humble brush tandenborstel
Green beauty

Humble Brush tandenborstel van duurzaam bamboe review

Duurzaam tandenpoetsen is heel goed mogelijk de Humble Brush tandenborstel! Ik mocht er één uitproberen en ik laat jullie vandaag weten hoe dat mij bevallen is.

Humble Brush tandenborstel van bamboe

Per persoon gooien wij gemiddeld met zijn allen zo’n vier tandenborstels per jaar weg. Dat levert in totaal een hoop afval op! Bij Humble Brush besloten ze dat dit anders moest. Heel fijn, want minder plastic in de badkamer is altijd een goed idee.

De Humble Brush tandenborstel is zo bijzonder, doordat het handvat gemaakt is van bamboe. Wist je dat bamboe het snelst groeiend materiaal op aarde is? Yep! Doordat bamboe zo snel groeit gaat het ontbossing tegen én bovendien is bamboe 100% afbreekbaar. Daarbij is bamboe van nature antibacterieel waardoor er geen pesticiden nodig zijn tijdens het kweken. Dit maakt bamboe een uitstekend materiaal om mee te werken en het is ook nog eens ontzettend goed voor het milieu!

Geschikt voor vegans

De haren zijn gemaakt van nylon (die BPA-vrij zijn), die in allerlei leuke kleurtjes verkrijgbaar zijn. Check: Roze! 🙂 Waarom nylon? Dat is omdat er geen plantaardige vervanger is met een levensduur van minimaal drie maanden, wat natuurlijk ook belangrijk is.  De humble brush geschikt is voor veganisten. De haren hebben een ergonomische vorm, waardoor je overal goed bij kunt komen tijdens het poetsen.

De tandenborstel zit in een verpakking wat ook weer milieuvriendelijk en 100% afbreekbaar is. Maar wat ik het állermooiste vind aan de humble brush tandenborstel is dat de makers ervan ook daadwerkelijk humble zijn: voor elke humble brush tandenborstel wat wordt verkocht doneren zij er één aan mensen in nood. Kijk, helemaal top! 🙂

Vervanger voor elektrisch poetsen?

Doorgaans poets ik elektrisch, omdat ik vrij snel last heb van tandplak en ontstoken tandvlees. Behalve wanneer ik op vakantie ga of uit logeren, maak ik gebruik van een hand tandenborstel. Ik moet zeggen; de tandenborstel poetst prima, de haren voelen zacht en aangenaam aan en ik vind het ook véél mooier in de badkamer staan dan een gewone plastic variant. Echter heb ik voor dagelijks gebruik toch écht een elektrische tandenborstel nodig. Neemt niet weg dat ik hem voor op reis helemaal geweldig vind. By the way, er zijn ook humble brush tandenborstels speciaal voor kinderen! Kijk,  en aangezien onze kinderen thuis met een gewone tandenborstel poetsen vind ik dát zeker een goede optie! Ze gaven al aan de humble brush tandenborstel erg mooi te vinden, dus ik ga dat zeker onthouden voor ze!

Prijs en verkrijgbaarheid

De prijzen vallen me allerzins mee: je betaalt €4,49 voor een tandenborstel. En eigenlijk koop je er twee voor deze prijs. Want vergeet niet: je doneert er ook één aan iemand in nood. De humble Brush tandenborstels zijn onder andere te koop bij De Online Drogist.

Wat vind jij van de Humble Brush tandenborstel?

Dit artikel betreft een product wat door een bedrijf ter review is opgestuurd.

Meer duurzaam poetsen
Nordics bamboe tandenborstel
Zero Waste Beauty producten
TePe tandenborstels

You Might Also Like...

1 Comment

  • Beua
    28 augustus 2015 at 12:57

    Wat een vrolijke tandenborstels, mooi initiatief ook 😉

Leave a Reply