Foodwelove
Vega(n) Food

FoodWeLove Box – Thema De Groene Meisjes

Een paar weken geleden las ik op twitter dat de Groene Meisjes in samenwerking met FoodWeLove een speciale box uit gingen brengen. Whoa, dat is nog eens gaaf! FoodWeLove kende ik al bij naam. Ik was al van plan om een box bij ze te bestellen, maar tot nu toe had ik dan nog niet gedaan: “FoodWeLove brengt je in aanraking met bijzondere producten en verhalen die het waard zijn om te delen. We speuren elke dag stad en land af om de meest bijzondere leveranciers en lekkerste producten te vinden en deze met jou te delen. We love to share Good Food!”

FoodWeLove – Het Concept

Het concept is leuk, makkelijk  én lekker: Iedere maand kun je een verrassingsbox ontvangen met minimaal 5 lekkere delicatessen met een bijzonder verhaal. Eigenlijk is het net of je jezelf een cadeau geeft! Nieuwe producten proeven en uitproberen, jezelf laten verrassen… Ik hou ervan 🙂
Je kunt een maandelijks abonnement afsluiten, een eenmalige box ontvangen, een box cadeau doen, óf kiezen voor een special, wat ik in dit geval heb gedaan.

De special van deze keer is van De Groene Meisjes. Ik ben een grote fan van ze, ik lees hun blog dagelijks! De Groene Meisjes bloggen over groen, duurzaam leven, biologische en fairtrade producten, vintage/kringlopen en over hun vegan lifestyle. Recent hebben ze ook een e-book uitgebracht met heerlijke ontbijtrecepten. Voor deze speciale FoodWeLove box hebben ze dan ook een aantal van hun favoriete vegan producten samengesteld, die je overigens ook goed kunt gebruiken bij hun ontbijt recepten!

Not a vegan

Maar goed, vegan dus. Ik ben zelf géén veganist. Sterker nog (en please don’t shoot me), ik ben niet eens een vegetariër! ‘Nou, wat moet je dan met zo’n box?’ hoor ik je al denken 😉 Ik ben erg geïnteresseerd in plantaardige voeding en ik eet nog maar weinig vlees. De vegan lifestyle fascineert me wel. Ik ben namelijk altijd erg nieuwsgierig naar wat je dan nog wel kan en mag eten, en wat zoal de alternatieven zijn. In plaats van te kijken wat je niet meer mag eten, zie ik het juist als een verrijking. Er is een wereld voor mij open gegaan aan nieuwe producten, ingrediënten en recepten. Daarnaast vind ik het een prettig idee dat je hiermee verantwoord bezig bent. Het is efficiënter wat de voedselproductie betreft, het spaart de dieren én het is goed voor het milieu. Steeds vaker kies ik daarom ook voor vegan gerechten. Maar (nog) niet voor de volle 100%. 

Anyway, genoeg gekletst! Tijd om te laten zien wat er in de box zat:

Amandeldrink van Provamel

Ik drink graag amandelmelk, bijvoorbeeld bij mijn havermout. Maar eigenlijk maak ik het altijd zelf. Dit komt omdat de meeste amandeldrinks uit een pak aardig wat suiker en maar 2% amandel bevatten. Deze variant bevat geen geraffineerde suiker, maar is gezoet met agavesiroop. Ook bevat deze soort 8% amandel, beduidend meer dus! Fijne optie als je geen zin hebt om zelf amandelmelk te maken.

Boekweitmeel Pit & Pit

Aha, deze boekweitmeel van pit&pit kende ik al, deze had ik al in huis! Erg fijn, ik gebruik het bijvoorbeeld om boekweit pannenkoeken te bakken. Extra meel komt altijd goed van pas.

Pukka Vanilla Chai Thee

De Vanilla Chai thee van Pukka ruikt ontzettend lekker! Kruidig en zoet, naar kaneel, vanille, gember en kardemom. Dit product is nieuw voor mij. Ik had wel al van Chai thee gehoord, maar nog nooit gedronken. Dat komt bij deze wel goed 🙂

Superfoodmix van Jan Gotjé

Een mix van diverse ongebrande noten met pompoenpitten, gojibessen en moerbeien. En wow… dit is echt van uitstekende kwaliteit! Smaakt supervers en gewoon erg lekker. Aanrader!

Royal Green Kokosbloesemsuiker

Yes! Kokosbloesemsuiker!! Ik heb de mijne laatst opgemaakt, ik wilde al nieuwe kopen. Deze van Royal Green is ook van uitstekende kwaliteit en een goede vervanger voor geraffineerde suiker. Smaakt zelfs nog lekkerder dan gewone suiker ook vind ik.

Royal Green Kokosolie

Hah, dit kon natuurlijk niet uitblijven… Stiekem had ik het ook wel een beetje verwacht: Kokosolie, ook van Royal Green. Deze kokosolie is extra vergine en geschikt om in te koken, bakken, smeren op je brood, huid, haar, babybilletjes, you name it. Kokosolie is gewoon altijd goed. Ik gebruik het vaak als ingrediënt voor mijn zelfgemaakte cosmetica, dus ook dit product komt goed van pas!

Nakd Cocoa Delight Reep

Tot mijn grote spijt heeft deze Nakd bar de foto niet overleefd. Mijn excuses hiervoor. Het smaakte in ieder geval onwijs lekker! Nakd: een suikervrije en glutenvrije bar, op basis van cashewnoten, dadels, rozijnen en cacao. Lekker, puur en verantwoord. Ik kende dit merk nog niet, dus ik ben erg blij met deze nieuwe ontdekking!

Conclusie FoodWeLove box

Ik ben ontzettend enthousiast met deze FoodWeLove Special en ik vind dat ze samen met de Groene Meisjes een geweldige selectie hebben gemaakt! Het zijn stuk voor stuk bruikbare, kwalitatief hoogstaande producten. Er zit werkelijk niks tussen waarvan ik denk: ‘Nou, geen idee wat ik hier nou mee aan moet’. Well done!

Voor meer informatie over het concept van Foodwelove verwijs ik je graag naar hun website. 

Meer food:
Unboxing healthbox april
De allerhande box
Vegan amandelspijs recept

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply