Etos Botanical Boost Jasmine & Vanilla
Green beauty Review

Etos Botanical Boost Jasmine & Vanilla Review

Een paar maanden werd ik aangenaam verrast toen ik overal de nieuwe Botanical Boost beauty lijn van Etos zag verschijnen. Etos Botanical Boost Jasmine & Vanilla is één van de drie geurlijnen die onlangs verschenen is. Ik vond de verpakkingen zó mooi dat ik meteen een aantal producten gekocht heb. Hoe deze producten mij zijn bevallen laat ik vandaag weten in mijn review!

Etos Botanical Boost

Ik vind het altijd mega interessant om te zien hoe nieuwe producten in de markt gezet worden. Ik ben altijd ontzettend nieuwsgierig wat het verhaal achter een merk of product is, hoe een product tot stand is gekomen en wat er allemaal bij komt kijken om zo’n product op de kaart te zetten. En ik moet zeggen, ik vind dat Etos dit met haar nieuwe lijn fantastisch gedaan heeft.

Exclusieve samenwerking met Hortus Botanicus

Ten eerste: voor deze nieuwe lijn is Etos een samenwerking aangegaan met de Hortus Botanicus in Amsterdam. En sowieso, hoe cool is het als je gewoon dé persoon bent geweest die gedacht heeft: ‘Kom, laten we samen met de Hortus een beauty lijn oprichten, want dat vinden mensen leuk’. Dan ben je gewoon geniaal, hoe dan ook! Ten tweede: Het design van de producten is ge-wel-dig. Prachtig mooi, met de botanische tekeningen en de koperkleurige accenten. Dat geeft het geheel een authentieke look. Het is herkenbaar, maar toch uniek en anders dan standaard. Ik hou er van! Ten derde: Yay! Natuurlijke ingrediënten! Als je me al langer volgt weet je al dat ik daar erg van hou. En last but not least: de fijne prijs. Want ja, Etos Botanical Boost producten zijn ook nog eens heel erg goed betaalbaar.

Diverse geurlijnen

Er zijn drie geurlijnen in het assortiment, te weten: Jasmine & Vanilla, Elderflower & Raspberry en Lime & Mint. De complete productrange beslaat wel 25 producten in totaal. Ik testte er drie, namelijk de Etos Botanical Boost Jasmine Vanilla Salt & Sugar Scrub, Shower foam en de Body Soufflé.

Etos Botanical Boost Jasmine & Vanilla

Etos Botanical Boost Jasmine & Vanilla

“Niets lekkerder dan je huid én mood te verwennen met de vitale energie van planten. Etos’ nieuwe Botanical Boost geeft je de mogelijkheid om die most-wanted wellness beleving en ongeëvenaarde kracht uit de natuur in je dagelijkse beautyritueel te introduceren.”

“De vanilleplant is een bijzondere, exotische orchidée. Vanille is geliefd vanwege haar warme, zoete geur. Jasmijnbloemen hebben een tropische, rustgevende geur. Beide planten staan bekend om hun ontspannende werking”

Etos Botanical Boost Jasmine & Vanilla Salt & Sugar Scrub

Etos Botanical Boost Jasmine & Vanilla Salt & Sugar Scrub (300ml, €6,99)

Een bodyscrub op basis van zoete amandelolie, suiker en zout, vermengd met de warme en zoete geur van vanille en jasmijn. Een bodyscrub als deze heeft absoluut mijn voorkeur. Een scrub op basis van olie en suiker (of zout), heeft voor mij persoonlijk een mega hoog wellness gehalte. Alsof je bij een spa beland bent, heerlijk!

etos3

Het is een volle en stevige scrub. De bodyscrub maakt mijn huid mooi egaal en glad en het laat mijn huid lekker zacht aanvoelen. Wat opvallend is, is dat de geur bij dit product een stuk sterker aanwezig is dan bij de overige producten. Dat klopt ook wel als ik naar de ingrediëntenlijst lijk, want parfum staat vrij hoog op de lijst aangegeven. Wanneer ik dit product gebruik, ruikt mijn hele badkamer heerlijk naar jasmijn en vanille!

Etos Botanical Boost Jasmine & Vanilla Shower Foam

Etos Botanical Boost Jasmine & Vanilla Shower Foam (200ml, €4,99)

Onlangs ontdekte ik een hele fijne shower foam op natuurlijke basis en toen bedacht ik me al: waarom zijn er niet meer fijne shower foams die SLS/SLES vrij zijn? Ha, gelukkig zijn die er wel, waaronder deze dus!

etos5Het bevat in plaats daarvan Ammonium Lauryl Sulfaat (ALS), wat mijn huid veel beter kan hebben dan SLS. De shower foam geeft een lekker vol en stevig schuim, ik gebruik ‘m erg graag onder de douche. De kwaliteit is echt meer dan prima! Qua geur is de shower foam wat subtieler dan de body scrub. De shower foam is mild en droogt mijn huid niet uit.

