Persoonlijk

Geluksmomentjes van januari, wat zijn die van jou?

geluksmomentjes van februari

Het is inmiddels alweer februari, de eerste maand is echt voorbij gevlogen. Hoe is het jaar voor jullie begonnen? Ik moet zeggen dat het hier eigenlijk wel heel erg goed gaat. Ik denk dat het komt doordat ik sinds een paar weken een dankbaarheidsdagboek bijhoud. Waarom ik dat doe? Er is veel ellende in de wereld en dit raakt mij altijd enorm. Om te voorkomen dat ik meegezogen word in deze negativiteit focus ik mij liever op de mooie, goede dingen van het leven. Het is oh zo makkelijk om daar aan voorbij te gaan! Door kleine geluksmomentjes op te schrijven word je bewust van de mooie dingen, oftewel de dingen die wel goed gaan. En daar word je gelukkig van heb ik gemerkt. Alles wat je aandacht geeft groeit! Dit zijn mijn geluksmomentjes van afgelopen maand:

Mijn geluksmomentjes van januari

Dit klinkt vast ontzettend hippie-achtig, maar ik wil de wereld mooier, lichter, positiever en groener zien. Dan kan ik gaan klagen dat het allemaal beter moet en in verzet gaan óf ik kan gewoon zelf het goede voorbeeld geven. Ik heb er voor gekozen om het laatste te doen. Dit is iets waar ik mij al een tijdje mee bezighoud, maar sinds januari is mijn behoefte aan positiviteit groter dan ooit.

Zo ben ik veel vaker offline en ik merk dat het mij echt goed doet. Ik heb geen persoonlijke facebookaccount meer (alleen een bloggerelateerde) en ik ervaar veel meer rust. Bovendien ben ik veel productiever geworden!

Ook heb ik lekker opgeruimd in huis. Ik vind dat toch echt enorm fijn, een schone en overzichtelijke ruimte! Ik ben er nog niet helemaal moet ik zeggen, het is een proces dat continue doorgaat en er zijn nog steeds meer dan genoeg spullen die wegkunnen. Dat geeft niet, dat komt wel. offline zijn voor een gelukkig levenVerder ben ik weer met sporten begonnen én we hebben veel gewandeld in de natuur de afgelopen weken. Wat is onze omgeving toch mooi. Het is zo fijn om dicht bij bos, duinen en strand te wonen! Ik word daar echt gelukkig van.

Boeken lezen, toneelvoorstelling & op naar een gezond gewicht

Ik heb in januari gewoon 3 boeken uit kunnen lezen, yay! Vroeger las ik alles wat los en vast zat maar de laatste jaren komt het er niet van. Blij dat het me nu weer gelukt is! Lezen is zo’n ontspannende bezigheid. Ik laat binnenkort in een artikel zien welke boeken ik in januari gelezen heb.

Ook ben ik naar een toneelvoorstelling geweest waar mijn beste vriendin het script voor geschreven heeft. Ik vind het echt zó knap van haar! Zelf heb ik vroeger ook bij de desbetreffende toneelgroep gespeeld. Het is dat ik er momenteel echt geen tijd voor heb, maar het begint toch wel weer te kriebelen om mee te doen.

In januari ben ik weer begonnen met afvallen. Dit doe ik in samenwerking met Improve Health. Ik vertel jullie daar binnenkort meer over en hoe het in zijn werk gaat. Wel kan ik alvast zeggen dat ik in één maand tijd al tot veel inzichten gekomen ben.

En nog een ander dingetje waar ik erg vrolijk van word: Ik leer steeds meer leuke en fijne bloggers kennen die zich ook richten op positiviteit en duurzaamheid. Waar ik eerst het gevoel had dat het maar enkelen waren die zich hier mee bezighielden, merk ik dat er steeds meer mensen zijn die zich daarvoor inzetten. Dat vind ik fijn en dat doet me goed!

Dit zijn mijn geluksmomentjes van afgelopen maand, wat zijn die van jou?

7 Comments

Ik schrijf op greenblush.nl over green beauty, duurzame lifestyle, gezondheid, vega(n) voeding en minimalisme.

Previous Post
3 februari 2017
Next Post
3 februari 2017

7 Comments

 • Mariëlle Markgraaff

  Super leuk om te lezen, zo goed bezig 🙂 Ik merk ook dat minimalisme gewoon echt rust geeft en ik mediteer bijvoorbeeld sinds december. Ook focus ik me alleen nog op de goede vrienden!

 • Sofie

  Je voelt in dit overzicht duidelijk terug dat je meer qualitytime in je leven hebt gebracht! Dat is zo fijn. Jullie woonplek klinkt ook mooi zeg, ik wou dat ik zelf even een rondje kon maken in een bos ofzo maar helaas, daar geraak ik zelf niet.
  Ik heb deze maand ook veel andere groene bloggers ontdekt, leuk dat er steeds meer mensen bewuster beginnen te leven.

