Duurzame lifestyle Review

Uniek en origineel: Bandajanas slippers!

Bandajanas slippers zijn HOT en ja, ik snap helemaal waarom! Toen ik een paar weken geleden voor het eerst van dit concept hoorde was ik al meteen dol enthousiast. Want hey: de Bandajanas slippers zijn helemaal zelf samen te stellen en zijn óók nog eens op tientallen manieren te dragen… hoe tof is dat! Omdat je de slippers helemaal zelf samenstelt, heb je altijd iets naar je eigen smaak. Toen ik te horen kreeg dat ik mijn eigen paar mocht samen stellen, was ik als een kind zo blij! Alsof je voor jezelf een heel mooi cadeau in de speelgoedwinkel mag uitzoeken 🙂 Je begrijpt dat ik vervolgens direct op zoek ging naar mijn ultieme droompaar Bandajanas slippers.

bandajanas slippers

Bandajas slippers samenstellen, hoe werkt het?

Via de website kies je eerst voor een slipper. Je kunt voor een basic slipper gaan, maar ook voor één met een hoge zool, zoals ik heb gedaan. Bij stap twee zoek je de banden uit. Er is een ruime keus: van mooi pastel roze tot voor groen met een ruitje of hele schattige met stippen. Het mooie van die banden is dat je ze leuk kunt afwisselen, zodat je altijd iets matchend met je outfit hebt. Of wanneer je écht niet kunt kiezen, dan stop je gewoon meerdere banden in je winkemandje. Bij stap drie kun je nog een coole accessoire kiezen, zoals een mooie bedel of enkelbandje om je slipper nog extra op te pimpen.

Nou zijn mijn outfits over het algemeen vrij basic en ingetogen van kleur, dus ik heb ervoor gekozen om mijn bandajanas slippers ook ‘rustig’ te houden. Ik heb voor zilver gevlochten met grijs/bruine banden gekozen. Maar hey, mocht ik een keer echt uit willen pakken, dan zijn die extra banden zo besteld!

bandajanas slippers

Bandajanas slippers: duurzaam en maatschappelijk verantwoord

De Bandajanas slippers worden gemaakt van eco vriendelijk foam. Het fijne is dat dat er geen hard plastic staafje bij je grote teen zit, want dat vind ik bij de gewone flipflops nog wel eens irritant aanvoelen. De lussen (waar de banden doorheen geregen worden) zijn gemaakt van leer. De banden zelf worden gemaakt van gerecycled textiel. Zo wordt er geen materiaal verspild, wat ook nog eens een stuk beter is voor het milieu. Het houdt het ook spannend, want van tevoren is niet bekend hóe de banden eruit zullen zien. Dat is echt afhankelijk van de stof wat verkrijgbaar is. De bandensets worden ten slotte geknoopt door sociale werkplaatsen in Amstelveen en Amsterdam.

Bandajanas slippers lopen lekker, ze zitten comfortabel. Van tevoren vroeg ik me af of de banden wel genoeg steun zouden geven. Ik heb namelijk vrij zwakke enkels vanwege een oude blessure (wat vervelend genoeg nog wel eens op kan spelen… ik loop daarom ook never nooit op hakken, het is gewoon echt niet aan mij besteed!). Gelukkig gaat dit prima! Wel raad ik je aan om bij twijfel de slippers een maatje groter te bestellen. Naar mijn idee vallen ze wat klein uit. Al met al heb je met bandajanas slippers iets wat heerlijk voor in de zomer en wat lekker af te wisselen is qua style en je mood. Uniek en origineel dus!

Wil je er meer over weten? Neem dan snel eens een kijkje op de website van Bandajanas!

Wat vind jij van de bandajanas slippers?

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply