Avril make-up
Green beauty

Avril make-up review: dierproefvij, biologisch en betaalbaar

Een merk waar ik steeds vaker over hoor is Avril Organics, een natuurlijk, biologisch en dierproefvrij make-up- en verzorgingsmerk. Van webshop Bioverzorgingsproducten.nl kreeg ik een pakketje met Avril make-up producten aangeboden, met daarin een gezichtspoeder, een eyeliner en een lippotlood. Vandaag vertel ik jullie er meer over!

Avril Make-up

Avril Organics is een biologisch verzorgingsmerk uit Frankrijk, opgericht in 2012. Ze hebben een zeer uitgebreid assortiment aan producten, van shampoo tot gezichtsmaskers, van bodylotion tot make-up en accessoires. You name it, they got it. Wat mij persoonlijk zo aanspreekt is dat het een betaalbaar merk is. Natuurlijke en biologische make-upmerken zijn vaak wat aan de dure kant. Persoonlijk vind ik het niet erg om wat meer te betalen, maar dan moet ik wél zeker weten dat het product van goede kwaliteit is, zeker wanneer je iets online koopt. Anders is het ook zo zonde! Gelukkig is Avril make-up goed betaalbaar. Dit komt doordat ze hun geld niet aan marketing besteden en de verpakkingen eenvoudig houden. Het is gewoon een no-nonsense merk, geen bla bla, maar heerlijk nuchter. Ik hou daar wel van! Avril is daarnaast dierproefvrij. Eerder maakte ik al kennis met dit merk dankzij de Styletone Box.

avril-makeup13

avril-makeup12

Mijn eerste indruk van Avril cosmetica

Avril make-up ziet er basic uit, maar het komt niet cheap over. Het is strak en praktisch vormgegeven, het doet mij een beetje aan HEMA denken. Gewoon prima, niks mis mee. Ik vind het eigenlijk wel een verademing, want zelf ben ik ook een nuchter type die niet zo van overbodige opsmuk houd.

De ingrediënten zien er prima uit: bijna 100% natuurlijk, waarvan een deel biologisch. Het poeder is vegan, het lippotlood en eyeliner niet, aangezien deze producten bijenwas bevatten. Sowieso is het hele merk vegetarisch.

Dit zijn de producten die ik van Avril heb ontvangen:
– Compact Power Kleur Nude
– Lippotlood Nude
– Eyeliner Noir


De swatches

Dit zijn de swatches van de producten. Het ziet er goed uit: dit is het resultaat na één veeg. De eyeliner is goed gepigmenteerd, het is een mooi intens zwarte kleur! Het lippotlood heeft een mooi subtiel kleurtje dat overal bij past en het poeder blend mooi met mijn eigen huidskleur. Alhoewel ik denk dat de kleur in het voorjaar nog wat beter bij mijn huid past. Mijn huid is momenteel vrij licht.

De look met Avril make-up producten

Dit ben ik zonder make-up op. Mijn huid is momenteel redelijk egaal, afgezien van een dikke puist op mijn kin. De laatste maanden heb ik wel vaker last van puistjes trouwens. En dat terwijl ik al bijna 35 ben 🙂

Hier draag ik de gezichtspoeder, een beetje concealer en het lippotlood. Ik heb mijn lippen helemaal met het potlood ingekleurd. Ik vind dat prettiger dan alleen een randje tekenen. Het zorgt er meteen voor dat de lippenstift beter blijft zitten. Dankzij de toegevoegde verzorgde boters en oliën, waaronder squalane, wonderolie, carnaubawas en sheaboter drogen mijn lippen niet uit.

