Vega(n) Food

Overnight oats recept, ideaal bij spitsuur in de ochtend!

overnight oats recept

 

De dagen dat ik naar mijn werk ga is vaak een race tegen de klok. Ik moet dan uiterlijk om 07.30 uur ‘s ochtends de deur uit (vaak zelfs nog eerder) en voor die tijd moeten er dan ook nog eens twee kleine kinderen aangekleed zijn om ze naar het kinderdagverblijf te brengen. Veel tijd om een ontbijt klaar te maken heb ik dan niet, maar ik vind het wél erg belangrijk om ‘s ochtends goed te ontbijten. Een makkelijk overnight oats recept is dan ideaal!

Ik heb gemerkt dat wanneer ik ‘s ochtends zonder ontbijt de deur uitga, ik me de hele dag sloom en suf voel. Ook krijg ik dan sneller last van bloedsuikerschommelingen (ik ben daar heel erg gevoelig voor) en heb ik meer de neiging om te gaan snoepen. Kortom, ik voel me gewoon echt 10x beter als ik goed ontbeten heb. Wat ik nu vaak op werkdagen voor ontbijt eet zijn overnight oats.

Wat zijn overnight oats?

Overnight oats is geweekte havermout, bijvoorbeeld in (amandelmelk). Het is ideaal, omdat je het van tevoren klaarmaakt! Ik hoef er ‘s ochtends alleen nog maar een verse banaan door te prakken en het is klaar. Simpeler kan het niet! Je kunt het afwisselen door bijvoorbeeld gojibessen, chiazaad, andere fruitsoorten, notenpasta’s, dadels of rozijnen toe te voegen. Er zijn echt ontelbare combinaties mogelijk! Ik vind het zelf erg lekker. Ik krijg dit ‘s ochtends prima weg, veel beter dan brood bijvoorbeeld. En: havermout is erg gezond en zó ontzettend goedkoop! Echt hoor, gezond eten hoeft helemaal niet duur te zijn!

Overnight oats recept

Benodigdheden:
200 ml plantaardige melk
45 gram havermout
handjevol gojibessen
eetlepel chiazaad
een eetlepel gebroken lijnzaad
handjevol kokosschaafsel
theelepel kaneel
2 dadels
vers fruit, bijvoorbeeld een banaan, appel of blauwe bessen

Voordat je gaat slapen doe alle ingrediënten in een kom (behalve het fruit) en zet je deze afgedekt in de koelkast. De volgende ochtend hoef je alleen nog wat vers fruit toe te voegen en klaar ben je!

Dit recept is vegan en suikervrij. Havermout is van nature glutenvrij, maar wordt vaak verwerkt in fabrieken waar ze met gluten werken, waardoor het toch sporen van gluten bevat. Mocht je een glutenallergie hebben, dan kan je hier glutenvrij havermout vinden. 

Meer recepten:

Gezond vegan ontbijt met kokosmelk, appel en bananenmousse
Vegan hummus met courgette
Vegan Thaise Noodles

Previous Post
18 april 2014
Next Post
18 april 2014

1 Comment

  • Prijsvraag via Miss Natural gewonnen! | Greenblush

    […] deze vraag was voor mij niet zo moeilijk om te beantwoorden Ik ontbijt bijna iedere ochtend met overnight oats en daar mix ik altijd mijn superfoods doorheen. Deze bestaat uit gojibessen, chiazaad, gebroken […]

Leave a Reply

Instagram

  • De Efteling 😍 #efteling #sprookjes #fairytail #candy #hansengrietje #sprookjesbos #holiday #kids #family #familylife
  • Ken je de natuurlijke beautyboxen van @boxbyshine al? Shine is een luxe beautybox gevuld met fijne duurzame producten. Lees alles over de box via #linkinbio en volg ze meteen even als je mee wil doen aan de #winactie! . #studentcompany #beautybox #unboxing #bbloggers #greenlifestyle #greenblogger #discoverunder5k #gekregen #duurzaam #sustainable #naturalbeauty #natural #eco #ecobeauty #cleanbeauty #cleanliving
  • De mannen zijn op stap, dus vandaag zijn we lekker met z'n tweetjes. Koekjes bakken, kleien en even schommelen, heerlijk kneuterig 💚 Van de week mocht ze wennen in groep 3, de tijd gaat zo snel! 😱#timeflies #enjoythelittlethingsinlife #buitenspelen #dochter #daughter #greenlifestyle #greenblogger #nature #instadaily #kids #daughter #family #familylife #enjoy
  • In love with this new scent 💙 Pure Balance @saltoftheearthdeodorant.nl#purebalance #saltoftheearth #deodorant #crueltyfree #naturalbeauty #natural #vegan #greenlifestyle #greenblogger #bblogger #discoverunder5k #picoftheday #instadaily #linkinbio #sample
  • Deze 100% natuurlijke handcrème van @avanaturalskincare is echt hééll fijn! 👍Het maakt droge handen superzacht en het is bovendien heel zuinig in gebruik. Meer lees je in mijn review, zie link in bio. Fijne avond allemaal! 💚#linkinbio #naturalbeauty #crueltyfree #vegan #greenlifestyle #greenblogger #greenbeauty #cleanbeauty #bblogger #vegancosmetics #dutchblogger #discoverunder5k #review #instadaily #instabeauty #picoftheday #musthave #fav #favorite #ecobeauty #hands #manicure #handcream #bodycare #sample
  • Yay, er gaat niets boven een lang weekend vrij en verse aardbeien 😍🍓 Gaan jullie nog wat leuks doen vandaag? Wij zijn het hele weekend al bezig met klussen, behangen en zo. Ook ben ik na een lange afwezigheid weer begonnen met bloggen, er staan 2 reviews online. Leuk als je een kijkje neemt! 💚#aardbei #strawberry #breakfast #lowcarb #fruit #kha #healthyfood #weekend #pinksteren #greenlifestyle #greenblogger  #bblogger #dutchblogger #discoverunder5k #instafood #picoftheday #foodpic

Follow Me!