skin novels
Green beauty

Skin Novels Illuminate zeep met kurkuma & grapefruit review

Een paar maanden geleden maakte ik kennis met Skin Novels, een merk 100% natuurlijke zeep uit Roemenië. Deze zepen zijn rijk aan plantaardige oliën en kruiden en worden met de hand gemaakt. Door gebruik te maken van aromatherapie verzorgen deze zepen niet alleen de huid, maar hebben ze ook bijzondere geuren. Ik testte Skin Novels Illuminate zeep; een zeep met kurkumapoeder en grapefruitolie. Deze zeep is geschikt voor alle huidtypen en ook te gebruiken bij acne, psoriasis en eczeem.

Skin Novels Illuminate Zeep

Waar ik vroeger standaard voor douchegel koos, ben ik zeep de laatste jaren steeds meer gaan waarderen. Zeep maken is echt een ambacht en dat merk je ook aan de zeep van Skin Novels. Deze zepen worden handgemaakt in Roemenië en bevatten ieder bijzondere natuurlijke ingrediënten met een huid verbeterende werking. Van zeep wordt vaak gezegd dat het een uitdrogende werking op de huid heeft, maar weet je? Dat hoeft dus helemaal niet!

Waar veel merken allerlei synthetische ingrediënten aan hun bad- en doucheproducten toevoegen (parabenen, sulfaten, minerale oliën, siliconen, kleurstoffen, parfum) zijn de zepen van Skin Novels 100% natuurlijk. En met liefde en aandacht gemaakt, dat merk je aan alles. Of het nu gaat on de ingrediënten, de geur, of de verpakking, het totaalplaatje klopt.

Zo zijn Skin Novels zepen met inspirerende teksten verpakt; zo bevat mijn illuminate zeep een gedicht van Maya Angelou. Is het nodig om een zeep met inspirerende teksten te voorzien? Nou nee, in principe niet. Maar weet je, ik vind het fijn. In een wereld die overspoeld wordt met massaproductie, is het juist prettig om niche-producten te ontdekken die een verhaal vertellen Laten we het zeepje daarom eens uitvoerig bekijken 🙂 .

skin novels

De ingrediënten van Skin Novels Illuminate zeep

De Illuminate zeep van Skin Novels bevat uitsluitend natuurlijke en verzorgende ingrediënten. Olijfolie, palmolie, kokosolie, geitenmelk, castor olie, thermaal water, shea boter, kurkumapoeder, essentiële grapefruit olie, essentiële ceder olie, Dat is alles wat er in zit, een lekker overzichtelijk ingrediëntenlijstje dus! De basis bestaat uit plantaardige oliën en shea boter die de huid verzorgen, net als geitenmelk overigens. Geitenmelk is een geliefd ingrediënt bij een huid met psoriasis en eczeem, het helpt namelijk een beschadigde huid herstellen. De zeep ruikt kruidig en lichtfruitig dankzij de toevoeging van kurkuma, grapefruit en ceder.

Kurkuma heeft antibacteriële eigenschappen, het helpt tegen acne, maar het helpt ook huidveroudering voorkomen. Kurkuma zorgt voor een frisse, egale, stralende huid met een gezonde glow. Volgens Skin Novels helpt kurkuma huidvlekjes te verminderen. Grapefruit tenslotte helpt de huid te verstevigen en de doorbloeding te stimuleren.

De zeep is 100% natuurlijk, maar niet vegan. De meeste zepen van Skin Novels zijn dit overigens wèl. Ik vind dat de ingrediëntenlijst er goed uitziet, op één puntje na: ik had liever géén palmolie gezien. Nou lukt het me nog niet om palmolie volledig te vermijden, maar ik probeer er wel op te letten. Palmolie is namelijk een omstreden ingrediënt omdat veel regenwoud moet wijken voor de aanleg van palmplantages. Dit heeft niet alleen invloed op het milieu, maar ook dieren worden verjaagd en met uitsterven bedreigd. Dan mag palmolie wel een natuurlijk product zijn, héél duurzaam is het niet. Niet alle zepen van Skin Novels bevatten palmolie trouwens, maar Illuminate toevallig wel.

Goed om te weten: het merk is dierproefvrij en draagt het leaping bunny label.

skin novels

Mijn ervaring met Skin Novels Illuminate Zeep

Ik heb de zeep een aantal weken voor mijn lichaam gebruikt. Nu heb ik geen acne, psoriasis of eczeem, dus of het daarbij werkt heb ik niet kunnen testen. Wel kan ik vertellen dat de zeep vrij mild voor de huid is; mijn huid voelt na gebruik niet droog of trekkerig aan. Ik kan de zeep rustig iedere dag voor mijn lichaam gebruiken, de zeep droogt mijn huid niet uit. Dat is fijn! Wat ik grappig vind is dat de zeep een licht scrubeffect heeft, dankzij de toevoeging van kurkumapoeder 🙂

De zeep schuimt licht, minder dan een douchegel met sulfaten dat zou doen. Maar goed, dat hoort er nu eenmaal bij als je natuurlijke producten gebruikt. Zelf vind ik dat totaal geen issue, want schoon word je toch wel.

Wat ik fijn vind aan zeep is dat het véél zuiniger in gebruik is in vergelijking met een douchegel. Bovendien heb je met zeep minder (plastic) verpakkingsmateriaal nodig. En dat is toch altijd mooi meegenomen! Trouwens, over verpakking gesproken: vinden jullie ook niet dat de verpakking er SUPER mooi uitziet? Het heeft een luxe uitstraling, ik kan dat zeker wel waarderen!

De geur tenslotte is kruidig met een citrus ondertoon. Unisex ook. Yep, dit betekent dat ook mannen deze producten prima kunnen gebruiken. Ik vind het een fijn zeepje en gebruik het nog steeds vrijwel dagelijks met veel plezier!

Wil je meer informatie over de producten? Neem dan een kijkje op de website van Skin Novels.

Gebruik jij wel eens natuurlijke zeep?

Dit product heb ik van een merk of bedrijf ontvangen om te reviewen.

Meer lezen:
Kurkuma masker
Shampoo bar review
Zero waste beauty

You Might Also Like...

6 Comments

 • Jessica J.
  5 maart 2018 at 13:33

  Wat een mooie verpakking! Klinkt goed, deze zeep! Alleen jammer van de palmolie…

 • Mariëlle
  5 maart 2018 at 21:09

  Oeh ja de verpakking ziet er zeker leuk uit! Klinkt goed 🙂

 • Janna
  6 maart 2018 at 14:07

  Dat klinkt helemaal goed: een milde zeep, die ook nog eens lang meegaat. Mooie verpakking ook!

 • Sara | MevrouwMiauw
  9 maart 2018 at 20:07

  Wauw. Ik vind dit echt zo’n mooi product! Je ziet inderdaad aan alles dat het met heel veel zorg en liefde is gemaakt. Grappig trouwens, die informatie die je geeft over Kurkuma. Ik gebruik sinds kort een zelfgemaakte gezichtspoeder met Kurkuma en ik heb ook het idee dat ik dit echt merk aan de conditie van mijn huid: minder puistjes.

 • Greenblush
  11 maart 2018 at 17:25

  Ah wat goed zeg dat jij dat ook ervaart!

 • Greenblush
  11 maart 2018 at 17:27

  Ik heb inmiddels begrepen dat het wel gecertificeerde palmolie betreft én ze zijn bezig alle producten die palmolie bevatten te vervangen. Ze zijn er in ieder geval mee bezig 🙂

Leave a Reply