surya brasil review
Green beauty Review

Surya Brasil review | Henna Cream Golden Blonde haarverf

Enkele weken geleden was ik aanwezig op het bloggers event van SoloBioMooi. Daar mochten we tevens wat producten uitzoeken om te reviewen. Eén van de producten wat ik uitgezocht heb is de Henna Cream Golden Blonde haarverf. Lees je mee met mijn Surya Brasil review?

Ik kleur mijn haar al jaren, ik begon hiermee toen ik een jaar of 14 was. Mijn eigen haarkleur is namelijk dodelijk saai. Het is een beetje donkerblond/lichtbruin/muizig. Met inmiddels ook al wat grijze haren. Een van-alles-net-niks kleur, al zeg ik het zelf! Ik verf/kleur mijn haar dus al heel lang. De ene keer laat ik het door de kapper doen, de andere keer doe ik het zelf, afhankelijk van mijn mood.

Surya Brasil review – natuurlijke haarverf op basis van henna

Toch heb ik nu bewust wat langer gewacht met het opnieuw verven van mijn haar. Ik wilde namelijk voor de verandering een haarverf gebruiken wat op natuurlijke basis is. Al die chemische oplosmiddelen wat doorgaans in haarverf zit kan nooit heel lekker en gezond voor je haar en hoofdhuid zijn. Zeker nu mijn hoofdhuid de laatste jaren wat gevoeliger is wilde ik een mildere variant gebruiken. Ik was daarom zó blij dat ik dit product mocht testen!

Voor mijn Surya Brasil review heb ik gekozen voor de kleur Golden Blonde. Surya Brasil is een haarkleuring op basis van Henna en bevat biologische plantextracten uit het oerwoud van Brazilië. Het merk is o.a. vrij van ammoniak, peroxide, parabenen en zware metalen. Tevens is dit merk biologisch én vegan! Hoera dat klinkt alvast goed! Milde ingrediënten en geen brandigere hoofdhuid dus!

Ingrediënten Surya Brasil henna:

Deionized Water (Aqua), Dipropylene Glycol Methyl Ether, Genipa Americana Extract, Cetearyl Alcohol,CetrimoniumChloride,OrbignyaOleifera(Babacu)SeedOil, Glycerin,Hydroxyethylcellulose, Essential Oils Rose Flower (Rose), Cananga Odorata (Ylang Ylang), Jasminum Officinale (Jasmin) and Santalum Álbum (Sandalwood), Achillea Millefolium Extract*, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract*, Arnica, Montana Extract*, Bertholletia Excelsa (Brazil Nut) Extract*, Chamomile Recutita (Camomile) Extract*, Corylus Rostrata (Hazel) Seed Extract*, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract*, Euterpe Oleracea (Açaí) Fruit Extract*, LawsoniaInermis(Henna)LeafExtract*, MalphigiaPunicifoliaFruitExtract*,MalvaSylvestrisExtract*, Paullinia Cupana (Guaraná) Fruit Extract*, Phyllanthus Emblica (Amla) Fruit Extract*, Ziziphus Joaseiro (Juá) Extract*, Benzyl Alcohol (and) Dehydroacetic Acid, Aminomethyl propanol, Sodium Citrate.

De verpakking:

surya brasil review

Het doosje doet me denken aan India, Ayurveda, het is Oosters. De uitstraling van het doosje past heel goed bij Henna. Ik vind de verpakking eerlijk gezegd niet heel aantrekkelijk uitzien. Maar het gaat om de inhoud, toch?

surya brasil review

Golden Blonde zou dicht bij mijn eigen haarkleur moeten liggen en het geheel nét even een warmere glans moeten geven. De verwachting is dat het in mijn geval op ‘Light Brown’ uitkomt.

suryabrasil3

Hoe werkt haarkleuren met hennaverf?

Wat ik ontzettend handig vind, is dat het al kant-en-klaar in een flesje zit! Geen geknoei met flesjes overgieten of een prutje maken met henna poeder. I like it!

In het doosje zitten verder nog een paar plastic handschoenen inbegrepen, een gebruiksaanwijzing en zelfs een haarkapje om je haar af te dekken tijdens het wachten. Een conditioner wat je vaak bij andere merken haarverf ziet om de haarschubben te sluiten (zodat de kleur goed blijft zitten), zit er niet bij inbegrepen. Op de verpakking staat wel dat deze los verkrijgbaar is.

De Henna crème verdeelt makkelijk over mijn haar en is niet te dik of te vloeibaar, eigenlijk precies goed. Het drupt en vlekt niet. Ik heb hierdoor geen last van gehad gevlekte oren en haarlijn, omdat de haarverf is gaan uitlopen, erg prettig!

In de gebruiksaanwijzing staat dat de Henna 30 tot 60 minuten in moet trekken. Ik twijfel een beetje hoe lang ik het in moet laten werken, maar ik besluit voor 45 minuten te gaan. Een middenweg dus.

Voor het kleuren:

haarbeforeMijn haarkleur vóór dat ik het ga kleuren. De lichtere highlights in mijn haar vind ik wel leuk, het geeft een speels effect. Deze zijn overigens ontstaan… door de zon. “Welke zon?”, hoor ik je denken. Haha dat weet ik ook niet, maar ik heb dit eigenlijk altijd. Mijn haar licht makkelijk op. Ik heb dit in ieder geval niet door de kapper laten doen 🙂

IMAG0026

Wanneer je dichterbij kijkt zie je toch ook al grijze haren zitten en zie je hoe ontzettend saai mijn eigen haarkleur is… Het is gewoon niet zo fraai, al zeg ik het zelf!

Na het kleuren:

haarverfafter

haarverfafter2

Tádáááá! Na 45 minuten laten intrekken is dit het eindresultaat! Mijn haar is nu egaler en warmer van kleur. Ook glanst het veel meer! De grijsdekking van de Henna crème is prima, er er zijn geen grijze haren meer te zien. Ik ben super blij met het resultaat!

De kleur zou als het goed is 4-6 weken moeten blijven zitten, afhankelijk van hoe vaak je je haar wast. Surya Brasil Golden Blonde kost €13,75 en is bij SoloBioMooi en Big Green Smile te koop. De conditioners van Surya Brasil zijn tevens ook via deze webshop verkrijgbaar.

Kleur jij je haar wel eens? En zo ja, heb jij ervaring met henna en/of natuurlijke haarverf?

You Might Also Like...

2 Comments

 • Kathy Heckscher
  27 maart 2017 at 22:02

  Wat goed die foto’s. Zo kan ik zien dat het niet te fel uitvalt. Ik gebruik ook sinds kort henna cream, zelfde merk. Eerst goudbruin maar hij pakte nauwelijks, daarna lichtbruin, ging beter. Nu ga ik wat goudblond erbij doen, dankzij jouw foto’s
  groeten, Kathy

 • Sana
  12 augustus 2020 at 23:47

  Ik verf m’n haar al een jaar met henna. Nu beginnen de grijze haren door te komen maar dekt de henna niet de grijze haren.
  Ik gebruik eerst de rode henna daarna de indigo, resultaat op mij ln grijze haren zijn een kopergloed.. Zo lelijk.. Kan ik de goudblondverf eerst gebruiken en daarna de indigo?

Leave a Reply