amanprana alana makeup reiniger
Green beauty Review

Amanprana Alana Make-up Reiniger

Soms heb je een product waarvan je snel weet: “Ja, dit is te gek!” of dat je het juist al snel het echt helemaal niks vind. Van Amanprana Alana make-up reiniger wist ik het gewoon lange tijd niet. Ik heb dit product ondertussen al maanden getest en ja hoor: inmiddels ben ik er uit. Het kost wat tijd, maar dan heb je ook wat zullen we maar zeggen. Lees daarom snel verder om te ontdekken wat ik ervan vind.

Amanprana Alana Make-up Reiniger

Amanprana Alana is een make-up reiniger op oliebasis. Het zit in een donkere glazen fles van 100 ml. Daaromheen zit een doosje wat je op een bijzondere manier uitvouwt, als een bloem. Dat ziet er erg mooi en spectaculair uit vind ik.

amanprana alana

Ingrediënten:
Prunus Armeniaca Kernel Oil* (Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil), Prunus Amygdalus Dulcis Oil* (Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil), Cocos Nucifera Oil* (Cocos Nucifera (Coconut) Oil), Olea Europaea Fruit Oil* (Olea Europaea (Olive) Fruit Oil), Triticum Vulgare Germ Oil* (Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil), Elaeis Guineensis Oil* (Elaeis Guineensis (Palm) Oil), Anthemis Nobilis Flower Oil*. *= Bio.

Amanprana Alana Make-up Reiniger is 100% natuurlijk, 100% biologisch, vegan, dierproefvrij, vrij van synthetische stoffen als siliconen, minerale oliën, parabenen en is bovendien vrij van allergene stoffen en alcohol. Amanprana Alana is super mild voor de huid, het reinigt de huid zonder te boenen, prikt niet en bevat kamille extract die tevens verzorgende werkt voor de huid. De olie zou met gemak waterproof make-up en onzuiverheden moeten verwijderen.

alana amanprana

Amanprana Alana make-up reiniger breng je trouwens aan op je gezicht op een vochtig watje. Door een watje eerst een beetje nat te maken, zorgt je ervoor dat het watje het vuil op kan nemen. Doe je dit niet, dan doet de make-up reiniger minder goed zijn werk. De olie is behoorlijk rijk en vol, het heeft dan ook een wat zware olie geur waar je van moet houden.

alana4

Normaal gesproken gebruiken onder de douche een facewash en een reinigingsmelk + tonic wanneer ik mijn gezicht niet onder de douche reinig. In plaats van de reinigingsmelk heb ik de afgelopen weken ter vervanging de Amanprana Alana make-up reiniger gebruikt.

Ik heb gemerkt dat dit product het vuil en make-up met gemak losweekt. En dit geldt ook voor waterproof make-up. Toch blijft er een vettig laagje achter op mijn gezicht achter wat ik niet prettig aan voelt voelen. Mijn huid voelt voor mijn gevoel ook niet schoon aan hierdoor vind ik. Bovendien heb ik het idee dat deze reiniger het vuil wel losweekt, maar niet alles weghaalt. Wanneer ik de make-up reiniger ’s avonds aanbreng, word ik de volgende ochtend wakker met zwarte panda ogen bijvoorbeeld 😉 Een reinigingsmelk en lotion achteraf gebruiken is daarom voor mijn huid écht een must om daadwerkelijk alle make-up te verwijderen.

Na een aantal weken gebruik merk ik echter evengoed dat mijn huid méér last van onzuiverheden heeft dan daarvoor. Ook heb ik allemaal last van puistjes op mijn gezicht, met name bij mijn kin en haargrens. Dit is wel frappant, want het is voor mij als bijna mid-dertiger toch echt al een tijdje geleden dat ik last van puistjes had. Of het echt door dit product komt? Hmm dat kan ik niet helemaal hardmaken, want het kan ook een andere oorzaak hebben (voeding, stress, hormonen bijvoorbeeld). Bevorderlijk zal dit product  ook niet voor mijn huid zijn.

Alhoewel ik werkelijk dól ben op olie voor mijn huid, is dit product het niet voor mij. Jammer, maar ik hou het in dit geval liever op mijn huidige reinigingsproducten.

Amanprana Alana Make-up Remover is voor €34,95 o.a. bij Solobiomooi en bol.com te koop.

Ken jij de verzorgingsproducten van Amanprana al?

Bekijk ook eens mijn Razoli scheerolie review van Amanprana.

Dit artikel betreft een review met product(en) wat door een bedrijf is opgestuurd.

You Might Also Like...

1 Comment

  • Bo
    22 december 2015 at 13:59

    Jammer dat het een vettige laag achterlaat want daar ben ik ook niet blij mee 🙁 ik mocht onlangs Rudolph van Amanprana testen, een balsem voor verkoudheid en die is heel goed bevallen 😉
    Alvast hele fijne feestdagen!

Leave a Reply