Persoonlijk Vega(n) Food

25 Food Questions Tag!

25 food questions tag

Ik lees op andere blogs altijd erg graag de persoonlijke artikelen en dan heb ik vooral een voorliefde voor de plogs, diaries en tags.  De 25 Food Questions Tag heb ik al vaak voorbij zien komen op andere blogs en die vind ik altijd erg leuk om te lezen. Omdat ik hem zo leuk vind, heb ik besloten om de tag ook in te vullen. Ik hou zelf namelijk ook erg graag van eten, koken en nieuwe gerechten uitproberen. Ok, here it goes!

Wat is je favoriete ontbijt?
Dit wisselt nog wel eens. In de winter ga ik vaak voor havermout met bijvoorbeeld amandel- of rijstmelk. Daar voeg ik dan nog wat fruit (zoals banaan, bosbessen) aan toe + chiazaad, gojibessen, kokosrasp, kaneel… Ik maak er altijd een feestje van! Nu heb ik stiekem al het voorjaar in mijn bol en gaat mijn voorkeur naar smoothies. Griekse yoghurt met muesli vind ik ook erg lekker.

smoothie

Hoe drink je je koffie?
Zwart. Heeel vroeger met suiker en melk en tot vorig jaar alleen met suiker. Maar toen ik vorig jaar met de Sugar Challenge meedeed, heb ik het mezelf aangeleerd om het zwart te drinken. Nu vind ik het met suiker (en melk) niet lekker meer!

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Rucola, geitenkaas, zongedroogde tomaten, pijnboompitjes en honing.

Soep of salade?
Salade! Ik kan echt elke dag wel een salade eten… wat ik overigens vaak ook doe. Je kunt het eindeloos variëren en het verveelt me echt nooit!

salade

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Nooit meer zoet. Daar hoef ik niet lang over na te denken, want ik ben absoluut geen zoetekauw. Ik hou veel meer van hartig!

Wat is je favoriete kookboek?
Oh jee, ik heb echt best wel een stapel met kookboeken verzameld over de loop der jaren. De meeste zijn overigens van Jamie Oliver en dit zijn ook de kookboeken die ik er het vaakst bij pak. Maar Powerfood van Rens Kroes en het Oh She Glows Cookbook van Angela Liddon zijn ook erg fijn!

25 food questions tag

Welke keuken (land) is je favoriet?
Hmm… dan ga ik toch voor Italiaans. Ik ben en blijf nou eenmaal een grote fan van pasta.

Wat is je favo foodfilm?
Ehh, ik heb geen idee! Ik kan echt geen foodfilm bedenken… wat erg!

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Dan toch nog iets zoets: Tony Chocolonely Zeezout Caramel. Mijn absolute favoriet!

Wie is je grootste inspiratiebron?
Jamie Oliver, zonder twijfel. Wat hij allemaal bereikt heeft in de loop der jaren is echt bewonderenswaardig! Hij maakt koken leuk, gemakkelijk en weet hele community’s erbij te betrekken. Ik vind dat bijzonder knap!

Thuis koken of uit eten gaan?
Ik hou van allebei. Alhoewel ik uit eten ga nu tegenwoordig nog nauwelijks doe, ik kies daarom toch voor thuis koken. Het is nu gewoon praktischer om thuis te eten met vrienden, zeker nu onze vrienden ook kinderen hebben. Je kunt de kleintjes dan makkelijk in bed stoppen wanneer ze moe worden. Daarbij houden Simon en ik allebei van koken en nieuwe recepten uitproberen. We vinden het zeker geen straf om zelf te koken!

25 food questions tag

High End of Low Profile?
Ik hou van echte, pure smaken. Eten mag van mij best eenvoudig zijn, als het maar met liefde en aandacht bereid is.

Wat is je lievelingsrestaurant?
De Open Keuken in Beverwijk. Daar kun je goed en lekker eten, is niet te duur. En erg sfeervol, gezellig ingericht met vriendelijk personeel.

Boodschappen doe ik bij..
Meestal bij de Deen of de Albert Heijn. Wat ik ook wel eens doe: boodschappen thuis laten bezorgen door de Appie! Wij hebben namelijk geen auto en ik bestel dan 1x per maand online, zodat ik de grote boodschappen (waaronder XL verpakkingen luiers, wc papier, kratjes bier, enz) eenvoudig thuis kan laten bezorgen. Ik vind het IDEAAL!

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb..
Oei…. lastig, want ik vind bijna alles lekker. Ik heb echt geen favoriet!

Wat is je favo cocktail?
Ik ben niet heel erg van de cocktails. Ik ga doorgaans voor bier of wijn. Als ik voor een cocktail ga, dan ga ik voor een mojito.

25 food questions tag

Koffie met George Clooney of Heston Blumenthal?
Ik denk toch Heston. Hij is altijd zó bevlogen over eten, ik denk dat ik met hem echt leuke, interessante gesprekken kan voeren! En George… lijkt me ook erg leuk en gezellig, maar ik denk dat ik met Heston meer gemeen heb wat gespreksonderwerpen betreft.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Een blender. For sure. De mijne ging op een gegeven moment stuk en ik heb het zó ontzettend gemist! Ik heb vorige week een nieuwe aangeschaft, yay!!!

Mijn favo snack is?
Hartige hapjes. Toastjes met pesto, humus, kruidenkaas, dat soort dingen.

Wat zit er op jouw pizza?
Ik maak pizza het liefste zelf en omdat ik nooit kan kiezen eindig ik altijd met een veel te volle belegde pizza. Ik gooi er gewoon zo’n beetje alles op 🙂

Wat lust je echt niet?
Er zijn weinig dingen die ik écht niet lekker vind, maar orgaanvlees zoals lever en niertjes (de lucht alleen al van lever, gatver!) en schaal/schelp/weekdieren/insecten weiger ik te eten. Ik doe dat pertinent niet, al krijg ik er geld voor toe, echt niet!

Mijn favoriete foodblog is?
This Rawsome Vegan Life. Haar foto’s, die foto’s!! Ohh, echt ZO mooi! Ontzettend Pinterest waardig! Daarbij lijken haar recepten mij ook gewoon ontzettend lekker. Zij weet de niet-vegans-en-niet-health-peoples zó te inspireren dat ze spontaan toch een rauwe veganist willen worden. Gewoon al vanwege haar foto’s. Dat is nou échte foodporn!

25 food questions tag

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is?
Tja… ik ben er niet trots op. Maar ik heb ooit in Ghana hondenvlees gegeten. Ik wist het niet…

Wat staat er op je food bucket list?
Iets wat vast nooit gaat gebeuren, maar ik zou graag een keer samen met Jamie Oliver (tja, toch die Jamie weer hè) willen koken. Lijkt me gewoon fantastisch! Iets anders wat ik nog wil doen is een keer aan de Vegan Challenge mee doen! Ik denk dat het niet heel makkelijk voor me zal zijn, want ik ben behoorlijk gek op zuivelproducten. Het lijkt me ontzettend interessant en leerzaam en ik ben best bereid om een maand zonder dierlijke producten te doen.

Ik kan niet leven zonder..
Eten. En water 😉

Ik hoop dat je het leuk vond om deze tag te lezen! Wat zijn jouw favoriete gerechten?

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply