Green beauty

Review Soley Organics Handzeep & Handlotion

Review Soley Organics. Soley is een natuurlijke en biologische huidverzorgingsmerk uit IJsland. Vernoemd naar Sóley Elíasdottír, een voormalige IJslandse actrice die terug is gegaan naar haar roots. Haar familie heeft al 16 generaties lang grote kennis op het gebied kruiden en hun therapeutische werking.

Review Soley Organics

Wat Soley Organics zo bijzonder maakt is dat ze handgeplukte IJslandse kruiden verwerken in hun producten. Deze wilde kruiden hebben allerlei therapeutische eigenschappen die krachtig, helend en verzorgend zijn voor huid en lichaam. De natuur in IJsland is nog ongerept, robuust en puur. Hun bronwater is zo zuiver dat het rechtstreeks in hun producten verwerkt kan worden. De producten van Sóley Organics zijn natuurlijk, biologisch, veelal veganistisch en vrij van sulfaten, parabenen, minerale oliën, paraffine en petrolatum en worden niet op dieren getest.

Voor mijn review Soley Organics heb ik twee producten getest, namelijk de Lóa Sapa Handzeep en de Lóa Krem Handlotion.

Soley handzeep & handlotion

Ik vind de verpakkingen er geweldig uitzien! Eenvoudig, strak en toch ook luxe. De handzeep en handlotion zouden zeker niet misstaan in een toiletruimte van een luxe restaurant bijvoorbeeld. Ook staan ze prachtig in je badkamer en/of keuken.

Review Sóley Organics

De geur is misschien iets waar je in eerste instantie aan moet wennen. Alhoewel ik persoonlijk er direct weg van was! Ik waan me meteen in IJsland als ik de geur van deze producten ruik. Het ruikt stoer, robuust, krachtig, kruidig. Alsof je in een groen, weids landschap vertoeft met rivieren, gletsjers, geisers en vulkanisch gesteente. Ik hou ervan! Ik ben zelf nog nooit in IJsland geweest, maar ohh, wat zou ik daar toch graag een keer naar toe willen gaan!

Soley Lóa handzeep (250 ml, €21,95)

Sóley Lóa handzeep is een milde handzeep met wilde IJslandse kruiden. Deze geurige zeep reinigt zacht en laat de handen zacht en verzorgt aanvoelen. Soley Lóa Handzeep bevat een mix van krachtige IJslandse geneeskrachtige kruiden, die de handen beschermen tegen de koude en droogte van de winter.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik duidelijk verschil merk met de handzeep van de supermarkt. Dit product is zoveel milder en zachter voor je huid! Het droogt je huid niet uit en is daarom een ideaal product voor de koude wintermaanden. Ik heb totaal geen last van ruwe handen, mijn handen voelen erg zacht aan.

Ingrediënten

Puur IJslands bronwater, natrium lauroyl sarcosinate, cocamidopropyl betaine, parfum, polyquaternium-47, natrium PCA, wilde IJslandse kruidenextract, therapeutische essentiële oliën (ylang ylang, citroen, patcoli, ginkgo biloba), wilde IJslandse kruiden (uva Urse, Betula, Achillea millefolium, Salix phylcifolia).

Review Sóley Organics

Soley Lóa Handlotion ( 250 ml, €29,00)

Soley Lóa is een milde handlotion met wilde IJslandse kruiden. Deze geurende lotion hydrateert en laat de handen zacht en verzorgt aanvoelen. Soley Lóa handlotion bevat een mix van krachtige IJslandse geneeskrachtige kruiden, die de handen beschermen tegen de koude en droogte van de winter.

Ik vind de Soley Lóa handlotion een heerlijk product. De handlotion smeert goed uit en trekt snel in. Het maakt mijn handen superzacht! Deze handlotion is wat dunner van substantie dan de meeste handcrèmes die ik ken, maar is daarom niet minder voedend. Ik vind het juist prettig, omdat deze lotion daardoor ook snel intrekt! Vaak heb ik met handcrèmes dat het een tijdje duurt voordat het ingetrokken is, dat is hier niet het geval.

Ingrediënten
Puur IJslands bronwater, kokosolie*, shea boter*, cetearylalcohol, plantaardige glycerine*, amandelolie*, parfum, sodium PCA, wilde IJslandse kruidenextract, glycerol caprylate, xantangum, therapeutische essentiële oliën (ylang ylang, citroen, patcoli, Ginko biloba), vitamine E, wilde IJslandse kruiden (uva Urse, Betula, Achillea millefolium, Salix phylcifolia).

Review Sóley Organics Swatch

De producten van Soley Organics zijn niet goedkoop, maar wel een aanrader!

Het zijn luxe producten en ik zou het daarom niet gebruiken om ‘even snel tussendoor je handen te wassen’. Dat is zonde. Deze producten verdienen het om gekoesterd te worden en gebruikt te worden voor speciale momenten, of wanneer je handen extra aandacht nodig hebben.

Helaas is dit merk niet meer in Nederland te koop. Neem eens een kijkje op de website van De Online Drogist voor handverzorging producten.

Ben jij al bekend met Soley Organics?

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply