gezondheidsbeurs
Duurzame lifestyle

Op bezoek bij de Gezondheidsbeurs

Gisteren was ik op bezoek bij De Gezondheidsbeurs. Ik hou er altijd wel van om beurzen te bezoeken, echter was ik hier nog nooit geweest. Met mijn collega gingen we samen op pad naar de Jaarbeurs (en bij deze neem ik jullie gezellig mee). 

De gezondheidsbeurs

De Nationale GezondheidsBeurs geeft de bezoeker inspiratie voor een gezonde lifestyle. En dit inspiratie geven doen ze op allerlei vlakken: door schrijvers en bloggers uit te nodigen voor een presentatie bijvoorbeeld. Of door een workshop Biodanza te geven. Door je een (stoel)massage te laten ondergaan en allerlei gezonde hapjes te laten proeven. Ook zijn er veel stands aanwezig met interessante merken en producten. Ik ben veel bekende merken tegengekomen, maar ik maakte ook kennis met voor mij nieuwe merken. Ik vind het tijdens zo’n beurs altijd super leuk om een praatje te maken met een ondernemer. Het is gewoon interessant om kennis te maken met het gezicht achter een product vind ik.

Ik heb niet héél veel foto’s kunnen maken, aangezien mijn batterij leeg raakte. Maar ik heb evengoed genoeg interessante dingen om jullie te laten zien!

Gezondheidsbeurs

Mijn collega vertelde mij bij binnenkomst al dat ze een sucker is voor thee. Ja, dat snap ik wel. Kijk nou wat een mooie stand <3

Het is dat ik nog genoeg thee thuis heb liggen, anders had ik de verleiding vast niet kunnen weerstaan. De theeblikjes zijn ook erg leuk!

Je kunt op de Gezondheidsbeurs veel stands met gezonde voeding vinden, waaronder deze suikervrije (en glutenvrije, vegan) fruitsnoepjes voor kids. In de meeste gevallen geef ik mijn kinderen gewoon een appel, maar ik moet zeggen dat deze snoepjes wel erg lekker smaakten. Ik vind het wel goed hoor, dat er een optie is voor gezond snoep!

Yum! Je weet vast hoe dat gaat tijdens zo’n beurs. Er moet uiteraard veel geproefd worden 😉

Ik heb een beetje spijt dat ik dit niet gekocht heb, want ik vind dit dus zó leuk: thuis kiemen kweken! Ze hebben bij BIJT diverse soorten, zoals broccolikiemen en basilicumkiemen. Lekker makkelijk en super gezond!

Beautyproducten op de Gezondheidsbeurs

Foodstands waren duidelijk vertegenwoordigd op de Gezondheidsbeurs, maar ik moet zeggen dat beautyliefhebbers ook goed tot hun trekken kwamen. Ik heb in ieder geval goed mijn slag kunnen slaan! Want, kijk, wat kwam ik daar tegen?

Erica! Yes en het mooie was dat zij een geweldige shampoo aanbieding hadden. Ik ben een groot fan van hun volume shampoo en ik heb daarom een aantal flessen ingeslagen. Ik probeer onnodige koopjes te vermijden, maar dit komt zeker weten wel op. En het bespaart verpakkingsmateriaal, vervoer en verzendkosten. Dus dan is het goed, toch? 😉

Lekker In Een Potje was er ook!

Ik mocht een scrub uitproberen en ik besloot voor Cotton Candy te gaan. De roze/witte scrub ziet er erg leuk uit en maakte mijn handen super zacht. Ik ben niet iemand van de hele zoete geuren, maar indien je daar van houdt zit je hierbij zeker goed!

