overnight oats recept
Vega(n) Food

Overnight oats recept, gezond en snel ontbijt

De dagen dat ik naar mijn werk ga is vaak een race tegen de klok. Ik moet dan uiterlijk om 07.30 uur ’s ochtends de deur uit (vaak zelfs nog eerder) en voor die tijd moeten er dan ook nog eens twee kleine kinderen aangekleed zijn om ze naar het kinderdagverblijf te brengen. Veel tijd om een ontbijt klaar te maken heb ik dan niet, maar ik vind het wél erg belangrijk om ’s ochtends goed te ontbijten. Een makkelijk overnight oats recept is dan ideaal!

Ik heb gemerkt dat wanneer ik ’s ochtends zonder ontbijt de deur uitga, ik me de hele dag sloom en suf voel. Ook krijg ik dan sneller last van bloedsuikerschommelingen (ik ben daar heel erg gevoelig voor) en heb ik meer de neiging om te gaan snoepen. Kortom, ik voel me gewoon echt 10x beter als ik goed ontbeten heb. Wat ik nu vaak op werkdagen voor ontbijt eet zijn overnight oats.

Wat zijn overnight oats?

Overnight oats is geweekte havermout, bijvoorbeeld in (amandelmelk). Het is ideaal, omdat je het van tevoren klaarmaakt! Ik hoef er ’s ochtends alleen nog maar een verse banaan door te prakken en het is klaar. Simpeler kan het niet! Je kunt het afwisselen door bijvoorbeeld gojibessen, chiazaad, andere fruitsoorten, notenpasta’s, dadels of rozijnen toe te voegen. Er zijn echt ontelbare combinaties mogelijk! Ik vind het zelf erg lekker. Ik krijg dit ’s ochtends prima weg, veel beter dan brood bijvoorbeeld. En: havermout is erg gezond en zó ontzettend goedkoop! Echt hoor, gezond eten hoeft helemaal niet duur te zijn!

overnight oats recept

Overnight oats recept

Benodigdheden:
200 ml plantaardige melk
45 gram havermout
handjevol gojibessen
eetlepel chiazaad
een eetlepel gebroken lijnzaad
handjevol kokosschaafsel
theelepel kaneel
2 dadels
vers fruit, bijvoorbeeld een banaan, appel of blauwe bessen

Voordat je gaat slapen doe alle ingrediënten in een kom (behalve het fruit) en zet je deze afgedekt in de koelkast. De volgende ochtend hoef je alleen nog wat vers fruit toe te voegen en klaar ben je!

Dit recept is vegan en suikervrij. Havermout is van nature glutenvrij, maar wordt vaak verwerkt in fabrieken waar ze met gluten werken, waardoor het toch sporen van gluten bevat. Mocht je een glutenallergie hebben, dan kan je hier glutenvrij havermout vinden. 

Meer recepten:

Gezond vegan ontbijt met kokosmelk, appel en bananenmousse
Vegan hummus met courgette
Vegan Thaise Noodles

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply