woo cares - Worlds of opportunities
Duurzame lifestyle

WOO Cares duurzame geurkaarsen en lifestyleproducten

WOO cares ontwerpt verwenproducten voor in huis gemaakt van duurzaam en natuurlijk materiaal, denk bijvoorbeeld aan geurkaarsen, geurstokjes of een roomspray. Met een geurkaars creëer je niet alleen een fijne geur in huis, het geeft ook een aangename sfeer. Zoek je nog een origineel Sint of Kerst cadeau voor de parfumliefhebber? Wellicht is een fairtrade huisparfum van WOO een goed idee!

woo cares

WOO Cares: een wereld vol kansen

WOO staat voor Worlds of Opportunities, oftewel een wereld vol kansen. Dit luxe lifestylemerk heeft een mooie collectie geuren voor het huis ontwikkeld. Wat bijzonder is, is dat de producten van WOO volledig duurzaam zijn.

De producten zijn namelijk gemaakt van ge-upcyclede glazen flessen verzameld door vrouwen uit Vietnam. Deze flessen worden verwerkt tot kaarsenhouders en parfumflesjes. Vervolgens wordt de WOO-logo met de hand gegraveerd en de producten gevuld met natuurlijke, duurzame ingrediënten. De geurkaarsen, geurstokjes en roomsprays bevatten een luxe parfum gemaakt door één van de beste parfumhuizen uit Europa.

Het concept is bedacht door sociaal ondernemer Saskia de Knegt. Zij heeft WOO opgericht vanuit een missie om 1-miljoen mensen uit armoede en isolement te halen.  

WOO Cares werkt samen met mensen uit kansarme gebieden, zodat ze in staat worden gesteld een betere kwaliteit van leven te bereiken. Een groep vuilnisvrouwen (actief in de straten van Ho Chi Minh City, Vietnam), verzamelen flessen die worden verwerkt tot handgemaakte geurkaarsen. Dankzij de verkoop van deze WOO producten kunnen deze vrouwen genoeg geld verdienen om zelf voor hun kinderen te zorgen.

De producten van WOO cares zijn verkrijgbaar in verschillende geurlijnen. Zelf heb ik gemaakt met de geur Tranquility; een rustgevend parfum op basis van hout- en vanilletonen.

woo geurkaars

WOO Lucky candles (geurkaarsen)

WOO geurkaarsen worden gemaakt in hergebruikte wijn-, wodka- of waterflessen. Deze kaarsen branden extra lang door de natuurlijke ingrediënten en de handgemaakte katoenen lont. De geurkaarsen zijn hervulbaar; je kunt namelijk via de webshop of conceptstore een losse refill kopen.
Het schijnt dat onder in de kaars zich een geluksmunt bevindt, al heb ik die bij mijn geurkaars nog niet kunnen ontdekken. Bij WOO Cares gaan ze er namelijk van uit dat je geluk mag delen en dat we samen de wereld een beetje leuker kunnen maken. Een mooie gedachte!

woo geurstokjes
woo diffuser

WOO geurstokjes – Diffusers

De geurstokjes van WOO cares zijn ook gemaakt van de typische ge-upcyclede WOO-flessen. Toch is dat niet alles: ook de deksels van de diffusers zijn handgemaakt, van natuurlijk bamboe. Deze geurstokjes (van riet) geven gedurende de dag een subtiele geur af. De geur zit in een glazen flesje bij de verpakking en dien je zelf aan de diffuser toe te voegen. De geur is overigens ook los als navulling verkrijgbaar.

woo home fragrance

WOO interieurparfums

Dankzij een roomspray verdwijnt niet alleen vervelende geurtjes als sneeuw voor de zon, het zorgt ook voor een ontspannen sfeer in huis. De roomspray van WOO heeft dezelfde geur als de geurkaars en geurstokjes. De spray is met de hand gegoten in een mooi glazen flesje gemaakt van ge-upcycled glas met een gegraveerd WOO-logo.

woo cares - Worlds of opportunities

Mijn ervaring

Ik vind de geur Tranquility erg prettig; de geur is zacht, warm en ruikt aangenaam naar vanille en hout. De producten van WOO zien er prachtig en luxe uit. Er is veel aandacht aan het ontwerpen en maken besteed, dit merk je aan alles. De geuren, de verpakking, alles is op elkaar afgestemd en is qua kwaliteit niet te vergelijken met een geurstokje van de drogist. Het laatste heeft vaak een geur die aan luchtverfrisser doet denken, dit is bij WOO absoluut niet het geval. Het merk is daarom ideaal om cadeau te geven. Mocht je dus op zoek zijn naar een duurzaam cadeau met een mooi verhaal, denk dan eens aan de fijne producten van WOO.

Verkrijgbaarheid

De producten zijn in verschillende maten, kleuren en geuren verkrijgbaar. De prijzen variëren per product en maat. Zo zijn er producten van €9,99 tot volledige giftsets van €99,95. De producten van WOO zijn o,a, verkrijgbaar via de webshop, maar ook in de concept store op station Amsterdam Centraal.

Kende jij het merk WOO cares al?

Deze producten heb ik ter review gekregen.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply