Persoonlijk

Geluksmomentjes van januari, wat zijn die van jou?

geluksmomentjes van februari

Het is inmiddels alweer februari, de eerste maand is echt voorbij gevlogen. Hoe is het jaar voor jullie begonnen? Ik moet zeggen dat het hier eigenlijk wel heel erg goed gaat. Ik denk dat het komt doordat ik sinds een paar weken een dankbaarheidsdagboek bijhoud. Waarom ik dat doe? Er is veel ellende in de wereld en dit raakt mij altijd enorm. Om te voorkomen dat ik meegezogen word in deze negativiteit focus ik mij liever op de mooie, goede dingen van het leven. Het is oh zo makkelijk om daar aan voorbij te gaan! Door kleine geluksmomentjes op te schrijven word je bewust van de mooie dingen, oftewel de dingen die wel goed gaan. En daar word je gelukkig van heb ik gemerkt. Alles wat je aandacht geeft groeit! Dit zijn mijn geluksmomentjes van afgelopen maand:

Mijn geluksmomentjes van januari

Dit klinkt vast ontzettend hippie-achtig, maar ik wil de wereld mooier, lichter, positiever en groener zien. Dan kan ik gaan klagen dat het allemaal beter moet en in verzet gaan óf ik kan gewoon zelf het goede voorbeeld geven. Ik heb er voor gekozen om het laatste te doen. Dit is iets waar ik mij al een tijdje mee bezighoud, maar sinds januari is mijn behoefte aan positiviteit groter dan ooit.

Zo ben ik veel vaker offline en ik merk dat het mij echt goed doet. Ik heb geen persoonlijke facebookaccount meer (alleen een bloggerelateerde) en ik ervaar veel meer rust. Bovendien ben ik veel productiever geworden!

Ook heb ik lekker opgeruimd in huis. Ik vind dat toch echt enorm fijn, een schone en overzichtelijke ruimte! Ik ben er nog niet helemaal moet ik zeggen, het is een proces dat continue doorgaat en er zijn nog steeds meer dan genoeg spullen die wegkunnen. Dat geeft niet, dat komt wel. offline zijn voor een gelukkig levenVerder ben ik weer met sporten begonnen én we hebben veel gewandeld in de natuur de afgelopen weken. Wat is onze omgeving toch mooi. Het is zo fijn om dicht bij bos, duinen en strand te wonen! Ik word daar echt gelukkig van.

Boeken lezen, toneelvoorstelling & op naar een gezond gewicht

Ik heb in januari gewoon 3 boeken uit kunnen lezen, yay! Vroeger las ik alles wat los en vast zat maar de laatste jaren komt het er niet van. Blij dat het me nu weer gelukt is! Lezen is zo’n ontspannende bezigheid. Ik laat binnenkort in een artikel zien welke boeken ik in januari gelezen heb.

Ook ben ik naar een toneelvoorstelling geweest waar mijn beste vriendin het script voor geschreven heeft. Ik vind het echt zó knap van haar! Zelf heb ik vroeger ook bij de desbetreffende toneelgroep gespeeld. Het is dat ik er momenteel echt geen tijd voor heb, maar het begint toch wel weer te kriebelen om mee te doen.

In januari ben ik weer begonnen met afvallen. Dit doe ik in samenwerking met Improve Health. Ik vertel jullie daar binnenkort meer over en hoe het in zijn werk gaat. Wel kan ik alvast zeggen dat ik in één maand tijd al tot veel inzichten gekomen ben.

En nog een ander dingetje waar ik erg vrolijk van word: Ik leer steeds meer leuke en fijne bloggers kennen die zich ook richten op positiviteit en duurzaamheid. Waar ik eerst het gevoel had dat het maar enkelen waren die zich hier mee bezighielden, merk ik dat er steeds meer mensen zijn die zich daarvoor inzetten. Dat vind ik fijn en dat doet me goed!

Dit zijn mijn geluksmomentjes van afgelopen maand, wat zijn die van jou?

7 Comments

Ik schrijf op greenblush.nl over green beauty, duurzame lifestyle, gezondheid, vega(n) voeding en minimalisme.

Previous Post
3 februari 2017
Next Post
3 februari 2017

7 Comments

 • Mariëlle Markgraaff

  Super leuk om te lezen, zo goed bezig 🙂 Ik merk ook dat minimalisme gewoon echt rust geeft en ik mediteer bijvoorbeeld sinds december. Ook focus ik me alleen nog op de goede vrienden!

 • Sofie

  Je voelt in dit overzicht duidelijk terug dat je meer qualitytime in je leven hebt gebracht! Dat is zo fijn. Jullie woonplek klinkt ook mooi zeg, ik wou dat ik zelf even een rondje kon maken in een bos ofzo maar helaas, daar geraak ik zelf niet.
  Ik heb deze maand ook veel andere groene bloggers ontdekt, leuk dat er steeds meer mensen bewuster beginnen te leven.

 • Natasja

  Heerlijk om te lezen dat alle stappen die je de afgelopen tijd hebt genomen, je zo’n goed doen xxx

 • Saskia

  Wat een fijne geluksmomentjes zijn dit. Mooi om dit ook op te schrijven. Zelf ben ik ook vaker offline te vinden, erg fijn<3

 • hillybillybeauty

  Ik word al blij van jouw blogpost! Het lezen wil ik dit jaar ook weer veel meer gaan doen. Ik heb zoveel mooie boeken klaarliggen, maar die liggen er al zolang. Nu echt eens gaan aanpakken dat lezen, dat zal mij ook veel ontspanning geven. Ook het opruimen ( puinruimen ) herken ik, dat geeft ook erg veel rust inderdaad. Ook af en toe lekker met vriendinnen iets ondernemen wil ik in 2017 meer doen, dat deed ik veel te weinig. Gisteren uit eten geweest en zo genoten! Heerlijk!

  • Greenblush

   Jaaaa fijn hè? Ik merk ook dat iets met vriendinnen ondernemen er soms bij inschiet sinds ik blog. Toch is dat ook oh zo belangrijk 🙂

 • Claire

  Wat een leuke geluksmomentjes! Ik ben ook steeds meer offline (nog niet mega veel maar wél iets) en noteer wat vaker positieve momentjes. k ben heel benieuwd naar je afval journey (:

Leave a Reply

Instagram

 • Love this Raw Inventions Beauty Kit grom @beautykitchen! With this set you can create your very own natural beauty products like body scrub, Hair mask, face wash and body cream very easily! . Vind jij het ook zo leuk om zelf beauty producten te maken? Met de Raw Inventions set van Beauty Kitchen maak jij eenvoudig je eigen 100% natuurlijke DIY beauty producten thuis! Zie mijn review #linkinbio 😍 . #beautykitchen #rawinventions #diy #beauty #bbloggers #greenblogger #naturalbeauty #loveit #musthave #gekregen #sample #review #blog #picoftheday #instadaily #beautyproducts
 • At times it's quite hard to find a good working all natural deodorant. But I have to admit @saltoftheearthdeodorant does it's job very well! I love the scent of Rock Chick (with 🍓!) and the fact the products are vegan and cruelty free. You can read my full review on my website (in Dutch), see #linkinbio. What's your favourite natural deodorant? . Het is soms best lastig om een goedwerkende natuurlijke deodorant te vinden. De deodorant van Salt of the Earth werkt prettig en ik hoor regelmatig van anderen dat ze niets anders meer willen gebruiken. Wat is jouw favoriete deodorant? . . #deodorant #saltoftheearth #beauty #review #bblogger #minerals #natural #crueltyfree #vegan #veganbeauty #naturalbeauty #crueltyfreebeauty #greenblogger #beautyblogger #dutchblogger #scent
 • Lekker uitgewaaid op de pier van Wijk aan Zee, het was heerlijk weer! We zagen zelfs nog een zeehond zwemmen (maar die ging hier net een kopje onder 😄). Hoe was jullie dag? . . #weekend #familytime #wetime #beach #wijkaanzee #zeehond #seal #saturday #sea #loveit #picoftheday #instadaily
 • Zoooo, dat was een lange afwezigheid! Ik had even een social media break nodig. Maar inmiddels is er een hoop gebeurd! Zo ben ik afgelopen maandag geopereerd en de operatie is gelukkig voorspoedig verlopen. Vandaag op controle bij de oogarts geweest en dat zag er ook allemaal prima uit. Van mijn collega's kreeg ik een fruitmand opgestuurd, lief hè? Zo moet het herstel helemaal goedkomen! 💚 #fruit #fruitbasket #health #recovery #surgery #eyesurgery #vegan #veganfood #healthyfood #food #wholefoods #fruits #plantbased #healthylife #greenblogger
 • Beetje gekke en hectische tijden nu. Niet alleen vanwege de feestdagen, maar over een weekje mag ik een andere achternaam dragen én hebben we (als het goed is) een auto gekocht. Ok, dat laatste is niet heel duurzaam, maar aangezien we inmiddels al 2x zo oud zijn als de rijgerechtigde leeftijd, hebben we inmiddels hopelijk wel wat karmapunten verdiend. Het lijkt mij ook heel fijn om een keer 'gewoon' met het gezin op vakantie te kunnen gaan :-) En oh ja, over een maandje word ik eindelijk geopereerd, na een wachttijd van 1,5 jaar. Over veranderingen gesproken! 2018 wordt een topjaar 💚 Staan bij jullie nog (grote) veranderingen op de planning? #2018 #changes #newyear #goals #newlife #happiness #happylife #positive #positivevibes #selfie
 • Ahhh, zo fijn! Ik had nog een kortingscode van @treatwellnl in huis en heb hier dankbaar gebruik van gemaakt door vanmorgen een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste te brengen. Ik kreeg een gezichtsbehandeling met hotstone massage en aromatherapie, heerlijk! Ik voel me nu helemaal ontspannen, moet ik vaker doen! 😊 Ga jij wel eens naar de schoonheidsspecialist? . . . #beauty #bblogger #schoonheidsspecialiste #chi #aromatherapy #massage #wellness #gekregen #treatwell #skincare #hotstone #naturalbeauty #greenblogger #zen

Follow Me!