Duurzame lifestyle Review Vega(n) Food

Yes!! Nieuw: Lovechock tabletten

lovechock repen

 

Chocola en ik zijn dikke vriendjes. Letterlijk. Want alhoewel ik niet een grote snoeperd ben, kan ik chocola toch moeilijk weerstaan. Zodra ik een chocolade reep in huis heb, dan MOET deze gewoon direct op. No way dat ik het bij één stukje hou. Ach, ik ben vast de enige niet met dit probleem…toch?

Het goede nieuws is dat Lovechock wat dat betreft een stuk gezonder is dan de meeste andere merken chocola. Lovechock is op basis van RAW cacao, het is vegan, suikervrij en zit bomvol gezonde stofjes en superfoods. Ik heb eerder al een artikel over Lovechock geschreven, deze kun je hier teruglezen. Vandaag een nieuw artikel, omdat Lovechock onlangs nieuwe producten heeft uitgebracht.

Weet je wat trouwens zo leuk is? Ik wist al een tijdje dat deze nieuwe tabletten in ontwikkeling waren. Zo’n 6 maanden geleden zat ik namelijk in een testpanel waarbij ik mijn mening over nieuwe smaakcombinaties mocht geven. Hoe cool is het dan dat je nu deze tabletten gewoon zo letterlijk voor je neus hebt liggen? Zouden de smaken nu heel anders zijn dan wat ik destijds heb geproefd? Hihi, ik was wel ontzettend benieuwd geworden!

Nieuwe Lovechock tabletten

Uiteindelijk heeft Lovechock 3 nieuwe smaken uitgebracht: Sweet Nibs & Sea Salt, Blueberry & Hemp Seed en Almond & Baobab. In tegenstelling tot de bekende repen van dit merk, betreft het hier tabletten, met de inhoud van 70 gram.

Sweet Nibs & Sea Salt:
Sweet nibs & Sea Salt bestaat voor 86% uit pure chocola en heeft een verfijnde smaak van dadels en zeezout. De combinatie van zeezout en chocola is erg lekker, maar het is niet te vergelijken met bijvoorbeeld de zeezout-karamel van Tony Chocolonely. Deze laatstgenoemde smaakt een stuk zoeter (die ik overigens óók goddelijk vind). De sweet nibs geven de chocola een subtiele bite. Je proeft het zout vooral als nasmaak. Lekker!

Blueberry & Hemp Seed
Ik hou er wel van, aparte smaakcombinaties. Blauwe bessen en hennepzaad is niet een combinatie waar ik zelf op zou komen, maar het ‘klopt’ wel. Blauwe bessen zijn rijk aan antioxidanten en hennepzaad is het enige eiwit ter wereld dat alle benodigde aminozuren bevat. Super gezond dus! Blueberry & Hemp Seed heeft een cacaogehalte van 84%. Je proeft de smaak van blauwe bessen er duidelijk doorheen, ik hou ervan!

Almond & Baobab
Mijn favoriet van de drie. Ik hou namelijk ontzettend van de smaak van amandel. Het geeft de chocola een zachte, verfijnde smaak. Baobab is rijk aan vitamine C en geeft de chocola een lekkere fruitige smaak. Almond & Baobab bevat 85% cacao.

Zoals je kunt zien ontlopen de percentages elkaar niet veel, de tabletten bestaan voor ongeveer 85% uit cacao. Lovechock is 100% biologisch, past in een veganistisch dieet, is milieuvriendelijk, bevat flavonoïden, is melkvrij, sojavrij, glutenvrij, zonder geraffineerde suikers, gezoet met kokosbloesemnectar en (Lovechock Almond Baobab) bevat noten.

lovechock tabletten

Daarnaast bevatten deze Lovechock tabletten een mooi reliëf. Ik vind het er prachtig uitzien. Is toch weer eens wat anders dan ‘blokjes’ of gewoon een gladde reep. Zijn de smaken uiteindelijk anders geworden dan tijdens het testpanel? Ja, absoluut! Leuk om dat zo te ervaren.

Mocht je gewone zoete melkchocola gewend zijn, dan kunnen deze smaken misschien even wennen voor je zijn. Toch heb ik gemerkt dat, wanneer je minder suiker gaat eten en voor puurdere ingrediënten gaat, dat je pure smaken ontzettend leert waarderen. Vroeger dronk ik graag koffie verkeerd, maar tegenwoordig ga ik gewoon voor zwarte koffie. Dat geldt voor chocola net zo!

Lovechock tabletten kosten €3,99 per stuk en is bij de meeste biologische winkels en webshops te koop.

Welke van de Lovechock tabletten lijkt jou het lekkerst?

Disclaimer: Dit betreft een review waarvan het product door een bedrijf is opgestuurd

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply