Lush Prince Scheercrème Review
Green beauty Review

Lush Prince Scheercrème Review

Vroeger scheerde ik mijn benen met scheergel, gewoon van Gillette of Kruidvat eigen merk of zo, maar inmiddels gebruik ik dat al jaren niet meer. Mijn truc? Ik gebruik tegenwoordig graag een natuurlijke conditioner tijdens het scheren. Yes, gewoon een conditioner die je ook voor je haren gebruikt. Het werkt prima! Het maakt namelijk je huid lekker zacht en het is gewoon een handige budgettip. Een scheercrème, zoals Lush Prince scheercrème, had ik nog niet eerder gebruikt. Ik ontving er laatst één in een goodiebag en nieuwsgierig als ik ben, ben ik er direct mee aan de slag gegaan. Zou zo’n speciale scheercrème nou echt veel beter dan een eenvoudige conditioner zijn?

Lush Prince Scheercrème Review

Lush Prince Scheercrème

Hoewel we onze scheercrèmes natuurlijk ontworpen hebben voor het manvolk, kan menig vrouw niet meer zonder Prince. Geen wonder, het zorgt voor supergladde benen en oksels. Prince ruikt ook nog eens heerlijk met oranjebloesem, rozen en vetivert. Als je niet zeker weet welke je moet kiezen, kies dan deze”.

Dit klinkt mij erg aangenaam in de oren, al zeg ik het zelf. Stiekem vraag ik me ook af of Prince (je weet wel, de muzikant) als inspiratiebron gediend heeft tot dit product. Iets met smooth en vrouwen die niet zonder hem kunnen. Het zou mij zo totaal niet verbazen! Ook ik vond (en vind) hem een geweldig artiest. Wat een gemis 🙁

Ingrediënten:
Lijnzaadgel (Linum usitatissimum), Rozenwater (Rosa damascena), Cacaoboter, fair trade biologische (Theobroma cacao), Glycerine (Glycerine), Amandelolie (Prunus dulcis), Toverhazelaarextract (Hamamelis virginiana), Lijnzaadolie, biologische (Linum usitatissimum), Stearinezuur (Stearic Acid), Cetearyl alcohol (Cetearyl Alcohol), Sheaboter (Butyrospermum parkii), Bijenwas (Cera alba), Tri-ethanolamine (Triethanolamine), Parfum (Perfume), Neroli essentiële olie (Citrus aurantium amara), Oranjebloesem absolue (Citrus aurantium amara), Vetiverolie, essentiële (Vetiveria zizanoides), Zoete sinaasappel olie (Citrus sinensis), Mandarijn essentiële olie (Citrus reticulata), Benzoë-tinctuur (Styrax benzoin), Roos absolue (Rosa damascena), *Citral (*Citral), *Limonene (*Limonene), *Linalool (*Linalool), Hydroxycitronellal (Hydroxycintronellal), Methylparabeen, Propylparabenen (Propylparaben).

Lush Prince Scheercrème Review

Lush Prince bevat veel natuurlijke en verzorgende ingrediënten, zoals lijnzaadolie, cacaoboter, amandelolie, glycerine en sheaboter. Dit zijn fijne ingrediënten die de huid aangenaam zacht maken.

Veel producten van Lush zijn vegan, maar Prince is dat niet, aangezien het bijenwas bevat. Uiteraard is Prince wél dierproefvrij en grotendeels natuurlijk (afgezien van een paar ingrediënten, waarvan parfum, parabenen en alcohol).

Prince3

Lush Prince scheercrème heeft een volle, bijna boterachtige substantie. Het voelt heerlijk voedend aan! De geur is vrij subtiel, zeker voor Lush begrippen, het heeft een licht citrusachtige bloemengeur. Overigens zeker niet té bloemig, want het moet niet de mannen afschrikken natuurlijk. Nope, ik vind de geur vrij unisex, waardoor zowel mannen als vrouwen dit product kunnen gebruiken.

Het valt mij al snel op dat je maar een klein beetje van Prince nodig hebt, het is echt zuinig in gebruik! Dat is natuurlijk altijd prettig. Wel merk ik dat het mesje vrij snel verstopt raakt. Omdat Prince een wat vollere substantie heeft, is het dan ook vrij lastig om de scheercrème weer uit het mesje te spoelen. Dit vind ik persoonlijk wel een nadeel.

Aangezien Prince een crème is, schuimt dit product niet. Dat kan wel even omschakelen zijn als je scheerschuim gewend bent. Na het scheren voelen mijn benen echter heerlijk zacht aan, zo zacht dat ik bijna geen bodylotion meer nodig heb om mijn benen te verzorgen. Helaas is het mij niet gegund om lang van dit effect te genieten. De volgende dag heb ik namelijk last van jeuk, irritatie en uitslag op mijn benen. Het effect is te vergelijken met een deodorant dat je op pas geschoren oksels spuit: ik heb het gevoel dat ik in brand sta. Ouch! Ik vrees dat het ligt aan de alcohol, parfum en etherische oliën die aan dit product toegevoegd zijn. Misschien dat een parfumvrije variant beter werkt voor mijn gevoelige huid?

In mijn geval betekent dit dus dat ik liever mijn oude vertrouwde conditioner gebruik. Jammer, want over het algemeen ben ik zeer te spreken over Lush!

Lush Prince Scheercrème is verkrijgbaar in twee formaten, namelijk 100 gram (€10,95) en 225 gram (€20,95). De producten van Lush kun je zowel via hun winkels als via de webshop verkrijgen.

Gebruik jij wel eens een scheercrème?

You Might Also Like...

4 Comments

 • jeapiebel
  17 mei 2016 at 09:21

  Wat een vreselijk resultaat. Balen. Ik ben op dit moment ook een Dark Yellow van Lush an het proberen. Ik heb het gevoel dat ik een break out krijg, maar dat wil ik nog verder gaan om zeker te weten. Dit heb ik niet verwacht van Lush, maar het kan gebeuren. Wel jammer.

 • Natasja
  17 mei 2016 at 20:49

  Wat vervelend dat je zo’n nare reactie kreeg! Ik gebruik zelf regelmatig D’Fluff scheercrème van Lush, dat vind ik echt het beste scheerproduct wat ik ooit gebruikt heb. Maar die bevat helaas ook parfum, dus voor jou ook geen optie denk ik…

 • Greenblush
  18 mei 2016 at 20:58

  Ja erg jammer, ik ben over het algemeen erg tevreden over Lush! Blijkbaar kan mijn huid niet zoveel hebben als het net geschoren is 🙁

 • Greenblush
  18 mei 2016 at 21:00

  Dark yellow? Hey dat ken ik nog niet. Ben benieuwd naar je ervaringen! Over het algemeen ben ik erg tevreden over Lush, maar inderdaad, kan gebeuren. Gelukkig ben ik momenteel nog een ander product van ze aan het testen dat mij wél goed bevalt 🙂

Leave a Reply