kneipp douche foam amandelbloesem
Green beauty Review

Kneipp Douche Foam Amandelbloesem

Ik ben, al jaren, gek op de producten van Kneipp. Allereerst vanwege de heerlijke geuren van deze producten, maar ook omdat Kneipp mij herinnert aan de vakanties bij mijn opa en oma in Friesland vroeger. Mijn oma gebruikte altijd erg graag Kneipp, en ik weet nog goed dat ik altijd stiekem aan haar flesjes en potjes zat te snuffelen. Er speelt dus ook een stukje jeugdsentiment mee. Kneipp is een oud en vertrouwd merk, wat desondanks goed met de tijd meegaat. Onlangs hebben ze namelijk de Kneipp Douche Foam Amandelbloesem uitgebracht, en ik heb dit product de afgelopen weken getest. Vandaag dan de review!

Kneipp Douche Foam Amandelbloesem

Ik heb geloof ik iets met douche foams de laatste tijd. Ik zie dat de laatste tijd steeds vaker dat natuurlijke merken ook een douche foam in het assortiment hebben. En geef ze eens ongelijk, want over het algemeen schuimen dit soort producten heerlijk. Kneipp Douche Foam Amandelbloesem is speciaal voor de gevoelige huid. Nou is mijn huid inderdaad gevoelig, ik was daarom héél benieuwd hoe mijn huid op dit product zou reageren.

Ingrediënten
Aqua (Water), Sodium Laureth Sulfate, Isopentane, Isobutane, Glycerin, Isopropyl Palmitate, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Extract, Amyris Balsamifera Bark Oil, Pogostemon Cablin Oil, Bulnesia Sarmientoi Extract (Guaiacwood Oil), Benzyl Benzoate, Limonene, Linalool, Coumarin, Hexyl Cinnamal, Alpha-Isomethyl Ionone, Parfum (Fragrance), PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Phenethyl Alcohol, Caprylyl Glycol, Sorbitol, Butylene Glycol, Hydroxyethylcellulose, Propane, Butane, Citric Acid, Sodium Hydroxide.

kneipp douche foam amandelbloesem

Wat ik zo fijn vind aan deze douche foam, is dat het rijk is aan verzorgende ingrediënten zoals glycerine, zoete amandelolie, jojoba olie, sheaboter, sandelhoutolie en patchoeli olie. Dit zijn allemaal ingrediënten op natuurlijke basis; minerale oliën zitten hier dus niet in. Ook is dit product parabeenvrij en geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Wat ik persoonlijk wel een beetje jammer vind, is dat dit product sulfaten (SLES) bevat. Daarnaast bevat het redelijk wat parfum. Nou weet ik van mezelf dat parfum over het algemeen geen probleem is voor mij, maar sulfaten? Daar kan ik af en toe behoorlijk veel last van hebben, met een droge en jeukerige huid tot gevolg. Gelukkig maar dat Kneipp Douche Foam Amandelbloesem veel verzorgende ingrediënten bevat (een stuk meer dan wat ik doorgaans bij andere douche foams zie). Dat kan de uitdrogende werking van SLES waarschijnlijk wel grotendeels compenseren. Ondanks dat zie ik sulfaten liever niet terug in een product. Er zijn namelijk tegenwoordig genoeg reinigers ontwikkeld die een stuk milder zijn voor de huid, waardoor ze de huid veel minder uitdrogen.

Kneipp Douche Foam mag dan wel niet helemaal natuurlijk zijn, Het product bevat evengoed veel fijne en verzorgende bestanddelen die op natuurlijke basis zijn.

De geur van Kneipp Douche Foam Amandelbloesem kan ik absoluut waarderen. Het is een bijzonder aangename, licht zoete en zacht bloemige geur, die toch aanwezig is en sterk overeenkomt met de overige producten uit de amandelbloesem lijn. Erg fijn, want zo kun je eenvoudig combineren met aanvullende producten uit dezelfde geurlijn. Hun Amandelbloesem huidolie bijvoorbeeld, vind ik persoonlijk erg prettig!