Etos Botanical Boost Jasmine & Vanilla Body Soufflé

Etos Botanical Boost Jasmine & Vanilla Body Soufflé (200ml, €4,99)

Het eerste wat mij opviel was dat de geur van de body soufflé heel subtiel is. Ik ruik vooral sheaboter en cacaoboter heb ik het idee. Dat vind ik op niet storend, want het maakt het product veel neutraler, waardoor je het ook weer met andere verzorgingsproducten kunt combineren. Maar soms is het juist ook wel fijn om de geur nog even wat langer vast te houden, zodat je hem wat langer bij je kunt dragen. Zeker wanneer je het in combinatie met andere producten uit deze lijn gebruikt.

etos7

De body soufflé heeft een hele aangename substantie vind ik, het heeft een rijke en volle textuur en daar hou ik van. Het product smeert prettig uit, alleen duurt het wel eventjes voordat het goed ingetrokken is. De body soufflé maakt mijn huid ontzettend zacht; mijn huid voelt heerlijk verzorgd aan.

MIjn ervaring

Ik vind deze producten vooral erg fijn om ’s avonds te gebruiken. Ze helpen mij om tot rust en ontspanning te komen na een drukke werkdag. Alsof ik de dag letterlijk van mij afspoel.

Zijn deze producten 100% natuurlijk? Nee, niet helemaal, maar wel grotendeels. De producten zijn vrij van sulfaten als sls/sles en parabenen, ze bevatten geen minerale oliën en siliconen en de scrubdeeltjes zijn vrij van plastic. De oliën en boters in de Botanical Boost producten zijn op natuurlijke basis, net als de plantextracten. Etos Botanical Boost producten hebben een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en zijn ook ook ideaal om cadeau te geven. Een aanrader wat mij betreft!

Etos Botanical Boost is verkrijgbaar bij alle Etos filialen.

Ben jij al bekend met de Etos Botanical Boost producten?

Meer bodyverzorging
Herb & Blom van de Action
Korres review
Bad- en bodyproducten online kopen

You Might Also Like...

9 Comments

 • mademoisellenature@gmail.com
  19 januari 2016 at 13:31

  Oh nice…but doesnt seem really green to me.x

 • Evelien
  19 januari 2016 at 20:18

  Alle producten klinken heerlijk, zeker qua geur, maar ook de douchefoam zonder SLS/SLES klinkt goed joh! Fijn dat een budgetmerk daar mee komt. De textuur van de body soufflé lijkt me zoooo lekker! Snel even langs Etos denk ik..

 • Susanne
  19 januari 2016 at 21:15

  Oooh wat fijn om te weten dat die foam zonder raar spul is! Heb laatst heel lang in een drogist lopen dubben of ik een foam wilde kopen maar ben toen weggelopen omdat er rare stofjes in zitten. Maar dit niet! Die ga ik haaalen 😀 😀

 • Natasja
  19 januari 2016 at 21:45

  Ik heb ook een paar producten uit deze lijn, ik vind het ook echt een aanrader!

 • Greenblush
  20 januari 2016 at 20:09

  Ja ik kocht ze voorheen ook niet vanwege de rare stofjes, maar gelukkig komen er steeds vaker (grotendeels) natuurlijke varianten op de markt. Ben ik echt ontzettend blij mee!

 • Greenblush
  20 januari 2016 at 20:10

  Jaaaa, doen! 🙂

 • Marleen
  23 januari 2016 at 16:35

  ik heb ook producten van deze lijn gebruikt en wat zijn ze heerlijk! Ik vind de verpakkingen ook zo mooi!

 • Greenblush
  23 januari 2016 at 21:24

  Well it’s not organic nor 100% natural, but I do think this is far better than most other drugstore brands 🙂 This product range is about 90% natural I think. Although I prefer completely green products, I do think it’s good a budget brand pays attention to natural and botanical ingredients. In my opinion this is an easy accessible product for people who aren’t aware of harmful ingredients at all.

 • Greenblush
  25 januari 2016 at 20:26

  Leuk Marleen! Ja prachtig hè 🙂 Heeft Etos erg goed gedaan!

Leave a Reply