#echtepostiscool
Duurzame lifestyle

Echte Post Is Cool: Wat heb ik gegeven en ontvangen?

Yes, na een aantal weken voorbereiding was het gisteren eindelijk zo ver: de unboxing van onze Echte Post Is Cool pakketjes! Voor degenen die dit toffe concept nog niet kennen leg ik uit hoe het in zijn werk gaat. En uiteraard laat ik ook zien wat ik heb gekocht en wat ik heb gekregen!

Echte Post Is Cool

Echte post is cool (dit keer al weer de derde editie) wordt georganiseerd door de leuke bloggers Northflix en Monsieur Mango. Het EPIC concept is eenvoudig, maar geweldig: je trekt een lootje en voor die persoon stel je een leuk pakket samen t.w.v. 7,50 euro (al moet ik eerlijk toegeven dat ik boven dit bedrag ben gegaan). En zelf krijg je ook een leuk pakket terug. Het is eigenlijk een swap, met in het achterhoofd dat het gewoon altijd leuk is om post te krijgen. Want hoe vaak gebeurt dat nou nog tegenwoordig?

In totaal deden iets van 55 personen mee, het was binnen no-time volgeboekt! Deze personen, waarvan de meeste bloggers zijn, laten dan via social media hun pakketjes zien, zo leuk! Onder de hashtag #echtepostiscool kun je op instagram en twitter veel berichtjes vinden.

Echte Post Is Cool: wie was mijn lootje?

Ik mocht voor Echte Post Is Cool een pakket samen stellen voor de lieve Inge van Monsieur Mango, jawel, รฉรฉn van de organisatoren! Daar was ik erg blij mee, want Inge kende ik al een beetje dus ik wist eigenlijk al meteen wat ik haar wilde geven. Zij heeft namelijk ook een leuke, groene blog. Dat haar pakketje daarom ook groen en duurzaam moest zijn, stond buiten kijf. Haar blog heeft ze overigens naar haar papegaai Mango genoemd, dus uiteraard verdiende hij ook een cadeautje. Daarnaast weet ik dat Inge van stationary en lezen houdt. Dit is wat ik aan Inge heb gegeven:

Echte post is cool

De inhoud van mijn pakketje voor Inge

 • Een dierproefvrije & vegan douchegel van Anatomicals
 • Een poezen ansichtkaart
 • Een zakje losse thee van Green Gypsy, smaak Happy Lemon Twist
 • Potloden van de HEMA
 • Een blikje vol geluk, kaartjes en quotes van HEMA
 • Magnetische boekenleggers van de HEMA
 • 2 duurzame notitieboekjes via webshop Babongo
 • Een Panda kaart met bloemenzaadjes via webshop Babongo
 • Een snack voorย papegaai Mango
 • Pompoenzaadjes, zelf ontpit en gedroogd ๐Ÿ™‚

Vervolgens heb ik alles leuk ingepakt en naar haar opgestuurd. Zo zag het ingepakt eruit:

#echtepostiscool

Ik hoop dat Inge er blij mee is. Ik vond het in ieder geval geweldig om te doen!

Echte Post Is Cool: wat heb ik ontvangen?

Deze editie van Echte Post Is Cool waren er ook veel bedrijven die producten sponsorden, echt ontzettend leuk! Van Utsukusy kreeg ik een heel spannend pakket binnen, vorige week al. Ik heb echt een week moeten wachten voordat ik het pakketje mocht openmaken. En oh jongens, wat vond ik dit spannend zeg. Want ik ben al zo lang benieuwd naar dit natuurlijke beautymerk uit Japan! Ik ben altijd ontzettend nieuwsgierig van aard en pakketjes dichtlaten is nou eenmaal niet mijn sterkste kant. Ik scheur het nog net niet open zeg maar.

