Green beauty

Shoplog: duurzame producten van Babongo en Lanaluna

Shoplog duurzame producten

Hoi allemaal! Zoals jullie misschien wel weten ben ik bezig met minimaliseren. Ik winkel niet zo vaak, maar als ik het doe, let ik er op dat dit producten zijn die voor mij echt een toegevoegde waarde hebben, die gebruikt gaan worden en duurzaam vervaardigd zijn. Ik liet al eerder een artikel zien hoe ik mijn badkamer duurzamer wil maken. En zodoende ga ik iedere keer wanneer iets vervangen dient te worden op zoek naar een duurzame variant. Bovendien steun ik zodoende ook de kleine, zelfstandige ondernemers, ik vind dat ook fijn om dat te kunnen doen. Vandaag laat ik mijn shoplog met duurzame producten zien.Β 

Shoplog: duurzame aankopen van Babongo en Lanaluna

Shoplog duurzame producten

1. Wasbare wattenschijfjes van LanaLuna

Ik was al een tijdje op zoek naar wasbare wattenschijfjes. Je kunt ze prima zelf maken, dit heb ik nog overwogen om te doen (bij Galina vind je een toffe DIY), maar later bedacht ik me dat ik dat hoogstwaarschijnlijk toch beter kan kopen omdat dit typisch een klusje is wat blijft liggen. Op de site van LanaLuna trof ik al eens wasbare wattenschijfjes aan die me wel wat leken, maar ik had ze nog niet besteld. Totdat ik de review van Claire las. Zij heeft deze wasbare wattenschijfjes ook gekocht en is er erg tevreden over. Dit trok mij over de streep en ik heb ze direct besteld. De volgende dag had ik ze al in huis. Handig verpakt, zonder plastic. En ze werken echt ideaal! Ik ben er super blij mee. Dus yes, eindelijk kan ik dit van mijn lijstje afstrepen!

2. Een zero waste afwasborstel

Wij hebben thuis geen vaatwasser en wassen daarom gewoon met de hand af. Weet je dat ik afwassen niet eens zo erg vind? Het is stiekem best wel gezellig om dit met z’n tweetjes te doen. Zo raak je nog eens met je partner in gesprek haha. En de kinderen helpen ook regelmatig een handje mee. Echter hadden we een plastic afwasborstel die aan vervanging toe was. Ik besloot daarom nu voor een duurzame variant te gaan, gemaakt van duurzame kokosvezels en hout. Deze afwasborstel is volledig plasticvrij en verkrijgbaar in leuke kleurtjes. Waaronder gezellig roze πŸ™‚ Ik laat binnenkort weten hoe dit product ons bevalt! Dit product heb ik gekocht bij Babongoshop.

shoplog duurzame producten

3. Lamazuna Konjac spons

Ik ben dΓ³l op de Konjac spons. Echt, wat mij betreft dΓ© ontdekking van 2016. Alleen gebruikte ik tot dusver van een ander merk, namelijk van The Konjac Sponge Company om mijn gezicht te reinigen. Wat mij zo aanspreekt aan dit product van Lamazuna is dat de verpakking plasticvrij is. De spons zelf is echter wat kleiner dan wat ik gewend ben. Ik moet dit product nog gebruiken, dus ik weet nog niet of dit merk net zo goed bevalt, maar ik kom daar nog op terug. Ook dit product kocht ik bij Babongoshop.

4. Granny’s nettasje van biokatoen

Mijn oma gebruikte dit soort tasjes vroeger al. Ik kan me nog goed herinneren, dat als we samen boodschappen gingen doen, ze altijd haar eigen tasjes meebracht. Hoogstwaarschijnlijk niet eens vanwege milieu bewustzijn, maar gewoon, gezond verstand. En ik vind ze tof! De tasjes zijn ideaal om je fruit in te doen als je naar de markt gaat. De tasjes zijn ook in andere kleuren verkrijgbaar, ik koos voor zeegroen. Ook te koop bij Babongoshop.

5. Babongo Geranium Shampoo Bar (mini)

Dit product heb ik niet gekocht, maar kreeg ik van Nicole (de eigenaresse van Babongoshop) als extraatje bij mijn bestelling. Ontzettend leuk, want de Babongo zeepjes zijn mij uitstekend bevallen en deze variant kende ik nog niet. Het zeepje kun je als shampoo gebruiken en de geur van geranium vind ik dus echt geweldig. Dankjewel!

Dit zijn mijn aankopen die ik onlangs heb gedaan. Heb jij onlangs nog duurzame producten geshopt?

Previous Post
23 januari 2017
Next Post
23 januari 2017

13 Comments

 • MariΓ«lle Markgraaff

  Wat een super leuke shoplog! Ik heb de wasbare watjes ook in gebruik en ik vind ze top! De rest ga ik lekker onthouden πŸ™‚

 • Claire

  Wat leuk dat je de wattenschijfjes ook zo fijn vindt! En wat een geweldige aankopen, ik wil ook nog graag een nettasje want die plastic zakjes in de winkel wil ik niet meer gebruiken. Ben benieuwd hoe haarzeep jou bevalt, ik test het nu een maand en heb gemengde gevoelens haha.

