Duurzame lifestyle Review Vega(n) Food

Review Powerfood 2 van Rens Kroes

powerfood 2

Heb jij ook wel eens van die momenten dat je denkt: ‘Oeps, heb ik nou zó maar op de bestelknop gedrukt? Nou jaaaaa!’ Zo’n moment had ik laatst dus. Ik heb namelijk vrij impulsief het nieuwe boek van Rens Kroes besteld: Powerfood, van Friesland naar New York, ook wel gewoon Powerfood 2 genoemd. Het boek ging zo maar, hup, mijn winkelmandje in.

Nou moet ik zeggen: ik kende Rens Kroes al, want Powerfood 1 heb ik namelijk al in huis. Dat boek vond (en vind) ik helemaal ge-wel-dig, maar er echt uit koken doe ik dan jammer genoeg weer niet zo vaak.  Powerfood 1 bevat namelijk aardig wat dure en soms lastig verkrijgbare ingrediënten. Veel superfoods ook. Niet dat ik daar wat tegen heb, maar als ik moet kiezen tussen een Jonagold of een doosje moerbeien bijvoorbeeld, dan kies ik toch voor de jonagold.  Hierdoor ligt de drempel om vaker recepten te proberen bij mij wat hoger, merk ik. Hoe heerlijk het mij ook allemaal lijkt: Powerfood 1 is -althans voor mij- vooral veel mooie plaatjes kijken.

Ik vroeg me af of dit óók voor Powerfood 2 geldt. Nou, er is maar één manier om daar achter te komen natuurlijk 😉

707

Powerfood 2 (van Friesland naar New York)

Powerfood 2 is net als deel 1, een prachtig vormgegeven boek met veel fantastische foto’s.  Met als uitgangspunt recepten uit Friesland (waar ze samen met zus Doutzen is opgegroeid) en New York, waar Rens haar opleiding tot voedingsdeskundige gevolgd heeft. In beide plaatsen voelt Rens zich thuis en hebben tot inspiratiebron gediend voor haar nieuwe kookboek.

powerfood 2

Er staan super veel recepten in en dan ook van alles wat: ontbijt, lunch, diner, desserts, snacks, smoothies, noem maar op. Alles met een healthy twist, want ingrediënten als tarwe, suiker, roomboter en melk zul je er niet in terug vinden. De meeste recepten zijn vegetarisch, ook wel vegan, echter kun je ook een aantal recepten met kip en vis in Powerfood 2 terugvinden. De recepten lijken me allemaal heerlijk, echter zijn er een paar die ik héél graag wil uitproberen. De oranjetaart bijvoorbeeld en de brownies op basis van zoete aardappel.

powerfood 2

powerfood 2

Qua ingrediënten heb ik de indruk dat het gehalte aan exotische superfoods in Powerfood 2 wat minder is, vergeleken met deel 1. Ja natuurlijk komt er nog steeds chiazaad in voor. Maar is dat niet ondertussen al helemaal ingeburgerd? Producten als chlorella-, maca- en lucuma poeder heb ik er dit keer niet in terug kunnen vinden.  De recepten zijn hierdoor wat mij betreft tóch een stuk toegankelijker geworden. Ook de maaltijd recepten spreken mij persoonlijk erg aan. Ik denk daarom dat dit deel nóg beter is dan deel 1!

powerfood 2

Tijdens het lezen van dit boek krijg je een echt happy, feelgood vibe mee. Genieten mag!

713

Als je into de health food bent, dan is Powerfood 2 gewoon een musthave. De boeken hebben dan ook een heel hoog ‘heb’ gehalte, ze vliegen zo’n beetje letterlijk de tent uit. Geen wonder. De recepten, de foto’s, de vormgeving, de teksten… alles ziet er aanlokkelijk uit. Doet ze goed, onze Rens. Aan mij alleen nog de taak om er ook daadwerkelijk uit te koken, maar dat gaat helemaal goedkomen!  😉

Powerfood 2 van Friesland naar New York kost €19,99 en is verkrijgbaar via bol.com

 

Previous Post
29 augustus 2015
Next Post
29 augustus 2015

2 Comments

  • Natasja

    Het ziet er erg mooi uit, die oranjetaart spreekt mij ook wel aan 😉 Ga je er nog een recept uit delen?

Leave a Reply

Instagram

  • Drie jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met @flowcosmetics.benelux en ik was direct verkocht. Ook hun serum foundation en conditioner bar zijn echte aanraders! Meer over deze producten lees je via #linkinbio. Wil je deze producten ook eens proberen? Met kortingscode 'greenblush' ontvang je tijdelijk 15% korting! 💚#flowcosmetics #naturalbeauty #crueltyfree #thepowerofmakeup #makeup #bbloggers #review #vegan #skincare #cosmetics #greenblogger #organic #finland #zerowaste #zerowastebeauty #beauty #veganbeauty #foundation #serum #dutchblogger #instadaily #coupon #gekregen #kortingscode #ecobeauty #greenlifestyle #dierproefvrij
  • Sint gaat op 5 december aan alle kinderen cadeautjes uitdelen, maar kan helaas niet aan iedereen bloed weggeven, terwijl dat juist zo hard nodig is. Daarom steun ik Sanquin en heb ik mij aangemeld als bloeddonor ❤ Overweeg jij ook bloeddonor te worden? Meld je dan aan via de website van #sintzoektje (zie #linkinbio) #sinthierbenik #sanquin #bloeddonor #bloedgeven #bloedbank #bloedgevendoetleven #sinterklaas #geven #redeenleven #collab
  • Ik maakte van de week deze lasagne en oeh, hij smaakte erg goed! In plaats van 'gewone' lasagne heb ik pompoenlasagne gebruikt. Dit zijn in feite dunne plakjes pompoen, maar het werkt erg goed als vervanger. Lekker met spinazie en kaas, bijvoorbeeld ricotta! Als saus heb ik Verspil-me-nietjes pastabasis met 96% groente gebruikt. Dit een saus op basis van minder perfecte groente, maar die uiteraard net zo lekker smaken. Met het Verspil-me-nietjes concept wil supermarkt Lidl voedselverspilling tegengaan én kunnen wij een gezonde maaltijd op tafel zetten 🌍💚 Het recept vind je via #linkinbio! #pastabasis #verspilmenietje #makkelijkgezondemaaltijd #verspillingsvrij #snellepasta #pumpkin #lasagne #lowcarb #vega #vegetarian #recipe #instafood #foodpic #dinner #recept #healthymeal #healthyfood #koolhydraatarm #pompoenlasagne #pompoen #collab #comfortfood
  • 😍😍😍 @woocares scented candles, room sprays and diffusers 💚#linkinbio #woocares #worldsofopportunities #amsterdam #review #scent #candle #homescents #tranquility #gift #christmas #present #gekregen #greenblogger #homedecor #scentedcandles #sustainable #discoverunder5k #instadaily #picoftheday #candles #diffuser #roomspiration #roomspray #handmade #loveit #musthave
  • ❤️ the vibe of Berlin. The people here are awesome and we really had a great time. Too bad it's time to go home now, though  I can't wait to see my family again 😘#berlin #berlijn #friends #citytrip #instatravel #travel #berlinwall #berlinwallart #goodvibes #art #eastsidegallery #discoverunder5k #city #deutschland
  • Berliner Mauer East Side Gallery#berlin #berlijn #berlinwallart #eastsidegallery #holiday #art #graffiti #berlijnsemuur #deutschland #germany #discoverunder5k #instatravel #citytrip #travel #instadaily #picoftheday

Follow Me!