Tepe good
Green beauty

TePe GOOD: duurzame tandenborstels van suikerriet

Wist je dat de tandenborstel zo’n beetje het meest gebruikte plastic product ter wereld is? TePe, een mondverzorgingsmerk geliefd bij tandartsen en mondhygiënisten, heeft een duurzame tandenborstel ontwikkeld: TePe Good. Deze tandenborstels zijn gemaakt van 96% bioplastic, afkomstig van suikerriet en ricinusolie.

TePe GOOD tandenborstels

Tandenborstels veroorzaken veel plastic afval, maar gelukkig zie je steeds vaker duurzame(re) tandenborstels in de winkel verschijnen. Zo heb je de bamboe tandenborstel en onlangs ben ik ook tandenborstels van gerecycled plastic tegengekomen. Dit zijn mooie ontwikkelingen, iedere duurzaam stapje is er toch weer één.

Het merk TePe wil ook graag verduurzamen: zo hebben zij met hun lijn TePe Good niet alleen over de herkomst van grondstoffen nagedacht, maar ook aan het proces om dit zo duurzaam mogelijk te doen.

De beloftes van TePe Good:

 • Een unieke tandenborstel met dezelfde kwaliteit, design en prestaties als de andere producten van TePe.
 • De TePe GOOD™ tandenborstel is gemaakt van 96% bio-based plastic, afkomstig van suikerriet en ricinusolie.
 • Door het gebruik van deze duurzame materialen heeft TePe GOOD™ een nagenoeg gesloten CO² kringloop (95%).
 • TePe GOOD™ wordt geproduceerd op basis van 100% groene energie, deels uit eigen zonnepanelen.
Tepe good

De producten:

Tepe heeft meerdere duurzame producten namelijk:

 • Regular soft tandenborstel, geschikt voor zowel oudere kinderen als volwassenen;
 • Compact soft tandenborstel, geschikt voor zowel kinderen als volwassenen die de voorkeur geven aan een kleinere borstelkop;
 • Mini extra soft tandenborstel, speciaal ontwikkeld voor de eerste tandjes tot 3 jaar oud;
 • De tongreiniger, ontworpen om bacteriën op de tong te verwijderen, om zodoende de mondgezondheid te verbeteren en een slechte adem te voorkomen.

Mijn ervaring met TePe Good tandenborstels

Ik heb de drie tandenborstels gekregen om te reviewen. Zelf heb ik de Regular Soft in gebruik genomen. Onze zoon van 9 gebruikt de Compact Soft en onze dochter van 6 heeft de Mini Extra Soft getest (alhoewel ze eigenlijk al te groot voor dit formaat zou zijn).

Wat direct opvalt is dat de tandenborstels goed in de hand liggen, zeker bij de kinderen. Het formaat van de borstelkop is iets kleiner dan ik gewend ben, maar misschien is dat juist goed. We kunnen in ieder geval alle plaatsen van ons gebit goed bereiken.

De kwaliteit van de tandenborstel is prima; ik heb niet gemerkt dat deze onderdoet voor een geheel plastic variant. Ik verwacht ook dat deze tandenborstels net zo lang meegaan als een ‘gewone’ tandenborstel.

Wel heb ik praktisch dingetje waar ik tegenaan loop. Nu heb ik drie verschillende formaten gekregen waardoor ik de borstels uit elkaar kan houden. Maar de kinderen hebben eigenlijk dezelfde formaat tandenborstel nodig. Dit wordt erg lastig om uit elkaar te houden omdat de tandenborstels maar in één kleur te verkrijgen zijn. Ook zouden mijn man en ik niet allebei zo’n tandenborstel kunnen gebruiken, want dit gaat geheid door elkaar gemixt worden. Je kunt natuurlijk de tandenborstel markeren met een sticker of iets dergelijks, maar liever zie ik dat ieder een eigen kleur heeft. Wel zo makkelijk.

Daarnaast wordt de tandenborstel zelf in een plastic verpakking geleverd. Ik heb niet kunnen ontdekken of de verpakking (net als de tandenborstel) uit bioplastic vervaardigd is. Neemt niet weg dat ik graag ieder duurzaam initiatief toejuich, wellicht komt hier in de toekomst nog een oplossing voor!

De producten van TePe zijn verkrijgbaar bij diverse drogisterijen en bij DeOnlineDrogist.

Gebruik jij al een duurzame tandenborstel?

You Might Also Like...

1 Comment

 • Jessica J.
  20 november 2019 at 09:48

  Ik had nog nooit van dit merk gehoord! Wij gebruiken tandenborstels uit bamboe, maar deze zijn zeker ook het proberen waard.

Leave a Reply