Gezichtspoeder gebruik ik niet zo vaak omdat dit nog wel eens een matterend (lees in mijn geval: uitdrogend) effect op mijn huid kan hebben en je hierdoor echt zo’n poeder-effect krijgt. Maar ik moet zeggen dat ik hier bij dit product geen last van heb. Doorgaans gebruik ik een bb cream of foundation, dit heb ik nu achterwege gelaten. Avril gezichtspoeder geeft een natuurlijk resultaat met een lichte tot medium dekking. Voor mij is de dekking helemaal prima. Wel is de kleur voor nu nét iets te donker. Maar ik verwacht dat de kleur van het voorjaar/zomer voor mij perfect zal zijn.

En hier draag ik ook de eyeliner. Het is een mooie, intens zwarte kleur die echt uitstekend blijft zitten. Het kwastje is lekker dun en aanbrengen gaat eenvoudig. Je moet je ook realiseren dat ik echt een kluns met eyeliner ben. Een wing lukt mij bijvoorbeeld écht niet. Maar deze eyeliner is niet mega vloeibaar waardoor het niet uitloopt en ik (voor mijn doen) een nette lijn kan neerzetten. Of deze eyeliner een jank- of regenbui overleeft weet ik niet. Het zal niet mega- waterproof zijn, vermoed ik. Maar afgezien daarvan blijft het de hele dag prima op z’n plek zitten. Het vlekt of vervaagt niet en met oogmake-up remover valt het weer eenvoudig te verwijderen. Dikke prima dus!

Conclusie

Ik ben erg te spreken over deze Avril make-up producten! De producten doen namelijk precies wat ik van ze verwacht. Het poeder bewaar ik nog even tot het voorjaar zodat ik iets meer kleur heb, maar afgezien daarvan zal ik deze producten zeker blijven gebruiken. Zijn het producten die ik zelf zou aanschaffen? Ja, absoluut!

Indien je op zoek bent naar dierproefvrije, natuurlijke en biologische make-up producten dan is Avril zeker een aanrader. De prijzen van deze producten: lippotlood 3 euro, eyeliner 8,50 euro, gezichtspoeder 8 euro.

Avril Organics is verkrijgbaar bij Big Green Smile

Kende jij het merk Avril Organics al?

Dit artikel betreft producten die mij ter review opgestuurd zijn. 

You Might Also Like...

8 Comments

 • Sarina
  28 januari 2017 at 07:06

  Zelf kende ik dit merk nog niet, maar jeetje mina wat goed betaalbaar!
  Het lippotlood en de poeder staan je trouwens super! Je hebt de eyeliner zeker netjes aangebracht hoor, zelf ben ik meer van de bruine eyeliner. Vind zwart meestal zo hard.
  Ga meteen even het merk bekijken 🙂

 • Greenblush
  28 januari 2017 at 08:54

  Dankjewel Sarina! Of een oogpotlood gebruiken, die hebben ze gelukkig ook! 🙂

 • Mariëlle
  28 januari 2017 at 10:12

  Ik vind het ook zo’n leuk merk 🙂 Ik heb ook wat reviews van dit merk klaar staan!

 • Sara | MevrouwMiauw
  28 januari 2017 at 10:55

  Wat een leuk merk is dit zeg. De vergelijking met HEMA zie ik inderdaad ook wel. Grappig! 🙂 Maar dan is dit merk dus sowieso vegetarisch, biologisch en meer natuurlijk. Fijn artikel.

 • Sofie
  28 januari 2017 at 12:04

  Dat is een mooie prijs inderdaad. Ik kende het nog niet, klinkt wel interessant. Mooi ook met die eyeliner! Ik ga de webshop even opzoeken 🙂

 • Greenblush
  29 januari 2017 at 17:21

  Oeh leuk, ben benieuwd naar je review!

 • Greenblush
  29 januari 2017 at 17:23

  Yep, fijn om te weten dat de basis van dit merk sowieso goed is 🙂

 • Sara
  31 januari 2017 at 14:27

  Ik kende het merk nog niet. De lipliner is een heel erg mooie kleur. Het poedertje lijkt me ook wel nog iets voor mij.

Leave a Reply