Duurzame lifestyle Review Vega(n) Food

Review Powerfood 2 van Rens Kroes

powerfood 2

Heb jij ook wel eens van die momenten dat je denkt: ‘Oeps, heb ik nou zó maar op de bestelknop gedrukt? Nou jaaaaa!’ Zo’n moment had ik laatst dus. Ik heb namelijk vrij impulsief het nieuwe boek van Rens Kroes besteld: Powerfood, van Friesland naar New York, ook wel gewoon Powerfood 2 genoemd. Het boek ging zo maar, hup, mijn winkelmandje in.

Nou moet ik zeggen: ik kende Rens Kroes al, want Powerfood 1 heb ik namelijk al in huis. Dat boek vond (en vind) ik helemaal ge-wel-dig, maar er echt uit koken doe ik dan jammer genoeg weer niet zo vaak.  Powerfood 1 bevat namelijk aardig wat dure en soms lastig verkrijgbare ingrediënten. Veel superfoods ook. Niet dat ik daar wat tegen heb, maar als ik moet kiezen tussen een Jonagold of een doosje moerbeien bijvoorbeeld, dan kies ik toch voor de jonagold.  Hierdoor ligt de drempel om vaker recepten te proberen bij mij wat hoger, merk ik. Hoe heerlijk het mij ook allemaal lijkt: Powerfood 1 is -althans voor mij- vooral veel mooie plaatjes kijken.

Ik vroeg me af of dit óók voor Powerfood 2 geldt. Nou, er is maar één manier om daar achter te komen natuurlijk 😉

707

Powerfood 2 (van Friesland naar New York)

Powerfood 2 is net als deel 1, een prachtig vormgegeven boek met veel fantastische foto’s.  Met als uitgangspunt recepten uit Friesland (waar ze samen met zus Doutzen is opgegroeid) en New York, waar Rens haar opleiding tot voedingsdeskundige gevolgd heeft. In beide plaatsen voelt Rens zich thuis en hebben tot inspiratiebron gediend voor haar nieuwe kookboek.

powerfood 2

Er staan super veel recepten in en dan ook van alles wat: ontbijt, lunch, diner, desserts, snacks, smoothies, noem maar op. Alles met een healthy twist, want ingrediënten als tarwe, suiker, roomboter en melk zul je er niet in terug vinden. De meeste recepten zijn vegetarisch, ook wel vegan, echter kun je ook een aantal recepten met kip en vis in Powerfood 2 terugvinden. De recepten lijken me allemaal heerlijk, echter zijn er een paar die ik héél graag wil uitproberen. De oranjetaart bijvoorbeeld en de brownies op basis van zoete aardappel.

powerfood 2

powerfood 2

Qua ingrediënten heb ik de indruk dat het gehalte aan exotische superfoods in Powerfood 2 wat minder is, vergeleken met deel 1. Ja natuurlijk komt er nog steeds chiazaad in voor. Maar is dat niet ondertussen al helemaal ingeburgerd? Producten als chlorella-, maca- en lucuma poeder heb ik er dit keer niet in terug kunnen vinden.  De recepten zijn hierdoor wat mij betreft tóch een stuk toegankelijker geworden. Ook de maaltijd recepten spreken mij persoonlijk erg aan. Ik denk daarom dat dit deel nóg beter is dan deel 1!

powerfood 2

Tijdens het lezen van dit boek krijg je een echt happy, feelgood vibe mee. Genieten mag!

713

Als je into de health food bent, dan is Powerfood 2 gewoon een musthave. De boeken hebben dan ook een heel hoog ‘heb’ gehalte, ze vliegen zo’n beetje letterlijk de tent uit. Geen wonder. De recepten, de foto’s, de vormgeving, de teksten… alles ziet er aanlokkelijk uit. Doet ze goed, onze Rens. Aan mij alleen nog de taak om er ook daadwerkelijk uit te koken, maar dat gaat helemaal goedkomen!  😉

Powerfood 2 van Friesland naar New York kost €19,99 en is verkrijgbaar via bol.com

 

You Might Also Like...

2 Comments

  • Natasja
    29 augustus 2015 at 21:17

    Het ziet er erg mooi uit, die oranjetaart spreekt mij ook wel aan 😉 Ga je er nog een recept uit delen?

  • Greenblush
    30 augustus 2015 at 20:53

    Ja, ga ik doen!

Leave a Reply