Vega(n) Food

Lovechock – Raw Chocolate, Happiness Inside

LovechockGisteravond was ik aanwezig op het Lovechock hoofdkantoor voor een spannende meeting! Ik kan er niet helaas niet teveel over zeggen, maar ik kan wél vertellen dat ik naar huis ging met een mooi gevulde goodiebag! Wat daarin zat zal ik jullie even laten zien.

Lovechock is in 2009 opgericht door Laura de Nooijer. Tijdens haar rondreis door Mexico en Brazilië raakte zij geïnspireerd door de oorspronkelijke kracht van planten. Zij was al langer in de ban van raw foods en de pure levenskracht daarvan. Tijdens de reis ontdekte zij de magische liefdeskracht van de rauwe cacao, iets wat de Maya’s allang wisten en gebruikten. Terug in Nederland begon Laura met het maken van raw chocolate, en al snel kochten haar vrienden de eerste chocolaatjes…

Begonnen in haar eigen keuken met een steelpannetje, nu inmiddels uitgegroeid tot een welvarende onderneming met 15 man personeel. En lovechock groeit nog steeds! Sinds kort zijn de producten óók bij AH to go en de Bijenkorf te vinden, naast biologische winkels zoals Marqt, de Natuurwinkel en Ekoplaza.

Lovechock is de eerste RAW chocolate van Nederland en wat mij betreft: ook de lekkerste!

De chocola wordt niet verhit boven de 49 graden, waardoor allerlei vitaliserende stofjes, zoals anti-oxidanten, behouden blijven. Daarnaast is de chocola 100% biologisch, gluten-, melk-, en sojavrij, waardoor het ook voor veganisten geschikt is. In plaats van geraffineerde suikers is de chocola gezoet met kokosbloesemnectar. Kokosbloesemnectar doet niet je bloedsuiker schommelen én is het meest duurzame suiker wat bestaat. Verder bevatten de repen fruit en superfoods. Uiteraard zijn de producten van Lovechock duurzaam en milieuvriendelijk verpakt.

lovechock

De Goodiebag

In de goodiebag zaten 6 soorten chocolate bars én een verpakking van Lovechock Rocks. De chocolate bars ken ik, want die koop ik zelf ook regelmatig, maar de Lovechock rocks zijn compleet nieuw voor mij. Er zijn 3 soorten rocks verkrijgbaar, de rocks in de goodiebag bestaan uit amandelen omhuld met rauwe choclade, knapperige quinoa, kaneel en een vleugje reishi.

Reishi? Yep! Reishi is een geneeskrachtige paddenstoel wat in Aziatische landen al meer dan 4.000 jaar wordt erkend als bevorderaar van een gezond en lang leven. Ook zou Reishi, bij preventief gebruik, de algehele gezondheid bevorderen en het risico van kanker en hart- en vaatziektes verminderen, en onze natuurlijke afweer versterken. (bron: reishi.nl)

Ik heb de Lovechock Rocks geproefd en ik moet zeggen: ze zijn heerlijk! Ook Simon en Niels hebben de Rocks goedgekeurd! Het is een lekkere en unieke combi van smaken. Verrassend, vanwege de Reishi paddestoel, maar toch helemaal niet gek!

Daarnaast bevatte de goodiebag de volgende repen:

– Pure/nibs: Robuuste pure reep met krokante stukjes cacaoboon.
– Almond/fig (mijn favoriet!): Rijke, volle chocolade met noten en zoete vruchten.
– Goji/orange: Verfijnde sensuele combinatie van cacao met zwoele fruitsoorten.
– Pineapple/inca: Zomerse reep met fris tintelend fruit.
– Mulberry/vanilla: Hartverwarmende chocolade met tonen van toffee en vanille.
– Pecan/maca: Donkeren chocolade met brosse noten, zacht fruit en fris-zoete tonen.

Almond/fig is dus mijn favoriet, maar ik moet zeggen dat ik ze allemaal lekker vind! Er is geen één soort waarvan ik zeg: hmm nee, dat lust ik niet (maar goed, waar hebben we het over? Chocolaaaaa, hallo! ;-))

lovechock

De Lovechock repen kosten €2,99 per stuk. De rocks kosten €4,49. Dat is niet heel goedkoop, maar je moet weten dat je aan een klein stukje chocola al genoeg hebt. Je hebt er beduidend minder van nodig! En de smaak + de ingrediënten zijn zó fantastisch, daar kan geen ander merk tegenop! Het kan goed zijn dat je in het begin aan de smaken moet wennen, als je tenminste gewone melkchocola met veel suiker gewend bent. Maar…. als je eenmaal aan Lovechock gewend bent, wil je geen Mars of Milky Way meer! Je bent daarom gewaarschuwd 😉

Wat ik vooral ontzettend cool vind is dat eigenaresse Laura van haar liefde voor rauwe chocola haar beroep van heeft kunnen maken. Dat is toch te gek? Iets doen wat je fantastisch vindt en daarbij nog 15 man personeel in dienst kunnen nemen ook! Ik vind dat super inspirerend!

Voor verkooppunten verwijs ik je graag naar de site van Lovechock.

Ben jij bekend met Lovechock? Welke smaak is jouw favoriet?

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply