Beste lippenbalsem
Green beauty

Beste lippenbalsem test: The Body Shop, Beauty Kitchen, Lavera en meer

Lippenbalsem is nou typisch zo’n product waar ik echt nooit een tekort aan heb. Op de één of andere manier heb ik altijd meerdere potjes en sticks in huis en tas rondslingeren. Momenteel heb ik 6 lipbalms in mijn bezit, toevallig allemaal gekregen. De hamvraag is natuurlijk: wat is nou de beste lippenbalsem? Ik heb ze alle 6 voor jullie getest!

Beste lippenbalsem: 6 soorten in de test

Wist je dat je lippenbalsem heel eenvoudig zelf kunt maken? Ik doe dat zelf ook wel eens, een DIY lippenbalsem is echt zo gepiept. Echter komt het de laatste tijd er niet van, want ik heb de afgelopen tijd meerdere lipbalms gekregen. Ze zijn allemaal dierproefvrij en (grotendeels) op natuurlijke basis. Het gaat om 5 merken in totaal: van Lavera, Erica Kruiderijen, Badger, Beauty Kitchen en 2 soorten van The Body Shop. Ik laat ze één voor één aan jullie zien en ik laat weten wat ik nou de beste lippenbalsem vind. Ik heb niet alleen gekeken naar de werking, maar ook naar de prijs/kwaliteit verhouding.

Erica Lippenbalsem

1. Echinacea en Macadamia lippenbalsem van Erica Kruiderijen

Rond de kerstperiode ontving ik van Erica Kruiderijen een feestdagenpakket, waar ook een lipbalsem bij inbegrepen zat. Eerder zat dit product ook al in de Healthbox. Van alle lippenbalsems gebruik ik deze het vaakst, het zit namelijk standaard in mijn tas. Vind ik het ook de beste lippenbalsem van allemaal? Hmm nee, maar hij staat op een goede tweede plek. Ik zal later uitleggen waarom. Toch qua werking helemaal prima, het werkt goed tegen droge velletjes en de prijs is uitstekend.

Prijs: € 2.95
100% natuurlijk: Ja
Dierproefvrij: Ja
Vegan: Nee (bevat bijenwas)
Waar verkrijgbaar? Via de winkels van Erica Kruiderijen en hun webshop.

lippenbalsem4
2. Badger Lipbalm Tangerine Breeze

Onlangs deed ik een kleine bestelling bij Big Green Smile en tot mijn verrassing zat daar een gratis lippenbalsem bij. Ik wist niet dat dit merk ook lipbalsems verkoopt. Nou gaat mijn voorkeur niet per se uit naar een lippenbalsem met een geurtje, omdat dit naar mijn idee mijn lippen juist sneller uitdroogt, maar ik moet zeggen: ik vind deze toch wel héél erg fijn! Het ruikt heerlijk naar fruitsnoepjes van vroeger en de werking is top: plakt niet en maakt mijn lippen zacht. Het nadeel? Het is wat zacht van structuur en de lippenbalsem smelt snel. Ook ligt de prijs wat hoger van dit product.

Prijs: € 4,95
100 % natuurlijk: Ja (99% biologisch)
Dierproefvrij: Ja
Vegan: Nee (bevat bijenwas)
Waar verkrijgbaar? Via webshop Big Green Smile

lippenbalsem3

3. Lavera Lippenbalsem

Enige tijd geleden deed ik mee aan Echte Post Is Cool en mijn swapmaatje Kim kocht voor mij onder andere dit product van Lavera. En echt: een topkeuze! Want naast dat dit product natuurlijk, biologisch, dierproefvrij en budget is werkt het gewoon ontzettend fijn. Zou ik dit product zelf opnieuw aanschaffen? Absoluut een ja!

