geluksmomentjes van februari
Persoonlijk

Geluksmomentjes van januari, wat zijn die van jou?

Het is inmiddels alweer februari, de eerste maand is echt voorbij gevlogen. Hoe is het jaar voor jullie begonnen? Ik moet zeggen dat het hier eigenlijk wel heel erg goed gaat. Ik denk dat het komt doordat ik sinds een paar weken een dankbaarheidsdagboek bijhoud. Waarom ik dat doe? Er is veel ellende in de wereld en dit raakt mij altijd enorm. Om te voorkomen dat ik meegezogen word in deze negativiteit focus ik mij liever op de mooie, goede dingen van het leven. Het is oh zo makkelijk om daar aan voorbij te gaan! Door kleine geluksmomentjes op te schrijven word je bewust van de mooie dingen, oftewel de dingen die wel goed gaan. En daar word je gelukkig van heb ik gemerkt. Alles wat je aandacht geeft groeit! Dit zijn mijn geluksmomentjes van afgelopen maand:

Mijn geluksmomentjes van januari

Dit klinkt vast ontzettend hippie-achtig, maar ik wil de wereld mooier, lichter, positiever en groener zien. Dan kan ik gaan klagen dat het allemaal beter moet en in verzet gaan óf ik kan gewoon zelf het goede voorbeeld geven. Ik heb er voor gekozen om het laatste te doen. Dit is iets waar ik mij al een tijdje mee bezighoud, maar sinds januari is mijn behoefte aan positiviteit groter dan ooit.

Zo ben ik veel vaker offline en ik merk dat het mij echt goed doet. Ik heb geen persoonlijke facebookaccount meer (alleen een bloggerelateerde) en ik ervaar veel meer rust. Bovendien ben ik veel productiever geworden!

Ook heb ik lekker opgeruimd in huis. Ik vind dat toch echt enorm fijn, een schone en overzichtelijke ruimte! Ik ben er nog niet helemaal moet ik zeggen, het is een proces dat continue doorgaat en er zijn nog steeds meer dan genoeg spullen die wegkunnen. Dat geeft niet, dat komt wel. offline zijn voor een gelukkig levenVerder ben ik weer met sporten begonnen én we hebben veel gewandeld in de natuur de afgelopen weken. Wat is onze omgeving toch mooi. Het is zo fijn om dicht bij bos, duinen en strand te wonen! Ik word daar echt gelukkig van.

Boeken lezen, toneelvoorstelling & op naar een gezond gewicht

Ik heb in januari gewoon 3 boeken uit kunnen lezen, yay! Vroeger las ik alles wat los en vast zat maar de laatste jaren komt het er niet van. Blij dat het me nu weer gelukt is! Lezen is zo’n ontspannende bezigheid. Ik laat binnenkort in een artikel zien welke boeken ik in januari gelezen heb.

Ook ben ik naar een toneelvoorstelling geweest waar mijn beste vriendin het script voor geschreven heeft. Ik vind het echt zó knap van haar! Zelf heb ik vroeger ook bij de desbetreffende toneelgroep gespeeld. Het is dat ik er momenteel echt geen tijd voor heb, maar het begint toch wel weer te kriebelen om mee te doen.

In januari ben ik weer begonnen met afvallen. Dit doe ik in samenwerking met Improve Health. Ik vertel jullie daar binnenkort meer over en hoe het in zijn werk gaat. Wel kan ik alvast zeggen dat ik in één maand tijd al tot veel inzichten gekomen ben.

En nog een ander dingetje waar ik erg vrolijk van word: Ik leer steeds meer leuke en fijne bloggers kennen die zich ook richten op positiviteit en duurzaamheid. Waar ik eerst het gevoel had dat het maar enkelen waren die zich hier mee bezighielden, merk ik dat er steeds meer mensen zijn die zich daarvoor inzetten. Dat vind ik fijn en dat doet me goed!

Dit zijn mijn geluksmomentjes van afgelopen maand, wat zijn die van jou?

You Might Also Like...

7 Comments

 • Mariëlle
  3 februari 2017 at 09:58

  Super leuk om te lezen, zo goed bezig 🙂 Ik merk ook dat minimalisme gewoon echt rust geeft en ik mediteer bijvoorbeeld sinds december. Ook focus ik me alleen nog op de goede vrienden!

 • Sofie
  3 februari 2017 at 14:36

  Je voelt in dit overzicht duidelijk terug dat je meer qualitytime in je leven hebt gebracht! Dat is zo fijn. Jullie woonplek klinkt ook mooi zeg, ik wou dat ik zelf even een rondje kon maken in een bos ofzo maar helaas, daar geraak ik zelf niet.
  Ik heb deze maand ook veel andere groene bloggers ontdekt, leuk dat er steeds meer mensen bewuster beginnen te leven.

 • Natasja
  3 februari 2017 at 19:36

  Heerlijk om te lezen dat alle stappen die je de afgelopen tijd hebt genomen, je zo’n goed doen xxx

 • Saskia
  4 februari 2017 at 11:40

  Wat een fijne geluksmomentjes zijn dit. Mooi om dit ook op te schrijven. Zelf ben ik ook vaker offline te vinden, erg fijn<3

 • hillybillybeauty
  4 februari 2017 at 12:19

  Ik word al blij van jouw blogpost! Het lezen wil ik dit jaar ook weer veel meer gaan doen. Ik heb zoveel mooie boeken klaarliggen, maar die liggen er al zolang. Nu echt eens gaan aanpakken dat lezen, dat zal mij ook veel ontspanning geven. Ook het opruimen ( puinruimen ) herken ik, dat geeft ook erg veel rust inderdaad. Ook af en toe lekker met vriendinnen iets ondernemen wil ik in 2017 meer doen, dat deed ik veel te weinig. Gisteren uit eten geweest en zo genoten! Heerlijk!

 • Claire
  5 februari 2017 at 10:58

  Wat een leuke geluksmomentjes! Ik ben ook steeds meer offline (nog niet mega veel maar wél iets) en noteer wat vaker positieve momentjes. k ben heel benieuwd naar je afval journey (:

 • Greenblush
  16 februari 2017 at 11:16

  Jaaaa fijn hè? Ik merk ook dat iets met vriendinnen ondernemen er soms bij inschiet sinds ik blog. Toch is dat ook oh zo belangrijk 🙂

Leave a Reply