Vega(n) Food

Vegan amandelspijs recept (geraffineerd suikervrij)

Het is bijna Pasen, en dat betekent dat het tijd is voor Paasbrood! Ik wil deze zelf gaan maken dit jaar. Maar voordat ik dat ga doen, begin ik eerst met het maken van een vegan amandelspijs recept. Het is niet moeilijk om deze zelf te maken. Het bestaat in feite gewoon uit amandelen, suiker en citroen. In plaats van suiker gebruik ik rijststroop. Lees snel verder voor mijn vegan amandelspijs recept!

Vegan amandelspijs recept

-150 gram amandelmeel
– citroenrasp van een halve citroen + een theelepel citroensap
– 3 eetlepels rijststroop
– eventueel wat druppels vanille essence

Doe de amandelmeel en de citroensap in een kom. Voeg daar de vanille essence en de rijststroop toe.

Roer het goed door elkaar en gebruik vervolgens je handen om er een bal van te kneden.

Bewaar de amandelspijs een aantal dagen afgedekt in de koelkast, dat komt de smaak ten goede. Maak dit recept daarom gerust een aantal dagen van tevoren! Eventueel kun je de amandelspijs in de vriezer bewaren. Van de week ga ik verder met deel 2 van het recept; namelijk een gluten- en suikervrij paasbrood bakken!

Ga jij nog wat lekkers maken voor Pasen dit jaar? 

Meer vegan recepten:

Vegan paascake
Courgette pasta (vegan en glutenvrij)
Vegan couscous salade

Previous Post
12 april 2014
Next Post
12 april 2014

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram

    Instagram has returned invalid data.

    Follow Me!