foreo
Green beauty

Foreo Luna Play Gezichtsreinigingsborstel & Foreo Day Cleanser, is het de hype waard?

Een tijd geleden maakte ik tijdens een event kennis met Foreo Luna Play gezichtsreinigingsborstel en Foreo Day Cleanser. Ik was al langere tijd benieuwd naar de werking van een gezichtsreinigingsborstel zoals die van Foreo. Het zou zogezegd dé oplossing moeten zijn tegen onzuiverheden. Aan de andere kant was ik wel benieuwd of zo’n borstel nou z’n geld waard is. Want zo’n borstel is niet goedkoop., Ik heb de Foreo Luna Play, samen met Foreo Day Cleanser uitvoerig getest. Vind ik het de hype waard? Zou ik het zelf kopen? 

Foreo Luna Play

Foreo Luna Play

Foreo is niet een totaal onbekend merk voor mij. Ik heb ooit wel eens bij een Douglas filiaal een Foreo Luna getest. Zo op het eerste gezicht beviel zo’n gezichtsreinigingsborstel mij wel. Het reinigt je gezicht diep en intensief en, wat mij betreft een zeer groot pluspunt: je hoeft bij dit product niet de borstels na loop van tijd te vervangen.

Maar goed, dat is allemaal leuk en aardig, de waarheid is dat een gezichtsreinigingsborstel niet goedkoop is. En ik vroeg mij af of zo’n borstel niet veel te heftig voor mijn redelijk gevoelige huid is, Best leuk hoor, schone, frisse en blozende wangen, toch voel ik er niet veel voor om als een kreeft bij te lopen. Daarom durfde ik niet zo goed tot aanschaf over te gaan. Want wat nou als het toch niet zo goed bevalt? Op marktplaats zetten is in dat geval ook niet een heel hygienisch idee. Dus nee, om mijn gezicht te reinigen hield ik het tot dusver liever bij een Konjac Spons. Totdat ik tijdens een event met Foreo Luna Play in aanraking kwam, een kleinere versie van de gewone Foreo Luna gezichtsreinigingsborstel. Voor mij dus de uitgelezen kans om het product uitgebreid te testen.

Foreo Luna Play, wat is het en hoe werkt het?

De Foreo Luna Play is een mini gezichtsreinigingsborstel, gemaakt van silicone. die per minuut tot wel 8000 sonische pulsaties maakt, Door dit borsteltje zachtjes langs je gezicht te halen kun je snel en eenvoudig je huid diep en grondig reinigen. Dit reinigen kun je zowel met als zonder speciale cleanser doen. Foreo belooft dat 99% van het vuil van het gezicht en uit de poriën verwijderd wordt, waardoor er een schone, gladde en egale huid ontstaat.

foreo

Foreo Luna Play is lekker klein, het past makkelijk in de palm van je hand. Het heeft ongeveer het formaat van een wattenschijfje. Toegegeven, het ziet er onzettend schattig uit! In tegenstelling tot de ‘gewone’ Foreo Luna, hoef je de Play niet op te laden. Deze versie werkt middels een batterijtje, dat zo’n 100 behandelingen meegaat. Dit product is, net als haar big sister, waterproof en je kan het dus ook makkelijk onder de douche gebruiken.

Zoals je kunt zien bevat de Foreo twee soorten nopjes. De fijne nopjes zijn voor de grotere oppervlakten zoals de wangen. De grotere nopjes zijn bedoeld voor extra diepe reiniging zoals bijvoorbeeld de T-zone. Door het product ‘aan’ te klikken gaat het trillen en kun je het zodoende over je gezicht halen, zo’n 15 seconden per gebied. Drukken, wrijven of scrobben is natuurlijk niet nodig. Je laat de play gewoon zijn werk doen.

Mijn ervaring met Foreo Luna Play gezichtsreinigingsborstel

Ik heb dit product inmiddels zo’n twee maanden in gebruik. Lang genoeg dus om te weten of het bevalt… of niet. Helaas moet ik zeggen dat de Foreo echt véél te heftig voor mijn huid is. Na gebruik heb ik last van rode vlekken en een branderig gevoel. Bovendien is het ook nog eens zo dat, sinds ik dit product gebruik, ik juist méér last heb van puistjes, pukkeltjes, mee-eters en onzuiverheden dan voorheen. Vooral op mijn kin! Waarschijnlijk doordat het bovenste deel van je huid weggescrubt wordt, waardoor de dieper liggende onzuiverheden juist meer zichtbaar worden.

Dus wat doe je dan? Je legt het product weer weg, wacht totdat je huid weer rustiger is geworden, om het vervolgens weer te gebruiken. En je weer last van klachten krijgt. Nee, helaas is de Foreo Luna Play niet voor mijn huid weggelegd. Echter zijn er ontzettend veel mensen die wèl super tevreden over Foreo zijn. Het kan daarom best zo zijn dat jouw huid er wel prima op reageert en heb ik toevallig pech gehad 🙂

Maar wat ik het grootste nadeel vind? De batterij die er in zit is niet vervangbaar. Dat betekent dus dat je je Foreo Luna Play weg kunt gooien zodra de batterij leeg is. Nee, dat is bepaald niet duurzaam. Sorry, maar ik hou het wel op de Konjac spons!

