Lifestyle

Op bezoek bij de Gezondheidsbeurs

gezondheidsbeurs

Gisteren was ik op bezoek bij De Gezondheidsbeurs. Ik hou er altijd wel van om beurzen te bezoeken, echter was ik hier nog nooit geweest. Met mijn collega gingen we samen op pad naar de Jaarbeurs (en bij deze neem ik jullie gezellig mee). 

De gezondheidsbeurs

De Nationale GezondheidsBeurs geeft de bezoeker inspiratie voor een gezonde lifestyle. En dit inspiratie geven doen ze op allerlei vlakken: door schrijvers en bloggers uit te nodigen voor een presentatie bijvoorbeeld. Of door een workshop Biodanza te geven. Door je een (stoel)massage te laten ondergaan en allerlei gezonde hapjes te laten proeven. Ook zijn er veel stands aanwezig met interessante merken en producten. Ik ben veel bekende merken tegengekomen, maar ik maakte ook kennis met voor mij nieuwe merken. Ik vind het tijdens zo’n beurs altijd super leuk om een praatje te maken met een ondernemer. Het is gewoon interessant om kennis te maken met het gezicht achter een product vind ik.

Ik heb niet héél veel foto’s kunnen maken, aangezien mijn batterij leeg raakte. Maar ik heb evengoed genoeg interessante dingen om jullie te laten zien!

Gezondheidsbeurs

Mijn collega vertelde mij bij binnenkomst al dat ze een sucker is voor thee. Ja, dat snap ik wel. Kijk nou wat een mooie stand <3

Het is dat ik nog genoeg thee thuis heb liggen, anders had ik de verleiding vast niet kunnen weerstaan. De theeblikjes zijn ook erg leuk!

Je kunt op de Gezondheidsbeurs veel stands met gezonde voeding vinden, waaronder deze suikervrije (en glutenvrije, vegan) fruitsnoepjes voor kids. In de meeste gevallen geef ik mijn kinderen gewoon een appel, maar ik moet zeggen dat deze snoepjes wel erg lekker smaakten. Ik vind het wel goed hoor, dat er een optie is voor gezond snoep!

Yum! Je weet vast hoe dat gaat tijdens zo’n beurs. Er moet uiteraard veel geproefd worden 😉

Ik heb een beetje spijt dat ik dit niet gekocht heb, want ik vind dit dus zó leuk: thuis kiemen kweken! Ze hebben bij BIJT diverse soorten, zoals broccolikiemen en basilicumkiemen. Lekker makkelijk en super gezond!

Beautyproducten op de Gezondheidsbeurs

Foodstands waren duidelijk vertegenwoordigd op de Gezondheidsbeurs, maar ik moet zeggen dat beautyliefhebbers ook goed tot hun trekken kwamen. Ik heb in ieder geval goed mijn slag kunnen slaan! Want, kijk, wat kwam ik daar tegen?

Erica! Yes en het mooie was dat zij een geweldige shampoo aanbieding hadden. Ik ben een groot fan van hun volume shampoo en ik heb daarom een aantal flessen ingeslagen. Ik probeer onnodige koopjes te vermijden, maar dit komt zeker weten wel op. En het bespaart verpakkingsmateriaal, vervoer en verzendkosten. Dus dan is het goed, toch? 😉

Lekker In Een Potje was er ook!

Ik mocht een scrub uitproberen en ik besloot voor Cotton Candy te gaan. De roze/witte scrub ziet er erg leuk uit en maakte mijn handen super zacht. Ik ben niet iemand van de hele zoete geuren, maar indien je daar van houdt zit je hierbij zeker goed!

We Love The Planet is een natuurlijk, vegan en dierproefvrij deodorant in een blikje. Ze hebben overigens ook geurstokjes en geurkaarsen in het assortiment. De verpakkingen zijn echt geweldig! De geuren ook overigens. Wat ik zo tof vind trouwens is dat het merk uit mijn dorp komt. Niet dat het een meerwaarde voor jullie heeft hoor, maar dat wilde ik toch even met jullie delen 😉

Schrijvers & bloggers

Tot slot zijn er ook veel schrijvers en bloggers die op de Gezondheidsbeurs een presentatie komen geven. Zo kwamen o.a. Amber Alberda, Ralph Moorman, Jet van Nieuwkerk en Fajah Lourens spreken. De enige presentatie die ik heb bezocht is die van Lisa Steltenpool, de schrijfster van de Vegarevolutie en Kickstart. Lisa is een dietiste, maar zelf vegan en ze kan je daarom uistekend vertellen hoe je een vegan dieet kan volgen zonder tekorten op te lopen. Een aanrader!

Ik heb me echt uitstekend vermaakt tijdens de Gezondheidsbeurs. Best druk, maar met een gezellige sfeer. Mocht je nou denken: ‘Leuk! Daar wil ik ook heen!’, dan is vandaag (zondag) de laatste kans. Ik weet niet of er momenteel nog tickets verkrijgbaar zijn (de zaterdag was helemaal uitverkocht), maar dit kan je eenvoudig checken via de website

Ben jij wel eens op de Gezondheidsbeurs geweest?

11 Comments

Ik schrijf op greenblush.nl over green beauty, duurzame lifestyle, gezondheid, vega(n) voeding en minimalisme.

Previous Post
5 februari 2017
Next Post
5 februari 2017

11 Comments

 • Sofie

  Klinkt fijn! Ik werd wel uitgenodigd voor mijn blog maar kon niet gaan. Het lijkt me wel heel groots opgezet, ik zou niet weten waar eerst te kijken haha! Leuk om dit verslag te lezen.