echte-post-is-cool-utsukusy

Maar.. ik heb me er keurig aan gehouden en pas de 12e opgemaakt. Ik ben helemaal trots op mezelf ๐Ÿ˜‰ En dit zat er in:

img_20161112_102310374

Super leuk! Een gezichtsmasker en Bijin gezichtsreiniger, daar heb ik al ontzettend veel goede verhalen over gehoord. Daarnaast bevatte het pakket een giftcard en samples. Leuk, ik ga alles uiteraard testen en reviewen. En wat ook zo tof is: er zaten twee origami figuurtjes bij! Een konijn (want Utsukusy is dierproefvrij) en een draak, die symbool staat voor innerlijke en uiterlijke schoonheid. Mijn zoon heeft inmiddels de draak ingepikt, dus die staat niet op de foto. Er is zoveel aandacht aan dit pakket besteed, zo lief! Dankjulliewel Utsukusy, ik ben er heel, heel blij mee!

Het Echte Post Is Cool pakket van mijn lootje

Waar ik mijn Utsukusy pakket al een week in huis had, heb ik tot het allerlaatste moment moeten wachten totdat ik mijn andere pakket mocht ontvangen. Deze kwam last moment, rond 18 uur, binnen. Ik had de hoop eigenlijk al opgegeven, maar thank god, hij kwam toch nog! Mijn lootje had het pakket op dinsdag al verstuurd, maar jammer genoeg had PostNL vertraging en kwam het pas op zaterdag binnen. Overmacht, niks aan te doen. Zo zagen de cadeautjes ingepakt eruit:

img_20161112_180106531

Ingepakt ziet het er al fantastisch uit! Uit het lieve bijgevoegde kaartje bleek dat Kim mijn lootje had. Wat leuk! Ik volg Kim al een langere tijd, ze heeft een super interessante Fair Fashion blog. Dit zat in mijn pakket:

img_20161112_180856831

(Sorry voor de slechte foto, maar het was al donker buiten).

 • Een notitieboek om je eigen recepten op te schrijven, hoe leuk!
 • Pompoenzaadjes van de HEMA (heb ik ook mee in mijn handen gestaan laatst, echt grappig! Uiteindelijk niet gekocht)
 • Een Lavera lippenbalsem, altijd fijn
 • Een zakje thee (ruikt heerlijk!)
 • En tot slot twee vegan liquorice repen, รฉรฉn naturel en รฉรฉn met frambozensmaak. Klinkt goed!

Echt heel erg leuk! Dit zijn echt producten die goed bij mij passen en die ik zeker zal gebruiken! Dankjewel lieve Kim ๐Ÿ™‚

Ik vond het echt te gek om mee te doen en hoop dan ook op een 4e editie. Ik heb ontzettend veel leuke bloggers leren kennen dankzij dit project. Het was gezellig! Dankjewel Northflix en Monsieur Mango voor het organiseren van Echte Post Is Cool, het was echt #EPIC!

You Might Also Like...

18 Comments

 • Claire
  13 november 2016 at 17:51

  Super leuk! Ik zag het bij zoveel bloggers voorbij komen en snapte er niks van haha. Volgende editie ga ik ook meedoen. Tof concept!

 • Herma Sandee
  13 november 2016 at 18:22

  Leuk zeg!!!! Er is goed over nagedacht!! Iedereen was erg enthousiast !!

 • Inge
  13 november 2016 at 19:37

  Ik vond het onwijs leuk dat je meedeed aan Echte Post Is Cool en ik ben heel erg blij met jouw pakketje! ๐Ÿ˜€ Het groene thema is zeker te zien en ik kan de spulletjes goed gebruiken! Alles was zo mooi ingepakt dat ik het eigenlijk niet durfde te openen, hihi! Mango zit te snoepen van zijn snack, ook namens hem dankjewel!

