigingsmiddel. Ik persoonlijk vind het fijn om éérst een facewash te gebruiken omdat ik ook make-up gebruik, alhoewel je het ook prima zonder kunt doen schijnt. Nadat ik mijn facewash gebruikt heb, gebruik ik de spons.

Konjac Sponge Pink Clay

Je hoeft niet hard te boenen of te wrijven, je kunt de Konjac Sponge gewoon zachtjes over je gezicht bewegen. De spons scrubt de huid heel zacht en mild, absoluut niet op een irriterende manier, maar geeft je huid toch die extra diepe reiniging. Het resultaat is een zachte huid met een lichte glow. Zeker wanneer je spons dagelijks gebruikt, zal je merken dat je huid na een tijdje een stuk minder last van onzuiverheden heeft! Daarbij voel je ook tijdens gebruik, dat de spons ook andere werkzame stoffen bevat die hun werk doen. Het voelt heel bijzonder, totaal niet te vergelijken met andere sponzen, zoals een badspons of een keukenspons hihi.

Een Konjac Sponge laat je na gebruik aan de lucht drogen en kun je de volgende dag weer gerust gebruiken. Een spons gaat zo’n 3 maanden mee, daarna is deze weer aan vervanging toe. Ze zijn overigens 100% composteerbaar en daarom een duurzaam alternatief voor bijvoorbeeld reinigingsborstels.

De Konjac is verkrijgbaar bij de bekende parfumerieën, maar is ook bij diverse webshops verkrijgbaar, waaronder Big Green Smile. Konjac Sponzen zijn verkrijgbaar vanaf €12,99.

Heb jij wel eens een Konjac Sponge gebruikt?

Artikel betreft product wat opgestuurd is ter review.

You Might Also Like...

5 Comments

 • Yvonne
  7 februari 2016 at 14:49

  Ik heb hier weleens van gehoord maar ik heb er geen ervaring mee. Het lijkt mij leuk als je over een week of 6 nog eens iets over deze spons verteld.

 • Galina
  7 februari 2016 at 16:55

  Jaaa, deze heb ik ook, alleen dan in een ronde vorm. Heerlijk sponsje is dat, je huid wordt er zo ontzettend zacht en tegelijkertijd wel heel schoon van. Ik vind het ook leuk om het als kleinigheidje te geven aan vriendinnen, altijd leuke reacties erop.

 • Eva
  7 februari 2016 at 17:11

  Klinkt heel fijn deze spons!

 • Evelien
  8 februari 2016 at 00:00

  Wat klinkt hij fijn! Die glow die hij achterlaat, hoe fijn. Vind de vorm ook erg leuk trouwens 😉

 • Hailey
  26 februari 2017 at 22:45

  Ik ben blij dat ik dit artikel van je tegen ben gekomen. Ik heb een konjac spons gekregen, maar ik heb geen idee wat het zou moeten doen. Tot nu toe heb ik nog geen verschil gemerkt. Ik weet nu beter waar ik op moet letten! Haha! To be continued!

Leave a Reply