Green beauty

10 feiten die je nog niet van me wist #2

Hoi allemaal, een tijd geleden heb ik een blog geschreven met wat feitjes over mezelf. Ik vind het zelf ook altijd leuk om persoonlijke artikelen op blogs te lezen, om zo een persoon een beetje beter te leren kennen. Vandaag dan deel 2!

1. Ik ben linkshandig.

Yep al 34 jaar! Vroeger vond ik het soms wel lastig, want ik weet nog dat we op de basisschool met vulpen schreven en mijn schriftje altijd vol met inktvlekken zat haha. En dingen als aardappels schillen vond ik als kind erg lastig met een dunschiller, maar inmiddels kan ik dat gewoon met rechts. De computer muis gebruik ik ook met de rechterhand. Verder doe ik alles links. Ik sta er zelf nooit bij stil, totdat mensen verbaasd roepen: hey, je bent linkshandig!!! (net alsof je één of ander raar wezen bent of zo).

2. Ik eet sinds een aantal weken grotendeels plantaardig

Ok dit is niet helemaal eerlijk, want in theorie kun je dit al weten, omdat ik hier al eerder over geschreven heb. Anyway, de laatste tijd ben ik voornamelijk plantaardig aan het eten. Dit gaat eigenlijk hartstikke goed, al heb ik wel gemerkt dat het op bepaalde momenten wel lastig is, met name wanneer je buiten de deur eet. Tijdens zo’n moment pas ik me aan de situatie aan en eet ik gewoon wat er voorhanden is. Ik ben er dus nog niet helemaal, maar hey, Rome is ook niet in één dag gebouwd. Het is een proces en ik heb besloten om daar relaxed mee om te gaan.

3. Ik ben vissen van sterrenbeeld, mijn ascendant is leeuw

Voor het geval je iets met astrologie hebt 😉 Ik ben aan de ene kant heel gevoelig, beetje dromerig, zachtaardig en spiritueel, maar tegelijkertijd kan ik ook materialistisch, trots, hoogmoedig en enthousiast zijn. Het zijn sterrenbeelden die best wel ver uit elkaar liggen, maar stiekem vind ik dat wel leuk.

4. Voordat ik begon met bloggen, deed ik aan online gamen

Ik heb echt jaren World of Warcraft en The Sims gespeeld. Vooral World of Warcraft was geweldig, ook omdat ik mensen uit heel Europa in real life heb ontmoet. Het was een hechte online community. Sinds de laatste paar jaar game ik helemaal niet meer. Het kost véél te veel tijd. En ik denk ook dat bloggen (althans voor mij) een veel gezondere hobby is.

5. Ik ben dol op kostuumdrama’s

Downton Abbey, Sense & Sensibility, Jane Eyre… Echt, geef me een willekeurige Jane Austen of Charlotte Brontë boekverfilming en je hoort mij een aantal uur niet klagen. Ik ben dol op de Engelse tuttigheid, de kostuums, het platteland, het decor en de romances. Love it!

6. Mijn beste vriendin ken ik al vanaf de kleuterschool

We zijn inmiddels 29 jaar vriendinnen, dat is toch al een hele tijd! Eens in de paar jaar maken we samen een stedentrip. Zo zijn we al samen naar Parijs, Barcelona en Londen geweest. En we delen onze maffe interesse in kostuumdrama’s, Engelse literatuur en Muse.

7. Ik heb veel verschillende soorten baantjes gehad

Vanaf m’n 12e heb ik altijd bijbaantjes gehad. In eerste instantie nam mijn moeder mij gewoon mee naar haar werk, dan deed ik was klusjes voor haar en gaf ze me een zakcentje. Maar sindsdien heb ik echt van alles en nog wat gedaan: Schoonmaken in het ziekenhuis, bestellingen opnemen bij de shoarma tent, vakkenvullen bij de Xenos, Inpakwerk in een fabriek, als verkoopster bij de H&M. Ik heb een aantal jaar bij de lokale buurtsuper gewerkt (was geweldig), bij de thuiszorg (was interessant), in de psychiatrie (mega interessant), als assistent filiaalmanager bij Kruidvat (was best ok, we hadden een mooi, ruim filiaal), als kamermeisje in een hotel (was vre-se-lijk. En ik bleek nog zwanger te zijn ook, dus constant kotsmisselijk), ik heb als student stoelmassages gegeven bij bedrijven en ik gaf massagecursussen (helemaal mijn ding!), ben mede-eigenaar geweest van een webshop (was tof en heel leerzaam. Helaas liep de samenwerking anders) en nu heb ik een kantoorbaan bij een online drogisterij. Ik heb veel verschillende dingen gedaan, alhoewel de meeste dingen wel voor een aantal jaar. En vaak had ik ook meerdere baantjes tegelijkertijd. Je zou haast denken dat ik ADHD heb. Wat overigens niet zo is hoor, haha. De meest vreselijke periode voor mij was toen ik vanwege de crisis mijn baan in de psychiatrie kwijtraakte en even geen ander werk kon vinden. Ik voel me toen zó vreselijk, zo waardeloos! Ik ben toen 2 maanden naar Ecolonie in Frankrijk gegaan om daar vrijwilligerswerk te doen. Even daar de handen uit de mouwen geschud. Veel in de tuinen gewerkt daar. Letterlijk in de aarde gewroet (echt, als je het allemaal echt niet meer weet, ga tuinieren. Het werkt supergoed!), zelf geitenkaas gemaakt, kruiden gedroogd, groenten ingeweckt. Het deed me destijds ontzettend goed. Ik hou van werken. Ik wil me graag nuttig voelen, al hoeft het echt niet per sé een dikbetaalde baan te zijn.

8. Ik ben enig kind.

Ik heb geen broers of zussen. Dat vond ik vroeger jammer, maar tegenwoordig weet ik niet beter. Ik heb dan ook niet het idee dat ik wat gemist heb. Al merk ik wel aan mijn eigen kinderen (doordat ze samen wel eens ruzie maken), dat ze op deze manier wel leren om voor zichzelf op te komen. Dat had ik zelf vroeger niet. Het grote voordeel van enig kind zijn is dat je ondernemender bent. Althans, dat merk ik bij mezelf dan (ik kan natuurlijk niet voor iedereen spreken). Je pakt dingen zelf aan, je stapt sneller op dingen af en onderneemt dingen ook rustig in je eentje.

9. Ik ben allergisch voor schaal- en schelpdieren.

Met garnalen en mosselen maak je mij dus niet blij mee. Maar hey, sinds ik plantaardig eet is dat toch niet meer aan de orde.

10. Ik heb een jeugdtrauma overgehouden aan E.T.

Ok, tegenwoordig kan ik er wel om lachen, maar ik heb als zesjarig meisje een keer naar de film E.T. gekeken en vervolgens heb ik een jaar lang nachtmerries gehad. Ik durfde niet te gaan slapen, want ik was bang dat E.T. ergens op mijn kamer, tussen mijn speelgoed verstopt zat. Ik wist wel dat E.T. lief was, maar ik vond hem zó eng! Ik ben er uiteindelijk van de nachtmerries afgekomen nadat ik op eigen houtje de kindertelefoon gebeld had. Gewoon, door er even met een buitenstaander over te praten die geen oordeel had, kon ik het loslaten en weer lekker slapen. Dat heeft mij ontzettend goed geholpen!

Zo, dit waren 10 random feiten over mij. Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen!

You Might Also Like...

1 Comment

  • Eva
    12 maart 2016 at 17:52

    Ja heel leuk om te lezen Marieke!

Leave a Reply