Beauty

13x minder plastic in de badkamer | Beauty

plastic-arme beautyproducten

De laatste tijd hou ik mij erg bezig met afvalvermindering. Ik schrik er iedere keer van als ik al die verhalen hoor over de plastic soep, milieuvervuiling en vogels en vissen die sterven aan plastic. Ja, ik vind het erg zorgwekkend, vooral als je realiseert dat plastic niet afbreekbaar is. De voorspelling is dat rond 2050 de oceanen méér plastic dan vissen bevat. Dat is toch schandalig? Overigens ben ik zelf ook geen heilige, ik heb echt nog een laaaange weg te gaan op dit gebied. Toch heb ik gemerkt dat ik wat kieskeuriger ben geworden sinds de laatste maanden. Ik kies steeds vaker voor minder plastic in de badkamer. 

13x minder plastic in de badkamer

Enige tijd geleden schreef ik een blog over hoe ik mijn badkamer duurzamer wil maken. Ik vertelde over bepaalde producten die ik wilde aanschaffen, waaronder wasbare wattenschijfjes en bamboe tandenborstels. Inmiddels zijn deze producten in huis, maar daarnaast heb ik nog andere producten gevonden die geen (of weinig) plastic bevat. 13 producten in totaal. Het lijkt overigens wel alsof ik de laatste tijd iets met het getal ‘13‘ heb. Geen idee waarom, het is geen bewuste keuze haha!

Ik lees/hoor vaak over zero waste producten. oftewel: producten die helemaal géén afval veroorzaken. Dit vind ik echt super goed, super inspirerend ook! Dit geldt niet voor al deze producten, aangezien sommigen een plastic dop hebben bijvoorbeeld. Ik zeg daarom bewust ‘minder plastic’. Of noem het maar zero waste light 😉

Wil jij ook minder plastic in de badkamer? Dan heb ik hier 13 tips voor jou!

Minder plastic in de badkamer

1 Beauty Kitchen Seahorse Plankton Facial Oil*

Ik gebruik graag natuurlijke oliën voor het gezicht, eigenlijk kan ik niet meer zonder! Ik gebruik ze graag in plaats van nachtcrème en in de winter als serum onder mijn dagcrème. Het voordeel van een natuurlijke olie is dat ze vaak in glazen flesjes zitten, zo ook deze van Beauty Kitchen. Deze olie bevat lokaal gewonnen micro-algen die de huid voeden en beschermen en rimpels minder zichtbaar laat maken. Bovendien geschikt voor vegans.

2 Davines Renewing Serum Superactive*

Dit is een vegan haarserum dat je