Boekenoverzicht januari
Duurzame lifestyle

Boekenoverzicht januari: dit zijn de boeken die ik afgelopen maand gelezen heb

Het is alweer februari, de eerste maand van het jaar hebben we inmiddels alweer achter de rug! Hoe was januari voor jullie? Hier was het een goede maand. Ik heb meer rust genomen door vaker offline te zijn en lekker op tijd naar bed te gaan. Dit heeft er tevens voor gezorgd dat ik tijd had om weer eens ouderwets boeken te lezen. Ik heb er 3 gelezen om precies te zijn. Dat is voor mijn doen echt netjes! Ik laat je mijn boekenoverzicht van januari zien. 

Boekenoverzicht januari: dit zijn de boeken die ik afgelopen maand gelezen heb

Ik hou enorm van nieuwe boeken kopen, maar dat heb ik afgelopen tijd niet gedaan. Allereerst omdat ik nog best wel een aantal boeken ongelezen in de kast heb staan. En bovendien heb ik ook wel wat boeken liggen die ik al eerder gelezen heb, maar het waard zijn om vaker te lezen. Ik ben dus vooralsnog aan het shoppen in mijn eigen boekenkast. Wat best wel relaxed is eigenlijk!:-)

De boeken die ik afgelopen maand gelezen heb zijn voor mij persoonlijk zeer actueel, ook al heb ik ze al een aantal jaar in huis. Mijn boekenoverzicht van januari:

– Versimpel je leven – Sjoukje van de Kolk
– The Secret – Rhonda Byrne
– The Power – Rhonda ByrneVersimpel je leven

Versimpel je Leven

Versimpel je leven van Sjoukje van de Kolk is een zeer praktisch boek. Het geeft je oplossingen en tips hoe je meer rust en overzicht kunt creëren in een drukke en complexe wereld. Het is een echt doe-boek: je kunt gewoon een willekeurig hoofdstuk erbij pakken en meteen aan de slag gaan. Daar hou ik van!

Versimpel je leven is ideaal voor drukke gezinnen, het geeft je niet alleen tips hoe je je huis opgeruimd houdt, maar ook hoe je een relaxte ouder kunt worden. Is dit boek alleen voor gezinnen? Nee, want ook wanneer je geen ouder bent kan je met dit boek prima uit de voeten. Leer bijvoorbeeld zen op het werk te zijn, met een betere focus en hogere productiviteit. Of hoe je stress de baas kunt zijn door te ontspannen. Dit boek leert je enorm te relativeren en laat je inzien dat je al ontzettend veel hebt om dankbaar voor te zijn. Een aanrader!

Versimpel je leven – Sjoukje van de Kolk €19,95 bij Bol.com

The Secret Rhonda Byrne

The Secret

Het boek The Secret kennen de meeste mensen inmiddels wel denk ik. Ik heb dit boek ergens rond 2008 gekocht, tijdens een periode dat het zwaar klote niet heel erg goed met mij ging. Dit boek lieve mensen, heeft mij er weer bovenop geholpen. Ik beweer niet dat dit boek voor iedereen de Holy Grail is, maar persoonlijk heb ik er ontzettend veel aan gehad. The Secret leert je om positief te denken om zo je doelen te kunnen bereiken. Het vertelt je over the Law of Attraction (wet van aantrekking) en legt aan de hand van interviews en wetenschappelijke inzichten uit wat deze wet van aantrekking precies inhoudt. En nee, verwacht nou niet dat je meteen multi-miljonair wordt omdat je dat zo graag wilt en er hard genoeg aan denkt. Wel helpt het je om helder te krijgen wat je wilt en je aandacht dáár op te richten.

De wet van aantrekking zweverig? Het is maar net hoe je er mee omgaat denk ik. Ik geloof dat alles wat je aandacht geeft groeit. Ik pak dit boek daarom nog regelmatig bij, als reminder voor mezelf.