De douche foam zit in een leuke verpakking vind ik, het spreekt mij erg aan. Leuk roze, lekker fris, vrolijk en sprankelend!

kneipp3

De douche foam is zuinig in gebruik. Je hebt namelijk maar een klein beetje nodig, want het schuimt enorm! Het schuim is heerlijk zacht en fluffy, echt heerlijk! Het maakt het douchen erg aangenaam, je krijgt er meteen een wellness beleving van.

Ondanks dat de douche foam heel zacht aanvoelt en allerlei verzorgende ingrediënten bevat, heb ik daarna wel een verzorgingsproduct nodig, omdat mijn huid toch lichtelijk droog aanvoelt. Gelukkig heb ik geen last van  jeuk of eczeem, wat ik soms kan ervaren bij producten die sulfaten bevatten (vooral sulfaatrijke shampoos zijn verschrikkelijk). Mijn gevoelige huid reageert in ieder goed op dit product!

Kneipp Douche Foam Amandelbloesem is zo’n beetje bij alle drogisterij winkels te koop. Voor een fles van 200ml betaal je €7,99. Voor meer infomatie verwijs ik je graag door naar de website van Kneipp.

Kende jij de Kneipp douche foams al?

Disclaimer: dit betreft een product wat door een bedrijf opgestuurd is ter review

You Might Also Like...

8 Comments

 • Eva
  11 maart 2016 at 07:24

  Fijne review, Marieke! Jammer van de de sulfaten want hij klinkt heel fijn. Ik krijg er toch een droge huid van en zeker nu met de winter. In de zomer heb ik daar veel minder last van!

 • jeapiebel
  11 maart 2016 at 09:16

  Wat een positieve review van Kneipp. Helemaal omdat dit geschikt is voor vegetariërs en veganisten. Ik had nooit geweten dat geldt ook voor douche producten. J Ik dacht dat om eten en geen dierentesten producten zou gaan. Geen minerale oliën dat is zeker fijn voor mijn huid.

 • Galina
  11 maart 2016 at 09:22

  Leuke review! 🙂 die verpakking is zo mooi (ben een sucker voor zachtroze verpakkingen, vraag me niet waarom) en hij schuimt inderdaad behoorlijk door de SLES. Zelf zou ik hem overigens niet gebruiken omdat Kneipp niet dierproefvrij is voor zover ik weet, maar anders had ik hem zeker geprobeerd!

 • Greenblush
  11 maart 2016 at 22:08

  Ja, ik moet zeggen dat ik het ook wel lastig vind. Kneipp beweert zelf wel dierproefvrij te zijn, Sophie zegt van niet, en op andere lijsten staan ze nog wel als dierproefvrij omschreven (maar dat kan natuurlijk outdated zijn). Hoe het nou werkelijk zit is moeilijk te achterhalen. Je hebt me wel geïnspireerd tot een nieuw artikel trouwens!

 • Greenblush
  11 maart 2016 at 22:10

  Nee veganisten gebruiken ook geen ingrediënten als honing, bijenwas, slakkenslijm, wolvet en dergelijke in hun verzorgingsproducten 🙂

 • Greenblush
  11 maart 2016 at 22:11

  Ja, dat is tijdens de winterperiode nog een stukje erger inderdaad!

 • Alice
  14 maart 2016 at 16:40

  Marieke bedankt voor deze mooie review.
  Galina en Marieke, Wij willen jullie graag laten weten dat onze producten niet op dieren worden getest. Wij testen de werkzaamheid en verdraagzaamheid van onze producten uitsluitend in samenwerking met menselijke vrijwilligers, met behulp van alternatieve testmethoden. Ook willen we graag toelichten dat het schuimende ingrediënt SLES in het product een mild alternatief is voor SLS en dat dit op een verantwoorde manier is toegepast in combinatie met veel verzorgende ingrediënten. We kunnen dit eventueel nog verder toelichten. Stuur gerust een mailtje naar info@kneipp.nl als jullie hier meer over willen weten.
  Veel doucheplezier. Groetjes, Kneipp

 • Greenblush
  14 maart 2016 at 20:48

  Dankjewel voor je reactie Alice! En wat fijn dat jullie de moeite hebben genomen om hier op te reageren. Ik zal jullie zeker binnenkort een mail sturen, want ik heb namelijk nog wel een vraagje voor jullie 🙂

Leave a Reply