Shoplog duurzame producten
Green beauty

Shoplog: duurzame producten van Babongo en Lanaluna

Hoi allemaal! Zoals jullie misschien wel weten ben ik bezig met minimaliseren. Ik winkel niet zo vaak, maar als ik het doe, let ik er op dat dit producten zijn die voor mij echt een toegevoegde waarde hebben, die gebruikt gaan worden en duurzaam vervaardigd zijn. Ik liet al eerder een artikel zien hoe ik mijn badkamer duurzamer wil maken. En zodoende ga ik iedere keer wanneer iets vervangen dient te worden op zoek naar een duurzame variant. Bovendien steun ik zodoende ook de kleine, zelfstandige ondernemers, ik vind dat ook fijn om dat te kunnen doen. Vandaag laat ik mijn shoplog met duurzame producten zien.ย 

Shoplog: duurzame aankopen van Babongo en Lanaluna

Shoplog duurzame producten

1. Wasbare wattenschijfjes van LanaLuna

Ik was al een tijdje op zoek naar wasbare wattenschijfjes. Je kunt ze prima zelf maken, dit heb ik nog overwogen om te doen (bij Galina vind je een toffe DIY), maar later bedacht ik me dat ik dat hoogstwaarschijnlijk toch beter kan kopen omdat dit typisch een klusje is wat blijft liggen. Op de site van LanaLuna trof ik al eens wasbare wattenschijfjes aan die me wel wat leken, maar ik had ze nog niet besteld. Totdat ik de review van Claire las. Zij heeft deze wasbare wattenschijfjes ook gekocht en is er erg tevreden over. Dit trok mij over de streep en ik heb ze direct besteld. De volgende dag had ik ze al in huis. Handig verpakt, zonder plastic. En ze werken echt ideaal! Ik ben er super blij mee. Dus yes, eindelijk kan ik dit van mijn lijstje afstrepen!

2. Een zero waste afwasborstel

Wij hebben thuis geen vaatwasser en wassen daarom gewoon met de hand af. Weet je dat ik afwassen niet eens zo erg vind? Het is stiekem best wel gezellig om dit met z’n tweetjes te doen. Zo raak je nog eens met je partner in gesprek haha. En de kinderen helpen ook regelmatig een handje mee. Echter hadden we een plastic afwasborstel die aan vervanging toe was. Ik besloot daarom nu voor een duurzame variant te gaan, gemaakt van duurzame kokosvezels en hout. Deze afwasborstel is volledig plasticvrij en verkrijgbaar in leuke kleurtjes. Waaronder gezellig roze ๐Ÿ™‚ Ik laat binnenkort weten hoe dit product ons bevalt! Dit product heb ik gekocht bij Babongoshop.

shoplog duurzame producten

3. Lamazuna Konjac spons

Ik ben dรณl op de Konjac spons. Echt, wat mij betreft dรฉ ontdekking van 2016. Alleen gebruikte ik tot dusver van een ander merk, namelijk van The Konjac Sponge Company om mijn gezicht te reinigen. Wat mij zo aanspreekt aan dit product van Lamazuna is dat de verpakking plasticvrij is. De spons zelf is echter wat kleiner dan wat ik gewend ben. Ik moet dit product nog gebruiken, dus ik weet nog niet of dit merk net zo goed bevalt, maar ik kom daar nog op terug. Ook dit product kocht ik bij Babongoshop.

4. Granny’s nettasje van biokatoen

Mijn oma gebruikte dit soort tasjes vroeger al. Ik kan me nog goed herinneren, dat als we samen boodschappen gingen doen, ze altijd haar eigen tasjes meebracht. Hoogstwaarschijnlijk niet eens vanwege milieu bewustzijn, maar gewoon, gezond verstand. En ik vind ze tof! De tasjes zijn ideaal om je fruit in te doen als je naar de markt gaat. De tasjes zijn ook in andere kleuren verkrijgbaar, ik koos voor zeegroen. Ook te koop bij Babongoshop.

5. Babongo Geranium Shampoo Bar (mini)

Dit product heb ik niet gekocht, maar kreeg ik van Nicole (de eigenaresse van Babongoshop) als extraatje bij mijn bestelling. Ontzettend leuk, want de Babongo zeepjes zijn mij uitstekend bevallen en deze variant kende ik nog niet. Het zeepje kun je als shampoo gebruiken en de geur van geranium vind ik dus echt geweldig. Dankjewel!

Dit zijn mijn aankopen die ik onlangs heb gedaan. Heb jij onlangs nog duurzame producten geshopt?

You Might Also Like...

13 Comments

 • Mariรซlle
  23 januari 2017 at 09:01

  Wat een super leuke shoplog! Ik heb de wasbare watjes ook in gebruik en ik vind ze top! De rest ga ik lekker onthouden ๐Ÿ™‚

 • Claire
  23 januari 2017 at 10:32

  Wat leuk dat je de wattenschijfjes ook zo fijn vindt! En wat een geweldige aankopen, ik wil ook nog graag een nettasje want die plastic zakjes in de winkel wil ik niet meer gebruiken. Ben benieuwd hoe haarzeep jou bevalt, ik test het nu een maand en heb gemengde gevoelens haha.

 • Iris
  23 januari 2017 at 19:05

  Leuke dingen! Ik wil nog heel graag de wettenschijfjes en nettasjes aanschaffen! Je hebt ook van dit soort tasjes van Re-Sack (geloof ik) en die lijken mij echt heel handig en fijn.

 • Amke
  23 januari 2017 at 20:19

  Ha, daar is de shampoobar, leuk! Ik heb trouwens nog wel ergens de illusie dat ik binnenkort zelf wattenschijfjes ga maken. Maar had ook al de enthousiaste review van Claire gelezen, dus mocht ik nu toch uitstelgedrag gaan vertonen, is dat zeker nog een goede optie.

 • Sara | MevrouwMiauw
  23 januari 2017 at 21:33

  Wat een leuke shoplog zeg! Grappig om te lezen trouwens dat je geen hekel hebt aan de afwas. Dat zal met deze fijne en duurzame afwasborstel alleen nog maar minder vervelend zijn! ๐Ÿ™‚

 • Galina
  25 januari 2017 at 12:57

  Ah wat lief dat ik een linkje krijg ๐Ÿ™‚ Ik vind die afwasborstel echt heel leuk. Ben benieuwd naar je review, want ik zou graag willen weten of hij ook een tijdje meegaat. Ik gebruik nu gewoon houten borstels van de AH, maar nog duurzamer zou top zijn.

 • Greenblush
  25 januari 2017 at 22:16

  Graag gedaan hoor! En een uitgebreide review volgt nog ๐Ÿ™‚

 • Greenblush
  25 januari 2017 at 22:27

  Haha ja, afwassen is nog gezelliger geworden ๐Ÿ™‚

 • Greenblush
  25 januari 2017 at 22:28

  Ik ben benieuwd Amke!

 • Greenblush
  25 januari 2017 at 22:29

  Klopt inderdaad Iris! Gelukkig is er steeds meer keuze op groen en duurzaam gebied

 • Lori (Mama's Jungle)
  28 januari 2017 at 20:43

  Haha die afwasborstel lijkt mij ook wel wat! Hij lijkt ook wel een beetje op een plee borstel hihi

 • Greenblush
  29 januari 2017 at 11:30

  Hahaha ja inderdaad! Maar hij werkt tot dusver prima als afwasborstel, dus dat houden we maar zo ๐Ÿ™‚

 • Natasja
  29 januari 2017 at 12:56

  Wat een mooie producten, ik vind ze er ook nog eens heel gaaf uitzien!

Leave a Reply