Derma Eco Woman Body Oil
Green beauty

Derma Eco Woman Body Oil | Parfumvrij & Natuurlijk

Het is altijd leuk om nieuwe beautymerken en -producten te ontdekken, zeker wanneer ze natuurlijk en dierproefvrij zijn. Ik maakte onlangs kennis met Derma Eco Woman Body Oil. Het merk was mij onbekend, maar het is dus afkomstig uit Denemarken, leuk! Ik heb dit product een tijdje getest en vandaag laat ik weten hoe het mij bevallen is.

Derma Eco Woman Body Oil

Derma Eco Woman Body Oil zit in een mooie, paarse verpakking dat er vrouwelijk uitziet. Eigenlijk doet het product helemaal niet eco (lees: geitenwollensokkerig) aan! De body olie is verzorgend voor de (zeer) droge en gevoelige huid. Het product bevat géén parfum, parabenen of andere schadelijke ingrediënten. Hierdoor is het zelfs voor de meest gevoelige huid geschikt. Daarnaast bevat dit product wel 4 onafhankelijke certificeringen, dat is uniek! De body oil heeft een handige spray dop.

Kenmerken Derma Eco Woman

 • 100% natuurlijk
 • 20% biologisch
 • Dierproefvrij
 • Vegan (niet alle producten van Derma zijn vegan, maar dit product wel)
 • Parfumvrij
 • Vrij van siliconen, parabenen en minerale oliën
 • Geschikt voor de zeer droge/gevoelige huid
 • Gecertificeerd met 4 onafhankelijke keurmerken
 • Prijzen van dit merk variëren tussen 6,99 en 10,99 euro. Goed betaalbaar dus!

De ingrediënten

Caprylic/Capric Triglyceride, Olus Oil, Prunus Armeniaca Kernel Oil*, Prunus Amygdalus Dulcis Oil*, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Tocopherol. *Ingrediënten afkomstig uit de biologische landbouw.

Olus olie is een plantaardige variant van petroleum, een ingrediënt die dezelfde verzorgende eigenschappen heeft als minerale olie, alleen dan zonder de huid af te sluiten. Bovendien is Olus olie milieuvriendelijk, in tegenstelling tot minerale olie. Daarnaast bevat dit Derma Eco Woman Body Oil biologische abrikozenpitolie, biologische zoete amandelolie, jojoba olie en vitamine E. Caprylic/Capric Triglyceride is afkomstig van kokosolie en zorgt ervoor dat de oliën makkelijker door de huid opgenomen worden, zonder een vet laagje achter te laten.

img_20160923_134551174

De keurmerken

Zoals ik al zei is dit merk gecertificeerd met vier onafhankelijke keurmerken. Nou zijn het niet per se keurmerken die mij iets zeggen, maar misschien dat het in Denemarken een algemeen bekend iets is. De keurmerken zijn:

 • Asthma Allergy Denmark. Biedt de zekerheid dat de ingrediënten streng zijn gecontroleerd en dat ze geen allergenen bevatten, zodat een allergische reactie tot het minimum beperkt blijft.
 • AllergyCertified is een internationaal label. De missie van AllergyCertified is om over de hele wereld cosmetische producten te certificeren om het gemakkelijker te maken om huidallergieën te voorkomen.
 • Nordic Ecolabel is het milieucertificaat van de Scandinavische landen. Het biedt de consumenten de garantie dat het product een minimale impact heeft op het milieu.
 • Ecocert (die kende ik wel) is een biologisch keurmerk voor verzorgingsproducten.

Indien je een extreem gevoelige huid hebt, dan denk ik dat deze keurmerken wel eens een nuttige toevoeging kan zijn!

Mijn ervaring

Ik vind Derma Body Oil een heerlijk product! Het is een niet-vette olie. De olie is makkelijk over mijn huid te verdelen dankzij de handige spray. De olie wordt inderdaad makkelijk door mijn huid opgenomen. Derma Eco Woman body olie verzorgt mijn huid en laat geen vet of plakkerig laagje achter, erg fijn! Zo kan je dus na gebruik snel weer aankleden na gebruik, je hoeft dus niet uren te wachten. Je zou dit product zelfs voor je haren en gezicht kunnen gebruiken, al heb ik dat zelf niet geprobeerd. Tot slot vind ik het erg fijn dat Derma een betaalbaar merk is. De prijzen variëren namelijk van 6,99 tot 10,99 euro. Helemaal niet duur voor een natuurlijk merk, al zeg ik het zelf!

Derma Eco Woman Body oil (145ml, €10,99 euro) is onder andere verkrijgbaar via webshops Parfumvrij.nl en Purenordic.
Daarnaast heeft Derma heeft biologische babyverzorging ontwikkeld.

Gebruik jij wel eens een body olie?

Dit product heb ik ontvangen ter review. 

You Might Also Like...

9 Comments

 • Eva
  10 oktober 2016 at 09:01

  Leuke review Marieke! Ik heb hem ook binnen gekregen. Nu alleen nog testen 🙂

 • Galina
  10 oktober 2016 at 11:25

  Dat is niet duur inderdaad! Olus olie kende ik nog niet, maar wat je schrijft klinkt veelbelovend!

 • jeapiebel
  10 oktober 2016 at 13:18

  Dit product klinkt goed. Ik hou ook niet van vettig en plakkerige olie. De prijs is zeker aantrekkelijk.

 • Sara | MevrouwMiauw
  10 oktober 2016 at 17:12

  Oeh, dit product klinkt ook heel erg lekker. Ook fijn dat het multifunctioneel is en dus ook gebruikt kan worden voor je haren. Ik moet nog op zoek naar een fijne, dierproefvrije haarolie. Misschien dat dit ‘m wel is. 🙂

 • Astrid
  10 oktober 2016 at 20:35

  Goh, ik kende dit merk ook nog niet. Lijkt me een heel fijn product dit en ook best betaalbaar. Ik kende olus olie niet, goed zeg dat er een alternatief bestaat voor minerale olie.

 • Resaarcle
  10 oktober 2016 at 21:14

  Ik gebruik zelf geen body oil, maar vind het wel fijn te lezen dat er duurzame merken bestaan.

 • Evelien
  10 oktober 2016 at 23:35

  Ik vind deze zo lekker klinken, ik ben dól op body oils. Ik gebruik ze vaker dan lotions of butters. Deze klinkt enorm goed, de ingrediëntenlijst fascineert me, echt top! En nog goed betaalbaar ook, what’s not to love?

 • Natasja
  13 oktober 2016 at 19:48

  Wat een mooi product, ik ben gek op dit soort oliën!

 • Greenblush
  13 oktober 2016 at 21:37

  Eens, Ik ben ook erg blij dat er duurzame merken bestaan. Genoeg alternatieven! 🙂

Leave a Reply