 • Iris

  Leuke dingen! Ik wil nog heel graag de wettenschijfjes en nettasjes aanschaffen! Je hebt ook van dit soort tasjes van Re-Sack (geloof ik) en die lijken mij echt heel handig en fijn.

  • Greenblush

   Klopt inderdaad Iris! Gelukkig is er steeds meer keuze op groen en duurzaam gebied

 • Amke

  Ha, daar is de shampoobar, leuk! Ik heb trouwens nog wel ergens de illusie dat ik binnenkort zelf wattenschijfjes ga maken. Maar had ook al de enthousiaste review van Claire gelezen, dus mocht ik nu toch uitstelgedrag gaan vertonen, is dat zeker nog een goede optie.

 • Sara | MevrouwMiauw

  Wat een leuke shoplog zeg! Grappig om te lezen trouwens dat je geen hekel hebt aan de afwas. Dat zal met deze fijne en duurzame afwasborstel alleen nog maar minder vervelend zijn! πŸ™‚

 • Galina

  Ah wat lief dat ik een linkje krijg πŸ™‚ Ik vind die afwasborstel echt heel leuk. Ben benieuwd naar je review, want ik zou graag willen weten of hij ook een tijdje meegaat. Ik gebruik nu gewoon houten borstels van de AH, maar nog duurzamer zou top zijn.

  • Greenblush

   Graag gedaan hoor! En een uitgebreide review volgt nog πŸ™‚

 • Lori (Mama's Jungle)

  Haha die afwasborstel lijkt mij ook wel wat! Hij lijkt ook wel een beetje op een plee borstel hihi

  • Greenblush

   Hahaha ja inderdaad! Maar hij werkt tot dusver prima als afwasborstel, dus dat houden we maar zo πŸ™‚

 • Natasja

  Wat een mooie producten, ik vind ze er ook nog eens heel gaaf uitzien!

Leave a Reply

Instagram

 • Drie jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met @flowcosmetics.benelux en ik was direct verkocht. Ook hun serum foundation en conditioner bar zijn echte aanraders! Meer over deze producten lees je via #linkinbio. Wil je deze producten ook eens proberen? Met kortingscode 'greenblush' ontvang je tijdelijk 15% korting! πŸ’š#flowcosmetics #naturalbeauty #crueltyfree #thepowerofmakeup #makeup #bbloggers #review #vegan #skincare #cosmetics #greenblogger #organic #finland #zerowaste #zerowastebeauty #beauty #veganbeauty #foundation #serum #dutchblogger #instadaily #coupon #gekregen #kortingscode #ecobeauty #greenlifestyle #dierproefvrij
 • Sint gaat op 5 december aan alle kinderen cadeautjes uitdelen, maar kan helaas niet aan iedereen bloed weggeven, terwijl dat juist zo hard nodig is. Daarom steun ik Sanquin en heb ik mij aangemeld als bloeddonor ❀ Overweeg jij ook bloeddonor te worden? Meld je dan aan via de website van #sintzoektje (zie #linkinbio) #sinthierbenik #sanquin #bloeddonor #bloedgeven #bloedbank #bloedgevendoetleven #sinterklaas #geven #redeenleven #collab
 • Ik maakte van de week deze lasagne en oeh, hij smaakte erg goed! In plaats van 'gewone' lasagne heb ik pompoenlasagne gebruikt. Dit zijn in feite dunne plakjes pompoen, maar het werkt erg goed als vervanger. Lekker met spinazie en kaas, bijvoorbeeld ricotta! Als saus heb ik Verspil-me-nietjes pastabasis met 96% groente gebruikt. Dit een saus op basis van minder perfecte groente, maar die uiteraard net zo lekker smaken. Met het Verspil-me-nietjes concept wil supermarkt Lidl voedselverspilling tegengaan Γ©n kunnen wij een gezonde maaltijd op tafel zetten πŸŒπŸ’š Het recept vind je via #linkinbio! #pastabasis #verspilmenietje #makkelijkgezondemaaltijd #verspillingsvrij #snellepasta #pumpkin #lasagne #lowcarb #vega #vegetarian #recipe #instafood #foodpic #dinner #recept #healthymeal #healthyfood #koolhydraatarm #pompoenlasagne #pompoen #collab #comfortfood
 • 😍😍😍 @woocares scented candles, room sprays and diffusers πŸ’š#linkinbio #woocares #worldsofopportunities #amsterdam #review #scent #candle #homescents #tranquility #gift #christmas #present #gekregen #greenblogger #homedecor #scentedcandles #sustainable #discoverunder5k #instadaily #picoftheday #candles #diffuser #roomspiration #roomspray #handmade #loveit #musthave
 • ❀️ the vibe of Berlin. The people here are awesome and we really had a great time. Too bad it's time to go home now, though I can't wait to see my family again 😘#berlin #berlijn #friends #citytrip #instatravel #travel #berlinwall #berlinwallart #goodvibes #art #eastsidegallery #discoverunder5k #city #deutschland
 • Berliner Mauer East Side Gallery#berlin #berlijn #berlinwallart #eastsidegallery #holiday #art #graffiti #berlijnsemuur #deutschland #germany #discoverunder5k #instatravel #citytrip #travel #instadaily #picoftheday

Follow Me!