The Secret- Rhonda Byrne € 20,00 bij Bol.com

The Power

Ook dit boek is geschreven door Rhonda Byrne en is het vervolg op The Secret, alhoewel dit ook afzonderlijk van elkaar gelezen kan worden. Persoonlijk vind ik The Power nóg fijner dan The Secret. Het leest eenvoudig en vlot weg, maar heeft tegelijkertijd meer diepgang doordat het vanuit persoonlijke ervaringen geschreven is. Ook is het praktischer, het legt je namelijk nóg beter uit hoe je de Law Of Attraction kunt toepassen in je leven. Maar weet je? Los van het feit of je ‘gelooft’ in the Law Of Attraction of niet, het boek leert je enorm te relativeren en naar de positieve dingen te kijken. Want misschien heb je niet altijd invloed op wat er in je leven gebeurt. Bepalen hoe je met je situatie omgaat wel. Dankzij The Secret en The Power heb ik het gevoel dat ik zelf aan het roer sta en me minder slachtoffer voel. Het heft in eigen hand nemen en eigen verantwoordelijkheid dragen is sowieso altijd goed vind ik!

The Power- Rhonda Byrne 19.99 bij bol.com

Dit is mijn boekenoverzicht van afgelopen maand. Heb jij in januari nog boeken gelezen?

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat wanneer je op één van deze links klikt en je een aankoop doet, ik een kleine commissie verdien. Deze inkomsten gebruik ik om de kosten van mijn site te dekken. Voor jou zijn hier geen extra kosten aan verbonden. 

You Might Also Like...

10 Comments

 • Inge
  8 februari 2017 at 08:11

  The Secret staat denk ik sinds 2008 (of wanneer het boek ook uitkwam) al op mijn lijstje maar niet durven kopen omdat je destijds niet wist waar het over ging. Ben wel erg benieuwd, omdat ik mij nu een beetje in de periode zit die jij aanhaalde. Fijn trouwens dat je al zoveel gelezen hebt! Ik heb in januari nog geen enkel boek uitgelezen, o jee! 🙁

 • Sarina
  8 februari 2017 at 08:42

  Hmm je hebt me nu wel erg nieuwsgierig gemaakt naar het boek ‘versimpel je leven’. Mijn leven kan dat wel goed gebruiken en dan vooral mijn hoofd ?
  Knap dat je nu al 3 boeken uit hebt!

 • Jessica J.
  8 februari 2017 at 11:38

  Ik vind het zo leuk om te zien wat anderen lezen! Momenteel ben ik bezig in het dertiende en laatste deel van The Southern Vampire Mysteries, a.k.a. de True Blood-boeken. 🙂

 • Claire
  12 februari 2017 at 11:21

  Leuk lijstje! Ik hoor heel veel over The Secret maar vergeet het steeds te bestellen. Ik ben bezig met het boek Hygge en Judas van Astrid Holleeder!

 • Hennie
  12 februari 2017 at 16:56

  Wat goed van je dat je even bewust met je tijd omgaat. Ben er gewoon een beetje jaloers op. Het boeken lezen mis ik dan ook enorm. The Secret is een boek waar ik veel over heb gehoord – bijna alleen maar positieve dingen – maar ik vraag me af of het niet allemaal wat te zweverig is voor Groningse termen. Denk je dat ik het boek ook trek? Hoor het graag!

 • Greenblush
  16 februari 2017 at 11:07

  Haha, hmm toch wel een beetje lastig. Op zich probeer ik de Secret ook nuchter te benaderen, maar het is wel iets waar je voor open moet staan. Je mag ‘m anders wel van mij lenen?

 • Greenblush
  16 februari 2017 at 11:07

  Dat lijken mij ook hele interessante boeken!

 • Greenblush
  16 februari 2017 at 11:09

  Oeh leuk! Een hele serie volgen is ook tof ja 🙂

 • hillybillybeauty
  21 februari 2017 at 17:33

  Ik neem mijzelf telkens voor eens een paar uurtjes te gaan lezen, maar dan komt er toch weer wat tussen. Maar voor mijzelf zou het best lekker zijn om eens een doel te stellen een bepaald aantal boeken in een bepaalde tijd te lezen. Ik denk dat ik morgen maar eens een paar uurtjes ga lezen, je hebt mij aangestoken! 😉

 • Greenblush
  24 februari 2017 at 22:39

  Leuk! Ik ben benieuwd 🙂 Het is ook best lastig om tijd voor jezelf vrij te maken, zeker met een druk gezinsleven.

Leave a Reply