We Love The Planet is een natuurlijk, vegan en dierproefvrij deodorant in een blikje. Ze hebben overigens ook geurstokjes en geurkaarsen in het assortiment. De verpakkingen zijn echt geweldig! De geuren ook overigens. Wat ik zo tof vind trouwens is dat het merk uit mijn dorp komt. Niet dat het een meerwaarde voor jullie heeft hoor, maar dat wilde ik toch even met jullie delen 😉

Schrijvers & bloggers

Tot slot zijn er ook veel schrijvers en bloggers die op de Gezondheidsbeurs een presentatie komen geven. Zo kwamen o.a. Amber Alberda, Ralph Moorman, Jet van Nieuwkerk en Fajah Lourens spreken. De enige presentatie die ik heb bezocht is die van Lisa Steltenpool, de schrijfster van de Vegarevolutie en Kickstart. Lisa is een dietiste, maar zelf vegan en ze kan je daarom uistekend vertellen hoe je een vegan dieet kan volgen zonder tekorten op te lopen. Een aanrader!

Ik heb me echt uitstekend vermaakt tijdens de Gezondheidsbeurs. Best druk, maar met een gezellige sfeer. Mocht je nou denken: ‘Leuk! Daar wil ik ook heen!’, dan is vandaag (zondag) de laatste kans. Ik weet niet of er momenteel nog tickets verkrijgbaar zijn (de zaterdag was helemaal uitverkocht), maar dit kan je eenvoudig checken via de website

Ben jij wel eens op de Gezondheidsbeurs geweest?

You Might Also Like...

11 Comments

 • Sofie
  5 februari 2017 at 08:49

  Klinkt fijn! Ik werd wel uitgenodigd voor mijn blog maar kon niet gaan. Het lijkt me wel heel groots opgezet, ik zou niet weten waar eerst te kijken haha! Leuk om dit verslag te lezen.

 • Natasja
  5 februari 2017 at 09:51

  Ik dacht altijd dat de Gezondheidsbeurs heel suf en geitenwollensokkerig was, maar ik zie ontzettend leuke, mooie merken voorbij komen! Leuk verslag!

 • Claire
  5 februari 2017 at 11:03

  Ik dacht dat de Gezondheidsbeurs net zoiets als de Libelle beurs was. Met allemaal vrouwen met kortpittig kapsel hahaha. Maar als ik dit zie, ziet het er wel heel leuk uit. Ik moest wel lachen om je tekst bij de Erica shampoo. Ik had het waarschijnlijk ook meegenomen! Ben trouwens zo benieuwd naar het merk want lees er overal wat over.

 • Mariëlle
  5 februari 2017 at 11:59

  Zooooveel producten! Het ziet er allemaal erg interessant uit 🙂

 • Jonna@burgertrutjesNL
  5 februari 2017 at 21:07

  Altijd leuk dit soort beurzen!

 • Greenblush
  16 februari 2017 at 11:13

  haha ‘kortpittig kapsel’. Nee viel reuze mee, het is echt anders dan de Libelle beurs of de Huishoudbeurs!

 • Greenblush
  16 februari 2017 at 11:14

  Nee, viel reuze mee! Je hebt er altijd wel een paar suffe stands tussenstaan, maar daar ben ik gewoon voorbij gelopen. Er was heel veel leuks te zien in ieder geval!

 • Greenblush
  16 februari 2017 at 11:15

  Ja het was best groot, alhoewel het lang niet zo groot is als de Huishoudbeurs. Jammer dat je niet kon gaan, denk dat je het wel leuk zou vinden. Wie weet volgend jaar?

 • Nora
  27 februari 2017 at 22:35

  Leuk je blog, ik ben lekker aan het rondneuzen!
  Ik was ook op Gezondheidsbeurs: alle 4 de dagen (bij de stand van Save-Me)
  Ik moet zeggen: ik vond het wel een hoog macrobiotisch-geitenwollensokken gehalte, maar inderdaad ook hele leuke stands! 🙂

 • Carolien - On a Healthy Adventure
  13 maart 2017 at 10:08

  Ik ben er nog niet geweest, maar staat volgend jaar op de planning! Ik ben benieuwd 😀

 • Jenn
  29 maart 2017 at 12:12

  Leuk, ik ben er ook geweest!

Leave a Reply