Prijs: 2,95
100% natuurlijk: Ja (en biologisch)
Dierproefvrij: Ja
Vegan: Nee
Waar verkrijgbaar? Bij heel veel ecowinkels en webshops, onder andere bij Big Green Smile.

lippenbalsem5

4. Beauty Kitchen Refresh Me Wonder Balm

Ik maakte afgelopen zomer kennis met Beauty Kitchen tijdens een event. Refresh me Wonder Balm is een lippenbalsem die in een schattig klein blikje zit. Vind ik leuk, is weer eens wat anders! De lippenbalsem heeft een subtiele pepermuntgeur, op zich had dat voor mij niet zo gehoeven. Ik vind het lekker ruiken, daar niet van, maar ik vind mint niet prettig op mijn lippen. Wat ik wel fijn vind: je kunt de balm ook goed bij schrale plekjes gebruiken. Ik gebruik het eerlijk gezegd vooral tegen droge, schrale handen en inmiddels niet meer als lippenbalsem.

Prijs: 3,99
100% natuurlijk: Ja
Dierproefvrij: Ja
Vegan: Nee (bevat bijenwas)
Waar verkrijgbaar: exclusief via de winkels en webshop van Holland & Barrett.

The Body Shop Shea Lip Butter 5. The Body Shop Shea Lip Butter

Als klein meisje was ik echt een MEGA fan van The Body Shop. Mijn liefde voor dierproefvrije beauty is dan ook daar ontstaan. Hoe blij was ik ook toen ik voor de december maand een adventskalender ontving, wow, zo mooi! In dit adventskalender zaten twee lippenbalsems van The Body Shop inbegrepen, waaronder de Shea Lip Butter. De lip butter is met recht een boter voor je lippen, want het voelt ontzettend voedend aan. Toch is het niet een product om overdag te gebruiken vind ik, omdat het bij mij een witte waas achterlaat. Ik krijg daar een hele foute look van 🙂 Dit trekt wel weg hoor, maar dat duurt even. Ik gebruik ‘m daarom liever ’s avonds. De geur van sheaboter is redelijk sterk aanwezig. Ik vind het een fijne geur, maar daar moet je van houden.

Prijs: 5 euro
100% natuurlijk: Weet ik niet helemaal zeker, in ieder geval grotendeels. Wel vrij van minerale oliën als paraffine.
Dierproefvrij: Ja
Vegan: Nee (bevat bijenwas en lanoline)
Waar verkrijgbaar: via de winkels van The Body Shop en de webshop.

lippenbalsem 7 6. The Body Shop Strawberry Lip Butter

Tot slot de aardbeien variant. En als ik zeg aardbei, dan bedoel ik ook echt aardbei, want wow, de geur is overduidelijk aanwezig! Niet een geur die ik zelf gekozen zou hebben, maar toegegeven: het is wel lekker zomers. Ik heb dit product getest, maar nog niet veel gebruikt. Ik bewaar het liever voor de zomermaanden, want ik vind de geur daar beter bij passen. Strawberry Lip Butter is net zo voedend als de shea butter variant, maar de waas is wat minder aanwezig. De ingrediëntenlijst is vrijwel identiek, afgezien van de geur en het feit dat deze lippenbalsem geen lanoline bevat.

Prijs: 5 euro
100% natuurlijk: Weet ik niet helemaal zeker, in ieder geval grotendeels. Wel vrij van minerale oliën als paraffine.
Dierproefvrij: Ja
Vegan: Nee (bevat bijenwas)
Waar verkrijgbaar: via de winkels van The Body Shop en de webshop.

Beste lippenbalsem Wat vind ik nu de beste lippenbalsem?

Nou dat is wel duidelijk: die van Lavera! Alles is goed aan dit product. Goede werking, fijne ingrediënten en lekker betaalbaar. De lippenbalsems van Erica en Badger staan op de tweede en derde plaats. De potjes en blikjes hebben minder mijn voorkeur heb ik gemerkt. Dat is natuurlijk een persoonlijke kwestie, maar handig om voor mezelf duidelijk te hebben. Ik ga toch liever voor een lippenbalsem in een stick!

Welk lippenbalsem is jouw favoriet?

You Might Also Like...