 • Natasja

  Heerlijk om te lezen dat alle stappen die je de afgelopen tijd hebt genomen, je zo’n goed doen xxx

 • Saskia

  Wat een fijne geluksmomentjes zijn dit. Mooi om dit ook op te schrijven. Zelf ben ik ook vaker offline te vinden, erg fijn<3

 • hillybillybeauty

  Ik word al blij van jouw blogpost! Het lezen wil ik dit jaar ook weer veel meer gaan doen. Ik heb zoveel mooie boeken klaarliggen, maar die liggen er al zolang. Nu echt eens gaan aanpakken dat lezen, dat zal mij ook veel ontspanning geven. Ook het opruimen ( puinruimen ) herken ik, dat geeft ook erg veel rust inderdaad. Ook af en toe lekker met vriendinnen iets ondernemen wil ik in 2017 meer doen, dat deed ik veel te weinig. Gisteren uit eten geweest en zo genoten! Heerlijk!

  • Greenblush

   Jaaaa fijn hè? Ik merk ook dat iets met vriendinnen ondernemen er soms bij inschiet sinds ik blog. Toch is dat ook oh zo belangrijk 🙂

 • Claire

  Wat een leuke geluksmomentjes! Ik ben ook steeds meer offline (nog niet mega veel maar wél iets) en noteer wat vaker positieve momentjes. k ben heel benieuwd naar je afval journey (:

Leave a Reply

Instagram

 • Wanneer je cactussen tijdens een weekendje weg bloemetjes hebben gekregen 😄 #cactus #plants #succulents #plantpower #flowers #nature #greenlife #greenlifestyle #greenblogger #weekend #sunday #sun #casa
 • 😍 #sunset #zonsondergang #weekend #sun #loveit #sailing
 • In Amsterdam! Zien jullie die hoge toren? Bovenop staan twee schommels, hoogste van Europa 😄 #amsterdam #sailing #holiday #bluesky #summer #sun #overtheedge #haven
 • Ahhh zo fijn dit! Lekker een paar dagen even helemaal niks en genieten van het heerlijke weer! 💙 #sailing #holiday #zeilen #loveit #ship #water #enjoy #chill #genieten #relaxing
 • ❤ flowerfields #holland #flowers #bloemen #fields #hiking #walk #sunday #family #familytime #love #beautiful #nature #home #backyard #garden #bloemenveld
 • Ik werd door @djuuuuli getagd of ik 20 random feitjes over mezelf wil delen. Hier komen ze: 1. Ik ben linkshandig. 2. Ik heb een obsessie voor Pretty Little Liars. Ik heb hele theorieën uitgedacht wie 'A' kan zijn, ik ken alle feitjes uit mijn hoofd! 3. Ik word hoogstwaarschijnlijk aan mijn oog geopereerd. Doodeng. Als kind heb ik ook een oogoperatie ondergaan. 4. Ik heb al bijna 14 jaar een relatie met Simon ❤ 5. Grote-mensen-dingen vermijd ik als de pest. Ik ben dus niet getrouwd, heb geen hypotheek en geen rijbewijs. 6. Kinderen hebben we dan weer wel. Toegegeven: het was een enorme schok toen ik 7 jaar geleden ontdekte dat ik zwanger was. Toch kan ik in alle eerlijkheid zeggen dat het het beste is wat mij ooit is overkomen. 7. Mijn secret crush is Julian Morris. Ook van #pll ja 😊 8. Ik heb ooit een eigen beauty webshop gehad, maar daar ben ik helaas niet meer bij betrokken. De webshop bestaat nog wel. 9. Ik MOET 's avonds koffie drinken, anders kan ik niet slapen. Daarentegen kan ik rustig om 23.00 uur koffie drinken om daarna meteen in slaap te vallen. Maf hè? 10. Ik heb geen broers/zussen. 11. Ik heb een jeugdtrauma opgelopen dankzij de kinderpostzegels. Niemand die postzegels bij me wilde kopen, behalve mijn moeder dan. 12. Ik heb de meest liefdevolle ouders en schoonfamilie ooit. 13. Ik koop alleen flessen wijn met schroefdop. 14. Wij zijn grote liefhebbers van speciaal bier en Simon hoopt nog steeds dat ik een keer over speciaal bier ga bloggen. Haha, who knows. 15. Mijn beste vriendin ken ik al sinds de kleuterschool. We zijn al 30 jaar bevriend! 16. Ik heb 1 tatoeage, ook heb ik twee piercings gehad. 17. Ik hou van gamen: World of Warcraft, The Sims en Guitar Hero zijn favoriet. Helaas ontbreekt het aan tijd. 18. Mijn mooiste reis ooit was toen ik op mijn 16e alleen naar Californië reisde. 19. Ik benijd mensen die 100% vegan kunnen leven. Ik kan het niet. 20. Mijn favoriete bands zijn Muse en Arctic Monkeys. Vanavond ga ik #girlboss kijken op Netflix, wat ga jij doen?

Follow Me!