 • Djuli
  13 november 2016 at 23:13

  Haha ik had hetzelfde als Claire. Ik zag hier de afgelopen weken zo veel over voorbij komen op Twitter en Instagram.. Hoe kan ik de aanmeldingen hiervoor hebben gemist?! Wat een leuk pakketje heb je gekregen en gegeven ๐Ÿ™‚

 • Hennie
  14 november 2016 at 08:28

  Wat een fleurige kadootjes allemaal! En ook dingen waar je echt wat aan hebt. Lucky you, met je Utsukusy kunstwerk! We hadden even stress zaterdag, maar het is gelukkig allemaal goed gekomen. Er wacht nog steeds iemand op haar pakketje, hoop echt dat dat er snel is.

 • Manon Dijkhuizen
  14 november 2016 at 09:39

  Dit ziet er zo leuk uit, daar word je meteen vrolijk van! x

 • Astrid
  14 november 2016 at 10:07

  Hey Marieke,

  Echt super leuk dat jij Inge had als lootje ๐Ÿ™‚ . Je hebt echte mooie cadeautjes gegeven en mooi ingepakt ook!
  Gelukkig kwam jouw pakketje ook nog op tijd hihi. Die PostNL altijd he ๐Ÿ˜‰ , altijd weer spannend wanneer ze nou komen.
  En wat een mooie spulletjes heb je ontvangen zeg ๐Ÿ™‚ . Het notitieboekje ziet er echt te cute uit ๐Ÿ™‚ .

  Liefs!

 • Rachel Kromdijk
  14 november 2016 at 16:46

  WAUW mooi ingepakt, ziet er echt heel goed uit zeg!

 • Greenblush
  14 november 2016 at 20:32

  Dankjewel Rachel!

 • Greenblush
  14 november 2016 at 20:34

  Hoi Astrid! Ja grappig hรจ, jij had Northflix, ik had Inge. Dankjewel, ja ik ben echt super blij met alle spulletjes!

 • Greenblush
  14 november 2016 at 20:35

  Pakketje heeft ze inmiddels ontvangen begreep ik! Maar toch jammer, had voor haar gehoopt dat ze het ook al zaterdag binnen zou krijgen. Maar, ik moet zeggen, de hele organisatie was TOP!

 • Greenblush
  14 november 2016 at 20:37

  Ik kan me voorstellen dat mensen denken ‘waar hebben ze het in godsnaam over?’ ๐Ÿ˜‰ Mocht je het leuk vinden om volgende keer mee te doen, dan moet je Northflix en Monsieur Mango goed in de gaten houden ๐Ÿ™‚

 • Greenblush
  14 november 2016 at 20:38

  Lief, dankjewel! Fijn om te horen dat je er blij mee bent ๐Ÿ™‚ Ik vond het ontzettend leuk om een mooi pakket voor je samen te stellen, dus heel erg graag gedaan!

 • Greenblush
  14 november 2016 at 20:38

  Jaaaaa, was leuk hรจ Herma! Ik heb er ontzettend van genoten in ieder geval!

 • Greenblush
  14 november 2016 at 20:40

  Ja! Doen Claire! Ik weet zeker dat je het geweldig vindt. Het is echt zรณ leuk! Hou goed Northflix en/of Monsieur Mango in de gaten, zij laten weten wanneer de volgende editie begint ๐Ÿ™‚

 • Natasja
  15 november 2016 at 19:11

  Super leuk zeg, zowel de kadootjes die je hebt gegeven als die je zelf hebt gekregen. En wat een heerlijke verrassing van Utsukusy! โ™ฅ

 • Astrid
  16 november 2016 at 14:58

  Wat een leuke dingen heb je gehad en gegeven! Ik vond het ook weer geweldig om mee te doen. Ook echt leuk om de artikelen van andere bloggers te lezen.

 • Claire van Vrijberghe de Coningh
  29 november 2016 at 08:35

  Wat een ontzettend leuk blog om te lezen en wat een cool initiatief. I โค it! Count me in next time ๐Ÿ˜€

Leave a Reply