Foreo Day Cleanser

Foreo Day Cleanser

Foreo heeft daarnaast twee cleansers op de markt gebracht, waarvan ik de Day Cleanser heb ontvangen om te testen. Er is ook nog een night variant. De Day Cleanser is een mild reinigingsproduct dat maar liefst 96% natuurlijk is. Foreo Day Cleanser is dierproefvrij en is verrijkt met probiotica van yoghurtculturen, fruitextracten en abrikozenpittenextract. De cleanser reinigt de huid mild en maakt haar fris, stralend en wakker dankzij de toevoeging van bergamot, mandarijn en vitamine C. Je kunt de cleanser los gebruiken, maar in combinatie met de Foreo Luna borstel heeft het een extra effectieve werking.

Mijn ervaring met Foreo Day Cleanser

De cleanser bevat 100ml en zit in een mooi, strak vormgegeven en handige pompflacon. Dit werkt echt perfect. Day cleanser heeft een fijne geur vind ik, het ruikt subtiel zoetig en fruitig. Een beetje naar yoghurtdrink! Ik gebruik dit product altijd in combinatie met de borstel, maar ook op zichzelf. In tegenstelling tot Foreo Luna Play bevalt de cleanser mij wèl goed. Mijn huid reageert er prima op en zeker ’s morgens vind ik dit een fijn product om te gebruiken. Om ’s avonds make-up te verwijderen gebruik ik liever andere producten.

Foreo Day Cleanser bevat geen agressieve reinigers als SLS/SLES en schuimt daardoor ook niet heel erg. Maar dat maakt mij persoonlijk niet uit. Mijn huid voelt na gebruik zacht en fris aan, niet droog of trekkerig of zoiets. Wat ik ook fijn vind is dat dit product vrij is van parabenen, siliconen, alcohol en minerale oliën. Ja, dit product vind ik wel erg fijn!

Foreo Luna Play kost 39 euro, Day cleanser 29,95. Voor meer informatie over de producten verwijs ik je graag naar de website van Foreo. 

Ben jij al bekend met de producten van Foreo?

Dit artikel bevat producten die voor een review ter beschikking gesteld zijn. 

You Might Also Like...

7 Comments

 • Rebecca
  24 februari 2017 at 16:58

  Oei dat klinkt niet echt fijn met die borstel. Ik heb laatst een gezichtsborstel ontvangen en daar ben ik zó blij mee. Ik dacht eerst dat ik wel de normale borstel kon gebruiken, maar ik schijn toch die voor de gevoelige huid te moeten. Misschien kun je daar eens naar kijken?

 • Sofie
  24 februari 2017 at 17:27

  Het zou niets voor mij zijn, zo’n borstel. Ik gebruik voor mijn gezicht gewoon mijn handen eigenlijk omdat ik de rest zo ruw vind. Ik heb ook een hele gevoelige huid. Misschien kan ik nog eens naar zo’n konjac kijken maar eigenlijk voldoen mijn handen prima voorlopig 🙂

 • Mariëlle
  24 februari 2017 at 20:36

  Klinkt erg goed 🙂 Toch ben ik wel fan van mijn konjac sponge, daar houd ik het even bij!

 • Greenblush
  24 februari 2017 at 22:46

  Deze kleine variant is verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar maakt qua werking niet uit. ik weet dat de grotere Foreo’s verkrijgbaar zijn voor bepaalde huidtypen en bovendien hebben ze verschillende trilstanden. De Luna play gaat alleen aan en uit, dus dat kan inderdaad ook een verschil wezen. Welke borstel heb jij?

 • jeapiebel
  25 februari 2017 at 11:47

  Ik wil voorlopig geen borstel gebruiken omdat mijn huid de laatste tijd best in de war is Ik vind het wel leuk om hier over te lezen. Wel fijn dat drukken, wrijven of scrobben niet nodig is hiervoor.

 • Claire
  26 februari 2017 at 10:58

  Wat idioot dat de batterij niet vervangbaar is. Maar wel slim van het bedrijf want dan moet je weer een nieuwe kopen. Ik heb zelf ook een gevoelige huid dus ben bang dat het ook niet voor mij werkt. Ik blijf bij mijn konjac spons denk ik. De cleanser klinkt daarentegen wel weer heel fijn. Ook fijn dat er geen SLS/SLES in zit. Alleen de prijs.. ai dat is toch net iets teveel 🙁

 • Merel
  28 februari 2017 at 08:39

  Dit klinkt niet zo best.. Ik was erg enthousiast toen ik las over een gezichtreiniger zonder doekjes, maar helaas..

Leave a Reply