biomed forget your age serum & cream
Green beauty Review

Biomed Forget Your Age Serum & Cream

Onlangs liet ik al mijn review zien over de Biomed Body Firmer, een fijne verstevigende body crème, die ook nog eens bijna 100% natuurlijk is. Vandaag laat ik jullie nog twee producten van dit merk zien, namelijk de Biomed Forget Your Age Serum en Biomed Forget Your Age Cream.

Biomed, biologisch én medisch in één

Biomed is een natuurlijk & biologisch huidverzorgingsmerk uit Duitsland wat duurzame ingrediënten combineert met de modernste ontwikkelingen uit de medische wetenschap. Biomed combineert op deze manier ’the best of two worlds’ en dat kan ik alleen maar toejuichen. Alles wordt klinisch en dermatologisch getest en bovendien zijn alle producten vrij van parabenen, minerale oliën en synthetisch parfum. De producten hebben allemaal een strakke en cleane look, het is echt een merk wat je steeds vaker bij de apotheek terug zult vinden. En dat doen ze erg goed vind ik, want op deze manier bereik je een potentiële doelgroep die niet shopt bij natuurlijke cosmetica webshops en de welbekende drogisterijketens.

De producten die ik vandaag laat zien betreffen een serum en een gezichtscrème, die specifiek bedoeld zijn om huidveroudering tegen te gaan. Aangezien ik inmiddels toch ook al bijna halverwege de dertig ben, is het wellicht geen overbodige luxe om aan de anti-rimpelcrème te gaan 😉

biomed forget your age serum & cream

Biomed Forget Your Age Serum (30ml, €29,99)

Biomed Forget Your Age Serum is een zogenaamd ‘Antirimpel stamcel rejuvenator serum’. Het bevat phycojuvenine: een stofje uit bruin zeewier extract, wat een beschermende werking op de stamcellen heeft én ze een boost geven, waardoor huidveroudering vertraagd wordt. Bovendien stimuleert het de aanmaak van collageen en dát is belangrijk om je huid een beetje stevig en glad te houden. Daarnaast bevat het serum hyaluronzuur. Hyaluronzuur trekt vocht aan, waardoor de cellen opgevuld worden. Dit geeft een plumping effect, waardoor je huid er strakker en steviger uitziet.

Het pompje werkt ontzettend handig en de verpakking ziet er mooi strak en luxe uit. Het serum zelf is doorzichtig. Het is een iets plakkerig goedje wat snel intrekt in de huid. Je kunt daarna meteen je gezichtscrème over heen aanbrengen. Een verzorgend gevoel geeft dit serum overigens niet. Het is puur bedoeld om je rimpels minder zichtbaar te laten zijn.

De werking

Nou heb ik zelf nog last van geen diepe rimpels, afgezien van een fronsrimpel tussen m’n wenkbrauwen dan, en wat fijne lijntjes op mijn voorhoofd. Toch merk ik dat het serum wel degelijk effect heeft! Ik zie heel duidelijk dat het serum de boel opvult, waardoor mijn huid er strakker en steviger uitziet. Dit zorgt er ook voor dat rimpeltjes en fijne lijntjes (in ieder geval tijdelijk) minder zichtbaar zijn.

Mijn huid is wat gevoelig de laatste tijd en zeker in combinatie met bepaalde andere huidverzorgingsproducten merk ik dat mijn huid een beetje geprikkeld raakt. Het is daarom niet aan te raden dit product te gebruiken in combinatie met peelende producten, want dat is echt wel teveel van het goede (voor mijn huid althans wel!). In combinatie met een mild reinigingsproduct en crème werkt het echter prima en heb ik er geen last van.

Klinisch onderzoek heeft uitgewezen dat Biomed Forget Your Age Serum na 28 dagen gebruik rimpels tot wel 29% kan verminderden . Nou kan ik dat persoonlijk niet nameten, maar dat het wat doet: Ja, absoluut, daar ben ik van overtuigd!

Biomed Forget Your Age Cream (50ml, €29,99)

Biomed Forget Your Age Cream is een gezichtscrème, wat zowel als dag- en nachtcrème te gebruiken is. Deze gezichtscrème is ook bedoeld om huidveroudering tegen te gaan en bevat daarom, net als de serum, het stofje phycojuvenine. Daarnaast bevat deze crème verzorgende en voedende ingrediënten zoals sheabutter, arganolie, avocado-0lie en aloë vera. Bovendien bevat het ook katoenzaadolie, wat de celvernieuwing stimuleert.

De crème zit in een mooi, strak vormgegeven potje. Niet iedereen vindt het waarschijnlijk prettig dat een crème in een potje zit (in verband met hygiëne), maar persoonlijk heb ik daar niet zo veel moeite mee. Een tube associeer ik persoonlijk sneller met een handcrème of iets dergelijks en een pot vind ik nou net een luxer gevoel geven.

De werking

De crème heeft een subtiele, maar aangename geur, het heeft iets licht bloemigs. De textuur vind ik erg fijn. Het heeft een rijke textuur, maar voelt toch niet vet aan en trekt snel in de huid. De crème is ontzettend voedend, het maakt mijn huid echt super zacht. De hydratatie blijft de hele dag en de droge plekjes op mijn wangen zijn verdwenen. Ik vind dit product heerlijk… nee: geweldig!

Qua rimpels opvullen zie ik meer effect bij het serum, maar qua verzorging vind ik de crème fantastisch. En de combinatie van deze twee producten? Die is subliem!

Biomed Forget Your Age Serum & Cream zijn verkrijgbaar via Viata.nl en bol.com.

Dit betreft een review waarvan een product is opgestuurd door een merk/bedrijf.

You Might Also Like...

2 Comments

  • Evelien
    19 januari 2016 at 20:19

    Ik heb zelf ook het e.e.a. van BioMed getest en vind het een heerlijk merk. Deze producten klinken zo ontzettend fijn! Ik ben nu 28 maar ben al zeker bezig met goed smeren en hydrateren. Ik vind het ook fijn dat de prijzen niet overdreven duur zijn! Daar kunnen veel merken nog van leren.

  • Greenblush
    20 januari 2016 at 20:11

    Ik ben benieuwd welke producten jij getest hebt, ik zal het snel even opzoeken op je blog. X

Leave a Reply