Geitenmelk zeep van The Little Soap Company
Green beauty Review

Geitenmelk zeep van The Little Goat Soap Company

Melk heeft verzachtende en verzorgende eigenschappen voor de huid. Zo wordt beweerd dat Cleopatra baadde in ezelinnenmelk. Melk wordt veelvuldig verwerkt in verzorgingsproducten, bijvoorbeeld in gezichtsmaskers en douchegels. Dit gebeurt vaak in combinatie met honing. Dat geitenmelk óók goed voor de huid zou zijn (of eigenlijk nog wel beter!), verbaast mij daarom ook niets. Vandaag review ik de geitenmelk zeep van The little Goat Soap company.

Maar waarom is melk zo goed voor de huid? Melk bevat, zoals je waarschijnlijk wel weet, melkzuur. Dit melkzuur (lactic acid) valt onder de categorie alpha-hydroxy-acids, oftewel: AHA’s. Deze zuren  ‘weken’ op milde wijze de dode huidcellen van je huid. Je kunt dit zien als een zeer milde peeling. Eentje die je dagelijks kunt gebruiken en waarbij je huid ook nog eens diep gereinigd wordt! Melkzuur zorgt er tevens voor dat de PH-balans van je huid wordt hersteld.

Daarnaast bevat melk veel eiwitten, bouwstoffen, die je huid helpen herstellen. Ook werken deze eiwitten hydraterend voor je huid. Melk bevat vitamine A en D, die vrije radicalen onschadelijk maken en zo huidveroudering tegengaan.

Waarom geitenmelk nóg beter is

Geitenmelk is vaak beter verteerbaar voor het lichaam dan koemelk. Baby’s en kinderen (maar uiteraard ook volwassenen) die niet goed op koemelk reageren, kunnen vaak wel goed tegen geitenmelk. Dit komt omdat de eiwitten in geitenmelk uit kortere ketens bestaan, die beter opneembaar zijn in het lichaam, zoals in je darmen. Maar dit geldt dus ook voor de huid! Geitenmelk is daarom nóg milder voor de huid dan koemelk. Van geitenmelk wordt daarom ook beweerd dat het zelfs geschikt is voor mensen die last hebben van eczeem en psoriasis!

Geitenmelk zeep van The Little Soap Company

Geitenmelk zeep van The Little Goat Soap Company

Goed, nou heb ik (gelukkig) geen last van psoriasis en eczeem. Maar toen ik van Debbie een zeep opgestuurd kreeg om te reviewen was ik uiteraard wel ontzettend benieuwd! Van zeep wordt gezegd dat deze juist uitdrogend werkt op de huid. Zal het met deze geitenmelk zeep dan anders zijn?

ingrediënten geitenmelkzeep

De Geitenmelk zeep van The Little Goat Soap Company bestaat voor 100% uit natuurlijke ingrediënten en wordt handgemaakt in een kleine geitenboerderij in Engeland.

De zeep is op basis van geitenmelk en olijf-, palm- en kokosolie. Daarnaast bevat het shea butter, wat een super ingrediënt is voor de huid en etherische Sandelhout olie. Sandelhout werkt verzachtend, zo helpt het goed bij eczeem en huidirritaties. Ook heeft het een vochtinbrengende werking op de huid. Deze geitenmelk zeep is daarom bijzonder geschikt voor de droge/gevoelige en vochtarme huid.

geitenmelkzeep

Mijn ervaring met geitenmelk zeep

Normaal geproken gebruik ik geen zeep voor mijn gezicht, maar dat heb ik nu de afgelopen weken dus juist wél gedaan. De geitenmelk zeep schuimt goed en voelt heerlijk vol, romig en zacht aan op mijn huid. Ik ben best onder de indruk hoe zacht deze zeep is!

De geitenmelk zeep reinigt mijn huid uitstekend. Mijn huid voelt nauwelijks trekkerig aan na gebruik, wat ik normaal gesproken wél heb na gebruik van zeep. Ik was benieuwd of hoe mijn huid er op zou reageren. Nou uitstekend dus! Mijn huid voelt zacht aan en is absoluut niet droog. Mijn huid ziet er schoon en fris uit. Wat mij betreft een teken dat geitenmelk zeep daadwerkelijk goed is voor je huid en geen uitdrogende werking heeft!

Mocht je het leuk vinden, via de website van The little Goat Soap Company vind je meer achtergrond informatie over de producten.

De geitenmelk zeep kost €4,95 voor 100 gram, wat ik een prima prijs vind, zeker omdat je lang met dit product zal doen. Dit product is inmiddels niet meer in Nederland te koop. Andere merken geitenmelk zeep vind je o.a. online via bol.com.

Ben jij al bekend met geitenmelk in je huidverzorging?

Disclaimer: dit review betreft een samenwerking met een bedrijf wat product(en) naar mij toegestuurd heeft.

Meer zepen:
Babongo zeep review
Skin Novels zeep
DIY zeep maken workshop met Werfzeep

You Might Also Like...

3 Comments

 • Natasja
  2 juni 2015 at 21:30

  Hij klinkt enorm fijn! Ik ben groot fan van geitenmelk, het heeft zulke goede eigenschappen op zowel lichaam als de huid!

 • Debbie
  2 juni 2015 at 21:31

  Marieke wat een mooie review en prachtige foto’s! Heel erg bedankt ♥

 • Ziaja NL
  19 november 2017 at 12:56

  Probeer onze Geitennmelk lijn, een van onze favoriete en best verkopende lijn. Het is dierproefvrij en zelfs… VEGAN! Want de geitenmelk is bij Ziaja laboratorisch nagemaakt om het leven van de babygeitjes te sparen. http://www.ziajafocusonskin.nl/181-geitenmelk-lijn.
  Stuur mij een bericht als je wilt onze producten uitproberen en reviewen.

  Liefs, Ewa van Ziaja Nl.

Leave a Reply