16 Comments

 • Mariëlle
  24 januari 2017 at 08:57

  Heee wat fijn! Ik moet dus toch die van Lavera proberen!! Ik ben namelijk ook echt op zoek naar een vegan lipbalsem voor on the go, dankjewel 😀

 • Jessica J.
  24 januari 2017 at 09:25

  Leuke review! Ik ben momenteel grote fan van de lippenbalsems van Dr. Organic. Burt’s Bees vind ik ook een erg fijn merk! Wanneer alle lippenbalsems die ik in huis heb – yep, dat zijn er ook best wel wat, haha –, ga ik nog eens wat nieuwe merken proberen. Dit artikel geeft me inspiratie! 🙂

 • Danielle
  24 januari 2017 at 10:02

  Mijn lievelingsmerk is Hurraw, en dan gebruik ik overdag de Vata en voor het slapen gaan de moon balm. Heerlijk!

 • Danielle
  24 januari 2017 at 10:03

  Correctie: de Kapha!

 • Sofie
  24 januari 2017 at 15:33

  Joepie, ik hoopte al dat je de Lavera het best zou vinden en dat is dus ook zo! Ik koop heel veel van dit merk dus nu weet ik dat ik ook de lippenbalsem zou kunnen kopen als ik die nog eens nodig heb!
  Ik verkies trouwens ook sticks, is ook een stuk hygiënischer dan altijd met je vingers in een potje.

 • Inge
  24 januari 2017 at 16:11

  Wat leuk om te zien! Ik heb alleen die van Erica en vind hem erg prettig (wel om ’s avonds te gebruiken). Momenteel gebruik ik Hurraw 🙂 Nu ik zie dat The Body Shop ook een Shea Lip Butter heeft twijfel ik.. ik ben dol op die geur! Ik moet bekennen dat ik Lavera nog nooit heb gekocht omdat ik niet zeker weet of het dierproefvrij is. 🙂

 • Elke
  25 januari 2017 at 17:35

  Ok, dit artikel is echt heel goed gedaan! Vind eht echt enorm fijn dat je zo’n goed info geeft over alle producten!

 • Claire
  25 januari 2017 at 22:07

  Gaaf om te zien! Wat is er trouwens veel keuze qua dierproefvrij, alleen jammer genoeg niet qua vegan. Ik heb nu nog een pot vaseline maar ik hoor dat dat niet vegan is. Dus ik maak die op en daarna ben ik op zoek naar wat anders. Nu ik dit lees wil ik die van Lavera eens gebruiken!

 • Greenblush
  25 januari 2017 at 22:13

  Wat leuk! Dankjewel Elke 🙂

 • Greenblush
  25 januari 2017 at 22:15

  Ja, klopt, veel natuurlijke merken lippenbalsems bevatten bijenwas. En lanoline (wolvet) wordt ook nog wel eens gebruikt. Lavera is dus vegan, maar anders heb je ook nog Hurraw en Crazy Rumors die gegarandeerd vegan zijn!

 • Greenblush
  25 januari 2017 at 22:23

  Hurraw is ook fijn 🙂 Wat ik heb begrepen is dat Lavera een aantal jaar geleden even in China actief is geweest maar inmiddels zich uit die markt teruggetrokken heeft.

 • Greenblush
  25 januari 2017 at 22:24

  Ben ik met je eens! Sticks zijn een stuk hygienischer. Ja Lavera is wel echt een fijn merk 🙂

 • Greenblush
  25 januari 2017 at 22:25

  Leuk! De smaken die jij noemt ken ik nog niet, maar Hurraw vind ik persoonlijk ook erg fijn.

 • Greenblush
  25 januari 2017 at 22:26

  Thanks Jessica! Ik ben ook benieuwd naar Dr Organic, ik heb dus echt nog nooit iets van dat merk geprobeerd!

 • Greenblush
  25 januari 2017 at 22:26

  Graag gedaan! 🙂

 • Jeapiebel
  26 januari 2017 at 10:50

  Allemaal mooie verwennerij voor de lippen. Ik ben benieuwd naar Beauty Kitchen en naar Erica. Hoe zal het voelen vraag ik me af.

Leave a Reply