  • Greenblush

   Ja het was best groot, alhoewel het lang niet zo groot is als de Huishoudbeurs. Jammer dat je niet kon gaan, denk dat je het wel leuk zou vinden. Wie weet volgend jaar?

 • Natasja

  Ik dacht altijd dat de Gezondheidsbeurs heel suf en geitenwollensokkerig was, maar ik zie ontzettend leuke, mooie merken voorbij komen! Leuk verslag!

  • Greenblush

   Nee, viel reuze mee! Je hebt er altijd wel een paar suffe stands tussenstaan, maar daar ben ik gewoon voorbij gelopen. Er was heel veel leuks te zien in ieder geval!

 • Claire

  Ik dacht dat de Gezondheidsbeurs net zoiets als de Libelle beurs was. Met allemaal vrouwen met kortpittig kapsel hahaha. Maar als ik dit zie, ziet het er wel heel leuk uit. Ik moest wel lachen om je tekst bij de Erica shampoo. Ik had het waarschijnlijk ook meegenomen! Ben trouwens zo benieuwd naar het merk want lees er overal wat over.

  • Greenblush

   haha ‘kortpittig kapsel’. Nee viel reuze mee, het is echt anders dan de Libelle beurs of de Huishoudbeurs!

 • Mariëlle Markgraaff

  Zooooveel producten! Het ziet er allemaal erg interessant uit 🙂

 • Jonna@burgertrutjesNL

  Altijd leuk dit soort beurzen!

 • Nora

  Leuk je blog, ik ben lekker aan het rondneuzen!
  Ik was ook op Gezondheidsbeurs: alle 4 de dagen (bij de stand van Save-Me)
  Ik moet zeggen: ik vond het wel een hoog macrobiotisch-geitenwollensokken gehalte, maar inderdaad ook hele leuke stands! 🙂

 • Carolien - On a Healthy Adventure

  Ik ben er nog niet geweest, maar staat volgend jaar op de planning! Ik ben benieuwd 😀

 • Jenn

  Leuk, ik ben er ook geweest!

Leave a Reply

Instagram

 • Wanneer je cactussen tijdens een weekendje weg bloemetjes hebben gekregen 😄 #cactus #plants #succulents #plantpower #flowers #nature #greenlife #greenlifestyle #greenblogger #weekend #sunday #sun #casa
 • 😍 #sunset #zonsondergang #weekend #sun #loveit #sailing
 • In Amsterdam! Zien jullie die hoge toren? Bovenop staan twee schommels, hoogste van Europa 😄 #amsterdam #sailing #holiday #bluesky #summer #sun #overtheedge #haven
 • Ahhh zo fijn dit! Lekker een paar dagen even helemaal niks en genieten van het heerlijke weer! 💙 #sailing #holiday #zeilen #loveit #ship #water #enjoy #chill #genieten #relaxing
 • ❤ flowerfields #holland #flowers #bloemen #fields #hiking #walk #sunday #family #familytime #love #beautiful #nature #home #backyard #garden #bloemenveld
 • Ik werd door @djuuuuli getagd of ik 20 random feitjes over mezelf wil delen. Hier komen ze: 1. Ik ben linkshandig. 2. Ik heb een obsessie voor Pretty Little Liars. Ik heb hele theorieën uitgedacht wie 'A' kan zijn, ik ken alle feitjes uit mijn hoofd! 3. Ik word hoogstwaarschijnlijk aan mijn oog geopereerd. Doodeng. Als kind heb ik ook een oogoperatie ondergaan. 4. Ik heb al bijna 14 jaar een relatie met Simon ❤ 5. Grote-mensen-dingen vermijd ik als de pest. Ik ben dus niet getrouwd, heb geen hypotheek en geen rijbewijs. 6. Kinderen hebben we dan weer wel. Toegegeven: het was een enorme schok toen ik 7 jaar geleden ontdekte dat ik zwanger was. Toch kan ik in alle eerlijkheid zeggen dat het het beste is wat mij ooit is overkomen. 7. Mijn secret crush is Julian Morris. Ook van #pll ja 😊 8. Ik heb ooit een eigen beauty webshop gehad, maar daar ben ik helaas niet meer bij betrokken. De webshop bestaat nog wel. 9. Ik MOET 's avonds koffie drinken, anders kan ik niet slapen. Daarentegen kan ik rustig om 23.00 uur koffie drinken om daarna meteen in slaap te vallen. Maf hè? 10. Ik heb geen broers/zussen. 11. Ik heb een jeugdtrauma opgelopen dankzij de kinderpostzegels. Niemand die postzegels bij me wilde kopen, behalve mijn moeder dan. 12. Ik heb de meest liefdevolle ouders en schoonfamilie ooit. 13. Ik koop alleen flessen wijn met schroefdop. 14. Wij zijn grote liefhebbers van speciaal bier en Simon hoopt nog steeds dat ik een keer over speciaal bier ga bloggen. Haha, who knows. 15. Mijn beste vriendin ken ik al sinds de kleuterschool. We zijn al 30 jaar bevriend! 16. Ik heb 1 tatoeage, ook heb ik twee piercings gehad. 17. Ik hou van gamen: World of Warcraft, The Sims en Guitar Hero zijn favoriet. Helaas ontbreekt het aan tijd. 18. Mijn mooiste reis ooit was toen ik op mijn 16e alleen naar Californië reisde. 19. Ik benijd mensen die 100% vegan kunnen leven. Ik kan het niet. 20. Mijn favoriete bands zijn Muse en Arctic Monkeys. Vanavond ga ik #girlboss kijken op Netflix, wat ga jij doen?

Follow Me!