Green beauty Review

Marilou Bio Shampoo en Douchegel Groene Thee

Marilou Bio Milde Shampoo + Douchegel groene thee

Zoals je misschien ondertussen wel weet, gebruik ik graag natuurlijke en het liefst biologische verzorgingsproducten voor mijn lichaam. Daarbij vermijd ik liever producten waar sls/sles in zit, omdat mijn huid daar niet goed op reageert. De producten van Marilou Bio voldoen aan deze voorwaarden en was daarom erg benieuwd hoe ze zouden bevallen. Tijd voor een review!

Marilou Bio: een leuk, hip beauty merk uit Frankrijk. De verpakkingen zijn zonder teveel poespas, maar zien er toch aantrekkelijk uit. Mooi strak wit, met een vrolijk lettertype en een gekleurd plaatje erop. Ik vind het er leuk uitzien!

De producten van Marilou Bio dragen het ECOcert label, wat wil zeggen dat de producten voor minimaal 95% uit natuurlijke ingrediënten bestaan, waarvan 10% van biologische oorsprong zijn. Marilou Bio is vrij van siliconen, parabenen en synthetische kleur- en geurstoffen. Tevens zijn de verpakkingen van Marilou Bio vervaardigd uit duurzaam en gerecycled materiaal. Ik word hier erg blij van!

Marilou Bio Review: Milde Shampoo + Douchegel Groene Thee

Marilou Bio Milde Shampoo (€ 7,99, 125ml)

Een shampoo met biologische honing en aloe vera extract. Het reinigt je haar op milde wijze. Deze shampoo is met name geschikt voor normaal haar. Het herstelt glans en vitaliteit, het is geschikt voor frequent gebruik.

Ingredienten:
Aqua (Water), Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Ammonium Lauryl Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Mel (Honey)*, Cocoglucoside, Glyceryl Oleate, Tocopherol, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Parfum (Fragrance), Citric Acid, Sodium Chloride, Sodium Benzoate, Benzyl Alcohol, Benzoic Acid, Citral, Linalool, D-limonene.

* Ingrediënten van biologische oorsprong

Marilou Bio Milde Shampoo bestaat voor 98.95% uit natuurlijke ingrediënten, waarvan 10% van biologische oorsprong zijn.

Inmiddels heb ik deze shampoo al een aantal weken in gebruik. Wat ik fijn vind aan deze shampoo is dat deze bijna 100% natuurlijk is. De hoeveelheid aan biologische ingrediënten is echter maar 10%. Ik krijg dus sterk de indruk dat dit puur is om aan het  ECOcert keurmerk te voldoen. Maar goed, 10% is altijd nog beter dan helemaal niets, dus het is wat mij betreft ook helemaal prima 🙂 De shampoo is vrij van sls/sles, wat mijn hoofdhuid erg prettig vind. Ik heb geen last van jeuk met deze shampoo, hoera!

De shampoo schuimt niet heel erg, ik heb hierdoor het gevoel dat ik mijn haar 2x moet wassen om het helemaal schoon te krijgen. Dit is wel vaker het geval met natuurlijke/biologische shampoo’s, dus daar ben ik wel een beetje aan gewend. De shampoo is hierdoor wat minder zuinig in gebruik. Maar verder doet de shampoo wat het moet doen en mijn haar ziet er vol en glanzend uit. Mijn haar voelt zacht en glad aan, ook al heb ik de afgelopen weken expres geen conditioner gebruikt na het wassen.

Ik heb de indruk dat mijn haar sowieso de laatste tijd wat beter uit is gaan zien. Hoogst waarschijnlijk door het gebruik van deze shampoo in combinatie met de Henna haarverf van een paar weken terug. Met als enige minpunt dat deze shampoo niet heel zuinig in gebruik is, ben ik verder dik tevreden!

marilou bio review

Marilou Bio Douchegel Groene Thee (€ 7,99, 150 ml)

Een natuurlijke, verfijnde douchegel wat de verzorgende en hydraterende eigenschappen van aloe vera combineert met de revitaliserende geur van groene thee. Geschikt voor dagelijks gebruik, het geeft vitaliteit en natuurlijke frisheid.

Ingrediënten:
Aqua (Water), Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Ammonium Lauryl Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Coco-glucoside, Sodium Benzoate, Benzoic Acid, Parfum (Fragrance), Sodium Chloride, Citric Acid, D-limonene, Linalool, Citronellol.

* Ingrediënten van biologische oorsprong

Marilou Bio Douchegel Groene Thee bestaat voor 99.3% uit natuurlijke ingrediënten, waarvan 11% van biologische oorsprong zijn.

Ook voor de douchegel geldt dat ik het fijn vind dat dit product bijna 100% natuurlijk is. Echter krijg ik hierbij ook de indruk dat het 11% biologisch is om aan het ECOcert keurmerk te voldoen. Deze douchegel is net als de shampoo, vrij van sls/sles. Wat mij verder opvalt aan de ingrediëntenlijst is dat het Aloe Vera extract hoger op de lijst staat dan de reinigingsmiddelen. Meestal staan de reinigingsmiddelen als tweede en derde ingrediënt op de lijst (hoe hoger een ingrediënt op de lijst staat, hoe meer er daarvan in het product zit). Aloe vera is verzorgend voor de huid, dus dat vind ik alleen maar fijn dat dit ingrediënt zo hoog op de lijst staat.

De geur is van de douchegel is niet helemaal mijn smaak (niks zo persoonlijk als geurbeleving!), maar onprettig vind ik deze ook niet. De geur is vrij subtiel. Ik ruik de groene thee en aloe vera zeker wel, maar deze is niet overheersend. De geur blijft dan ook niet lang hangen.

De douchegel is verder vrij vloeibaar, waardoor ook dit product niet heel zuinig in gebruik is. Verder reinigt de douchegel prima en het droogt mijn huid niet uit.

Conclusie

Al met al komt het erop neer dat ik de shampoo zal blijven gebruiken, want deze vind ik toch wel erg fijn! De douchegel doet zijn werk prima, echter is de geur gewoon niet zo mijn smaak.

Marilou Bio Milde Shampoo en Douchegel Groene Thee zijn verkrijgbaar bij Teenz Skin Store. 

Waar ik wel benieuwd naar ben: welke shampoo en douchegel gebruik jij graag? Laat het me weten in de comments 🙂

Disclaimer: Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply